نفت ایرانول یک شرکت بورسی با سرمایه ثبت شده 200 میلیارد تومان است که در نیمه اول سال با کاهش انباشت سود و افزایش هزینه ها مواجه است.
گزارش کردن خدمات اقتصادی تابشیبیش از 80 درصد سهام شرکت نفت ایرانول متعلق به شرکت سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی (تاپیکو) و شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری است.
کاهش سود انباشته ایرانول
بررسی صورتهای مالی شش ماهه اول سال 1403. نشان می دهد شرکت نفت ایرانول در این مدت با کاهش 31 درصدی در انباشت سود نسبت به پایان سال گذشته. به عبارت دیگر، بیش از 700 میلیارد تومان از سود انباشته ایرانول رفت!
کاهش سود شناسایی شده هر سهم ایرانول
در عین حال نماد «شرانول» در بورس در 6 ماهه نخست سال 591 تومان سود به ازای هر سهم گزارش کرد که نسبت به پایان سال قبل 33 درصد افت داشته است.
هزینه هایی که خیلی طول کشید
شرکت نفت ایرانول از ابتدای سال تا پایان شهریور با رشد خیره کننده هزینه های فروش، اداری و عمومی مواجه شده است به گونه ای که در این مدت هزینه های مذکور با جهش 109 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به بیش از 568 میلیارد تومان رسید. در حالی که بخشی از این افزایش هزینه مربوط به تغییرات حقوق و دستمزد است، اما نیاز به توضیح از سوی شرکت دارد تا علت بخشی دیگر از افزایش هزینه مشخص شود.
از سوی دیگر، هزینه های مالی شرکت نفت ایرانول همچنین در این بازه زمانی، ص رشد 204 درصدی به بیش از 99 میلیارد تومان افزایش یافت که نشان می دهد مدیریت نقدینگی در این شرکت مطلوب نبوده است.
نگرش منفی مردم به ایرانول
گزارش تفسیری مدیریت شرکت نفت ایرانول برای سال مالی منتهی به 8 اسفند 1402 که در تاریخ 18 تیر 1403 نیز به تصویب هیأت مدیره شرکت رسیده است، نشان می دهد که این شرکت نگران نگرش منفی مردم نسبت به برند و کیفیت محصولات نسبت به نمونه های خارجی است. مشکلی که به نظر می رسد به دلیل کیفیت نه چندان مطلوب محصولات ایرانول در بازار باشد. از سوی دیگر در این گزارش تفسیری آمده است که نبود واحد پشتیبان واحد هفتم در واحد ترکیب و احتمال توقف فرآیند تولید یکی از تهدیدها و مخاطرات شرکت نفت ایرانول است.
شکایت ایرانول/ جریمه صدها میلیاردی گران فروشی؟
یکی از قسمت های مهم گزارش، موضوع دعاوی علیه این شرکت است. بنابراین مطابق تصویر زیر سه پرونده قضایی علیه شرکت نفت ایرانول تشکیل شده است.
اولفایل گران قیمت این شرکت در استان مازندران واقع شده است سازمان مجازات این استان اعلام شده و مرجع رسیدگی به این تجدیدنظر دومین شعبه تجدیدنظر سازمان تعزیرات است. و در نهایت مقدار 561 میلیارد و 200 میلیون تومان به عنوان جزای نقدی با حکم قطعی صادر شد. با این حال شرکت نفت ایرانول ابراز امیدواری کرد که از طریق دیوان عدالت اداری نسبت به باقی ماندن این حکم و صدور حکم قطعی به نفع این شرکت اقدام شود.
دوم شکایت از شرکت نفت ایرانول با عنوان اختلال در نظام اقتصادی این است که معاون دادستان شهر ساری مطرح کرده است و هنوز در دادگاه در حال بررسی است.
سوم شکایت هم کن ادعای غرامت (شرکت پگاه رزم آوران مازندران) در شعبه 2 دادگاه عمومی شهرستان ساری و شعبه 17 دادگاه تجدیدنظر استان مازندران و او در مقطع کارشناسی است.