کارشناس سئو کیست؟ + وظایف سئوکار + چگونه متخصص سئو شویم 1403


در عصر تکنولوژی اکثر کسب و کارها دارای وب سایت مخصوص به خود هستند و حجم زیادی از خرید و فروش در اینترنت و وب سایت ها انجام می شود. برای به دست آوردن محصول یا خدمات مورد نظر، افراد عادی آن را در گوگل جستجو می کنند و از بین بسیاری از سایت ها اولین مورد را برای خرید یا دریافت خدمات انتخاب می کنند، در این بین سایت ها برای آن موقعیت با هم رقابت می کنند و آن چیزی که آنها را به آن موقعیت می رساند چیزی نیست جز کارشناس سئو.

با این تعبیر و اهمیت وجودی یک متخصص سئو، بیایید با هم بررسی کنیم که متخصص سئو کیست و سپس ببینیم چه وظایفی دارد و در نهایت ببینیم برای رسیدن به این تخصص چه باید کرد و البته اگر کارفرما هستیم اجاره کنیم. متخصص سئو چه چیزی را در نظر بگیریم؟

متخصص سئو کیست؟

کارشناس سئو، متخصص سئو، کارشناس سئو، استراتژیست سئو، کارشناس بهینه سازی وب سایت و… اینها نام هایی هستند که همه به این شغل برمی گردند. اگرچه این درست نیست و سئو کار مانند هر کار دیگری در طبقه بندی و سطح بندی تجربه دارد، اما در ایران بیشتر این موارد برای همان کارشناس سئو استفاده می شود. شخصی که سایت شما را برای موتورهای جستجو بهینه می کند تا سایت و صفحه شما بتواند بهترین رتبه را در نتایج جستجو کسب کند.

زیرا بیشترین حجم جستجو در جهان به گوگل اختصاص دارد متخصص سئو این است که سایت خود را با کلمات کلیدی در زمینه خود به اولین نتایج گوگل برسانید که این عمل باعث می شود افزایش ترافیک، فروش بیشتر، برندسازیمخاطب بیشتر می شود و…

تفاوت بین سئو از راه دور و متخصص سئو

اصولا طرح این سوال صحیح نیست و کارشناس سئو و سئو یکی هستند و می توانند به دو صورت کار و پروژه از راه دور یا حضوری و کاری کار کنند. اینکه یک کارفرما ترجیح می دهد چه حالتی را برای مجموعه و سایت خود انتخاب کند به دلایل مختلفی بستگی دارد و هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.

تفاوت بین یک متخصص سئو پاره وقت و تمام وقت

بسیاری از متخصصین سئو ترجیح می دهند به جای کار گروهی و نیروی دائمی، کار آزاد را انجام دهند، به عبارتی، روی پروژه کار می کنند و به دنبال کارفرمایی می گردند که در سایت های مختلف مانند پونیشا به دنبال نیروهای سئوی غیرفعال هستند. یا Domdeem.

اما به طور کلی می خواهم بگویم که اگر تیم سئو به صورت تمام وقت و شخصی یا پروژه ای کار کند، اگر سئو توانمند باشد، هیچ تفاوتی در نتیجه کار وجود ندارد، بنابراین فکر نکنید کار تمام وقت است. همیشه خوب تر اگر سایت وردپرسی دارید و فالو کنید خدمات سئو سایت وردپرس تیم استاد سئو می تواند به شما کمک کند.

مسئولیت های یک متخصص سئو

کار سئو بسیار گسترده است و گاهی در مجموعه های بزرگ هر قسمت توسط متخصص انجام می شود. کار سئو معمولاً به 3 قسمت تقسیم می شود:

  • سئو داخلی (روی صفحه).
  • سئوی خارجی (خارج از صفحه)
  • سئو فنی

من وارد این موارد نمی شوم که هر کدام می تواند مقاله جداگانه ای باشد. اما به طور کلی سئو برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل نیاز به بهینه سازی سایت شما با کلمات کلیدی خاص دارد و این کار را با استفاده از روش ها و تکنیک های مختلف سئو انجام می دهد. اکنون 2 رویکرد وجود دارد و معمولاً تعهد سئو یکی از این دو است:

  • ترافیک و سرنخ ها را افزایش دهید: گروه متخصص یا سئوکار متعهد می شود که حجم ورودی سایت شما را که در یک دوره جدید اعلام کرده است بیاورد، لزوماً نباید همان عدد باشد، مثلاً اگر گفته 20 هزار بازدید باید باشد. همان عدد، اما باید نزدیک به آن عدد باشد.
  • موقعیت کلمات کلیدی مورد مذاکره: متخصص یا آژانس سئو با شما در مورد تعداد معینی از کلمات کلیدی موافق است و متعهد می شود که آن کلمات کلیدی را در یک بازه زمانی مشخص به صفحه اول گوگل بیاورد. به عنوان مثال، کسب و کار شما مواد غذایی خشک است و متخصص سئو صفحه اول کلمه خرید پسته را برای شما به ارمغان می آورد

پیشنهاد من نوع دوم است چون نرخ تبدیل برای کارفرما بیشتر است و تقلب کمتر است، فقط ترافیک زیاد هیچ رشدی برای کسب و کار کارفرما ایجاد نمی کند، بازدیدکننده ای که خرید نمی کند ارزشی ندارد!!

