چرا اجازه واردات خودروهای فرسوده را نمی دهند؟/ پشت صحنه مخالفت ها با واردات خودرو – تابناک


در شرایطی که بازار خودرو برای هجوم خودروهای وارداتی اعم از نو و کارکرده آماده می شود تا حق انتخاب بیشتر به مصرف کننده داده شود و انحصار همیشگی خودروسازان داخلی کاهش یابد، به نظر می رسد دولت این کار را انجام داده است. در کنار انحصارگران داخلی قرار گرفته و عمداً اجرای قانون واردات خودروهای فرسوده را به تعویق می اندازد.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، تاخیر 2 ساله در عدم اجرای قانون واردات خودروهای فرسوده و موافقت با افزایش قیمت خودروهای داخلی، مهر حمایت دولت را به انحصارطلبان داخلی داد و در این میان با وجود بی کیفیتی محصولات، قطعه سازان خوشحال هستند. با شرایط موجود و سران مخالفان واردات خودرو برای منافع خود هستند

قطعه سازان هم صدای قالی بافی را در آوردند!

انتقادات قالیباف به وضوح نشان می دهد که قطعه سازان از شرایط انحصاری در بازار خودرو سود می برند، به طوری که وی در آخرین انتقاد خود از دولت گفت: چگونه ممکن است سالانه بیش از 8 میلیارد دلار قطعه وارد کنیم اما آن را نداریم. منابع مالی برای واردات خودروهای فرسوده، چون نمی خواهند اجازه رقابت را بدهند، بنابراین این تصمیم به ضرر مصرف کنندگان و به نفع تولیدکنندگان داخلی است.

وی معتقد است: لایحه واردات خودروهای فرسوده در مجلس برای افزایش عرضه خودرو و کاهش قیمت به تصویب رسید و در حالی که انتظار می رفت به زودی اجرایی شود، متاسفانه دولت هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده است. این خودروها به دلیل کمبود بودجه سیاست غیرمنطقی هستند.

این انتقاد از رئیس شورای اسلامی در حالی مطرح شده است که یکی از همین قطعه سازان که پرونده باز هم در بازار دارد، تلاش می کند سکان هدایت بزرگ ترین خودروساز کشور را در دست بگیرد و در حالی که تنها 30 درصد سهام را در اختیار دارد. از سهام جاده ویژه آبی پوش؛ ادعای مالکیت دارد و برای رسیدن به آن آرزو از هر گونه تلاشی دریغ نمی کند!

از سوی دیگر، تجربه سه سال اخیر نشان داده است که همزمان با توقف واردات خودرو، هرگاه مجلس یا دولت زمزمه از سرگیری واردات را مطرح می‌کنند، مخالفان نیز به میدان می‌آیند و هر فکری را در جوانه می‌زنند.

طی سه سال گذشته اگر واردات خودرو به موازات تولید مسیر خود را طی می کرد، شاهد قیمت های نجومی واردات نبودیم و مسیر بازار داخلی تا حد زیادی متعادل می شد. سنگ اندازی در تعادل بین عرضه و تقاضای خودرو یا مخالفت با واردات خودروهای نو و دست دوم می تواند زمینه بهره برداری از شرایط را برای قطعه سازان و واردکنندگان خودروهای وارداتی فراهم کند. شرایطی که کاربر هیچ سهمی ندارد و فقط جیب دلالان و دلالان را پر می کند.

از سوی دیگر، بر اساس آنچه مردم در شبکه های اجتماعی گفته اند مردم بیشتر از کیفیت پایین قطعات خودرو ناراضی هستند و تورم قطعات خودرو حتی از تورم کالاهای اساسی پیشی می‌گیرد و قیمت‌ها با سرعت نور بالا می‌رود.

شکایت مردم از کیفیت پایین قطعات خودرو در حال افزایش است

بسیاری از افراد در شبکه های اجتماعی از کیفیت قطعات خودروهای داخلی شکایت دارند و احساس می کنند که کیفیت قطعات مانند قبل نیست، نکته ای که بسیاری از مکانیک ها نیز آن را تایید می کنند.

حتی برخی از فروشندگان پس از فروش در شبکه های اجتماعی اعلام کردند که بسیاری از قطعات هنوز از جعبه شکسته شده اند و تنها کاری که می توان انجام داد این است که قطعات را برگردانید، اما همان قطعات دوباره برای همکار دیگری ارسال می شود.