
این در حالی است که در فاصله کمتر از 5 روز به آغاز ماه مبارک رمضان و نوروز، نوسانات بازار برنج نگرانی هایی را ایجاد کرده است.
به گزارش تابناک به نقل از مهر؛ اخیراً رئیس انجمن برنج بابل در گفت وگویی گفته است که قیمت برنج ایرانی نسبت به یک ماه گذشته بین 5 تا 5 درصد افزایش یافته و این روند همچنان ادامه دارد، به طوری که هر کیلوگرم برنج طارم در ابتدای سال فصل 6000 تومان درب کارخانه. برنج فجر 4000 تومان، شیرودی 3000 تا 6000 تومان و ندا به حدود 2 هزار تومان در هر کیلو در درب کارخانه افزایش یافته است.
با این حال وزارت جهاد کشاورزی وضعیت برنج را در سال جاری بسیار مطلوب دانست و از تولید یک میلیون و 500 هزار تن برنج در سال جاری خبر داد. اما کارشناسان نسبت به وزارت جهاد کشاورزی بدبین هستند و حتی بسیاری از آنها این آمار را رد می کنند.
صحت آمار تولید برنج نادرست است
شایگان ادیبی، مجری سابق برنج وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص گفت: با توجه به اینکه نکته خاصی در مورد تهیه به موقع انواع نهاده های کشاورزی توصیه شده برای این کشاورزی وجود نداشت، کاهش یافته و به حدودی رسیده است. فن آوری های یک درصدی و شالیزاری که بهره وری را در واحد سطح افزایش می دهد و در نتیجه تولید نمی کند، رشد تولید رخ نداده است.
وی همچنین تاکید کرد: با توجه به بررسی های میدانی، تولید برنج نسبت به سال گذشته بالاست و باید توجه داشت که تولید 2.5 تن برنج سفید در سال دوم (یعنی افزایش تولید معادل 5 درصد نسبت به سال گذشته برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با واقعیت های تولید برنج در سال جاری مطابقت ندارد.
چه اتفاقی برای رایس در سال 6 افتاد؟
این اولین بار نیست که وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی های مناسبی ندارد و محاسبات در ارائه آمار تولید منجر به اختلال گسترده در تنظیم بازار برنج می شود. سازمان ها از جمله اتحادیه مازندران این رقم را تا 5 درصد اعلام کردند.
اتفاقاتی که در پی این اظهارات و کاهش واردات برنج به بهانه حفظ تولید در آن سال رخ داد، تنش های زیادی را در بازار ایجاد کرد و قیمت برنج ایرانی به صورت تصاعدی افزایش یافت.
وزارت جهاد هوای کشاورزان را دارد، مصرف کننده جا مانده است!
در همین زمینه محمود رضایی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برای حل یک مشکل ابتدا باید مشکل را بخوانیم و درک کنیم، گفت: تا زمانی که واقعاً در برخی از کالاهای اساسی باور نداشته باشیم.
وی با انتقاد از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی افزود: وزارت جهاد کشاورزی هوای کشاورزان را دارد چرا که نمایندگان برخی استان های شمالی هر از گاهی مشتاق هستند و مدعی هستند که می توانیم نیازهای خود را در کشور تامین کنیم. ما هستیم. در همین حال، هیچ کس به میلیون ها کاربر که هر روز کوچکتر می شوند فکر نمی کند.
رضایی تاکید کرد: در شرایطی که کاربر مجبور است تمام دستمزد خود را صرف خرید برخی کالاهای مهم و ضروری کند و تا پایان عمر هیچ هزینه ای نداشته باشد و مدیریت برخی دستگاه ها وضعیت را به جایی رسانده است.
وی با اشاره به کاهش 5 درصدی واردات در 6 ماهه نخست امسال افزود: مراجع نظارتی و نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی که مدعی هستند برنج بیشتری دارند و نیازی به تامین کسری از سایت واردات نیست. ” به نظر می رسد تنظیم بازار در حال حاضر بسیار مورد غفلت قرار گرفته است و مصرف کنندگان در حال نابودی ادعاها و جنگ مردانی هستند که باید با آن مقابله کنند.
رضایی از مسئولان خواست هر چه زودتر بازار برنج را راه اندازی کنند تا مردم در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز نگران تامین برنج نباشند و بتوانند این دوران را با آرامش سپری کنند.