توجه داشته باشید این مطلب را خیلی کلی بیان کردم که در هر مرحله و قسمت باید جزییات انجام و یا عدم انجام آن در قرارداد درج شود اما چند نکته مهم را به شما می گویم:

  1. هزینه سئو خارجی باید مشخص و مشخص باشد.
  2. تعیین کنید که آیا تولید محتوا شامل خدمات می شود یا خیر.
  3. دریابید که چه چیزی در سئوی فنی وجود دارد.
  4. کلمات کلیدی و تعداد آنها باید در قرارداد به تفصیل و مشخص باشد.
  5. بازده زمانی و تعهد سئو باید در صورت شکست مشخص شود.

در نهایت در تصاویر زیر دو نمونه از آگهی های شرکت های معروف برای استخدام کارشناسان سئو را قرار داده ام تا ببینید چه مهارت و دانشی برای این کار لازم است.

مسئولیت های کارشناس سئو در تکنولایف

مسئولیت های یک متخصص سئو در بازار فناوری اطلاعات

وظایف یک متخصص سئو چیست؟

این یکی از مهمترین قسمت های این مقاله است و کارفرمایان باید بیش از هر چیز دیگری به آن توجه کنند. در 10 سالی که در این زمینه فعالیت دارم درخواست های زیادی از کارشناسان سئو دیده ام که اصلا جزو وظایف آنها نیست. متأسفانه کارفرمایان به دلیل عدم آگاهی کافی و یا هزینه خدمات، سعی در درخواست چندین خدمت مختلف از این تخصص دارند.

بیایید ببینیم این موقعیت شغلی شامل چه مواردی نمی شود:

  • فروش: در کار سئو اجباری برای فروش کالا یا خدمات وجود ندارد، فروش بر عهده تیم بازاریابی است.
  • در حال ویرایش در سایت: این مسئولیت بر عهده طراح و توسعه دهنده است و فقط سئو مسائل فنی را برای رفع آن به تیم برنامه نویسی می سپارد.
  • امنیت سایت: این یکی از مواردی است که به پشتیبانی سایت و تیم امنیتی برمی گردد و جزو وظایف این موقعیت شغلی نیست.
  • تولید محتوا: این تخصص نویسنده است و متخصص سئو فقط درخواست کننده ایجاد محتوا و سپس سئو برای آن محتوا است نه نوشتن.
  • سرعت سایت: اکثر موارد بهبود سرعت سایت در سمت برنامه نویسی است و کارهای کمی توسط تیم سئو انجام می شود، بنابراین نباید انتظار داشت که سرعت سایت از این موقعیت بهبود یابد.

چگونه یک متخصص سئو خوب شویم؟

تجربه قطعا یکی از مهم ترین گزینه ها در هر تخصصی است و هر چه بیشتر به تخصص خود در یک زمینه خاص اضافه کنید، به اصطلاح به پختگی بیشتری خواهید رسید. اما جدا از تجربه سئو، رزومه یکی از مهم ترین موارد است. حتماً می‌پرسید که اگر ما اولین نفری هستیم که کار می‌کنیم، از کجا می‌توان رزومه دریافت کرد.

شروع کنید، چند سایت در مناطق مختلف خود ایجاد کنید و بهینه سازی سئو آنها را شروع کنید. کارفرما الزاماً از شما می پرسد که سایت هایی که در آنها سئو انجام داده اید و با چه کلماتی در صفحه اول هستید. این سایت ها و کلماتی که در این مرحله بهینه سازی کرده اید از شما یک متخصص می سازد.

نکته مهم دیگر این است که به دلیل تحریم ها همیشه به روز با ایران باشید، اما می توانید با مراجعه مداوم و دنبال کردن سایت های معروف سئو، خود را به روز کنید. سایت هایی مانند اهرفMOZ، زمین موتور جستجو و … مراجع خوبی برای به روز نگه داشتن هستند.

مراحل سئو

بهتر است به شما بگویم برای به دست آوردن این شغل چه کاری انجام دهید و چه ویژگی هایی باید داشته باشید تا اینکه مراحل سئو شدن را به شما بگویم. یک متخصص سئو باید به چالش ها، یادگیری مداوم و صبر علاقه مند باشد، بنابراین اگر این ویژگی ها را دارید، بیایید ببینیم برای این کار چه کاری انجام دهیم.

  • آموزش
    برای شروع و سئوکار شدن نیاز به آموزش دارید و پیشنهاد میکنم به مقاله مراجعه کنید بهترین منابع یادگیری SEO برای سال 2024 است
  • تمرین و آزمون و خطا
    کسب تجربه در سئو از هر چیز دیگری مهمتر است به عنوان یک متخصص سئو، پس از یادگیری، باید دائما تلاش کنید و تجربه کسب کنید، زیرا گوگل اطلاعات خود را با عموم به اشتراک نمی گذارد و همه چیز در مورد سئو در بازار خودش است. تجربه و آزمون و خطای متخصصین سئو.
  • در زمینه های مختلف کار کنید یا کم کار کنید
    این کاملاً به شما بستگی دارد که اگر می خواهید تمام انرژی خود را در یک زمینه بگذارید، به عنوان مثال آقای ادی – که سئو سایت های خبری است و فقط در آن زمینه کار می کند. یا نه، در همه زمینه ها علاقه و تجربه نشان دهید و یک رزومه قوی برای خود بسازید.
  • حضور مستمر در بین همکاران و کنفرانس ها و سمینارها
    برای بقا و دیده شدن در این زمینه نیاز به دیده شدن و دیده شدن دارید پس سعی کنید به عنوان متخصص در این کار در سمینارها و رویدادها شرکت کنید و حتی در صورت امکان کنفرانس ها، رویدادها و وبینارها را برگزار کنید.

این موارد در نهایت شما را به یک متخصص سئو حرفه ای تبدیل می کند، اما اینفوگرافیک زیر مراحل انجام کار سئو را نیز به شما یادآوری می کند.

مسئولیت های یک متخصص سئو

یک کارشناس سئو چقدر درآمد دارد؟

قبلا در یک مقاله جامع در مورد حقوق سئو صحبت کردیم. مقاله را حتما بخوانید حقوق سئو یا درآمد سئو در ایران بازدید اما اگر بخواهم به طور کلی بگویم رقم خاصی برای این مورد وجود ندارد، فقط عواملی مانند تجربه، سختی محل کار، میزان کاری که انجام می شود تاثیر مستقیمی بر حقوق دریافتی دارد.

آینده شغلی بازاریاب و متخصص سئو

این موضوع در مقاله ای که در بالا گفتم مطرح شد اما می خواهم بگویم بازار کار سئو هم خوب است و هم بد!!! برای کسی که توانایی جذب پروژه ها را دارد و مهارت های ارتباطی و شبکه ای خوبی دارد خوب است. برای کسی که آن توانایی ها را ندارد بد است، البته آن وقت است که شما نمی خواهید کارمند شوید و کارمند تمام وقت باشید چون وظایفش مشخص است و حقوق و مزایای مشخصی دارد.

اما اگر می خواهید برای خودتان کار کنید، همانقدر که دانش و تجربه مهم است، توانایی مذاکره و بازاریابی، جذب و شبکه سازی نیز مهم است.

نکات مهم در استخدام کارشناس سئو

نکات مهم در استخدام کارشناس سئو

خوب؛ بد نیست نگاهی به صاحبان کسب و کار و کارفرمایان بیندازید و توصیه هایی کنید که اگر فردی کارفرما است و قصد استخدام نیروی سئو را دارد باید اطلاعات کافی داشته باشد. اگر کارفرما هستید و می خواهید یک تیم سئو یا یک تیم سئو داشته باشید، من قطعا این دوره را توصیه می کنم سئو برای کارفرمایان برای تسلط بر تمامی جزئیات و حتی مسائل حقوقی کار با سئو مراجعه کنید.

اما اگر بخواهم یک چک لیست برای نظارت بر وضعیت سئوی خود به شما ارائه دهم، می توانم به موارد زیر اشاره کنم:

  1. گزارش های هفتگی یا ماهانه سئو را دریافت کنید
    سئو معمولاً در ماه های اول عملکرد خوبی ندارد، بنابراین روی نتایج تمرکز نکنید و ببینید آیا سئو سایت طبق وعده داده شده کار می کند یا خیر.
  2. اگر به قدرت سئو اعتقاد ندارید، به دنبال مشاوره باشید
    با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید متخصصان زیادی در این زمینه پیدا کنید که سایت شما را تحلیل می کنند و می گویند که آیا تیم سئو کار خود را به درستی انجام می دهد یا خیر. حتی می توانید از مجموعه SEO Master مشاوره بگیرید.
  3. زمان و انرژی را به محتوا اختصاص دهید
    نظارت مداوم بر محتوا؛ محتوا چیزی است که حتی اگر قدرت سئو از بین برود، محتوای با کیفیت می تواند کمی آن را جبران کند.
  4. درخواست یک نقل قول تکراری
    از نیرو سئو بخواهید که برنامه ای 3 تا 6 ماهه و 6 ماهه تا یک ساله به شما بدهد و مشخص کند که در این بازه های زمانی چه نتایجی را به همراه خواهد داشت.

امیدوارم این مقاله هم به عنوان فردی که می خواهد این شغل را داشته باشد و هم به عنوان فردی که می خواهد شخصی را برای این موقعیت استخدام کند، به شما کمک کرده باشد.

5 از 5 – (1 امتیاز)