گزارش مرکز آمار از «تورم ۲۷۳ درصدی» کالاهای وارداتی در دهه ۱۴۰۰. – تابناک


تورم/////// دلار/// تکمیل

تغییرات نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر نوسانات قیمت کالاهای وارداتی دارد. کالاهایی که اکثرا با نیم نرخ و درصد کمتری با نرخ ترجیحی وارد می شود.

گزارش کردن خدمات اقتصادی تابشیقیمت کالاهای وارداتی یکی از مهم ترین عوامل موثر بر میزان ارز کشورها و یکی از عوامل تعیین کننده روابط مبادله ای است.

از این رو مرکز آمار ایران در گزارشی به بررسی شاخص قیمت کالاهای وارداتی بر اساس کد تعرفه سال پایه 1400 پرداخت و تاکید کرد که برای محاسبه شاخص فصل تابستان 1403 از داده های اولیه گمرک استفاده شده است.

در این گزارش با اشاره به افزایش تورم فصلی ریال در تابستان سال، آمده است: در فصل دوم سال، درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی نسبت به دوره قبل مقایسه شده است. فصل (تورم فصلی) 1403 درصد است که نسبت به همین اطلاعات در فصل قبل 2.3 واحد درصد (12 درصد) افزایش داشته است.

بیشترین تورم فصلی در تابستان با 20.2 درصد مربوط به گروه ماشین آلات و وسایل مکانیکی، لوازم برقی و غیره و کمترین تورم فصلی با 0 درصد مربوط به گروه مرواریدهای طبیعی یا پرورشی و … است. همچنین گروه محصولات نباتی با تورم منفی 2.1 درصد بیشترین کاهش را داشته است.

در بخشی دیگر از گزارش مرکز آمار به تورم فصلی دلار اشاره شده است که نشان می دهد در تابستان امسال درصد تغییر شاخص قیمت واردات دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 4.5 درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاعات، 1.0٪ در فصل قبل (3.5٪) افزایش یافته است.

تورم نقطه ای ریال و دلار افزایش یافت

در فصل تابستان 1403 درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 58.5 درصد بوده است که نسبت به همین اطلاعات در سال گذشته می باشد. فصل سال (44.8 درصد)، 13. افزایش 7 واحد درصدی. در این فصل بیشترین درصد تورم با 104.7 درصد را گروه «دستگاه‌ها و دستگاه‌های نوری، عکاسی» و کمترین درصد با 0.6 درصد را گروه «پوست‌های خام، پوست» به خود اختصاص داده‌اند. گروه «چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی» نیز با تورم منفی 14.2 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

از سوی دیگر، درصد تغییر شاخص قیمت واردات بر مبنای دلار نسبت به سه ماهه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 9.8 درصد بوده است (4.7 درصد) افزایش یافت.

افزایش تورم سالانه ریالی و دلاری کالاهای وارداتی

در فصل تابستان 1403 م درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی در چهار فصل منتهی به تابستان 1403 نسبت به مدت مشابه سال قبل 48.6 درصد بوده که نسبت به همین اطلاعات در فصل قبل. (47.1 درصد). 5 درصد رشد کرد.

برای کدام کالاها تورم منفی ثبت شده است؟

در این فصل بیشترین تورم سالانه با 103.3 درصد را گروه «تجهیزات و لوازم اپتیکال و عکاسی» و کمترین تورم سالانه با 0.2 درصد را گروه «مواد نساجی و مصنوعات این مواد» به خود اختصاص داده است. گروه «چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی» نیز با تورم منفی 17.7 درصد بیشترین کاهش را داشته است.

تورم کدام سال 273 درصد بوده است؟

تورم سالانه 48.6 درصدی قیمت کالاهای وارداتی در پایان تابستان امسال (بر اساس داده‌های ریالی) در شرایطی است که در اوایل دهه 1400. این درصد به رقم عجیب 273.7 درصد رسیده است که به خودی خود می تواند به عنوان فشار تورمی در نظر گرفته شود و بیشتر کالاهای وارداتی در آن سال در بودجه مردم گنجانده شده است. جزئیات بیشتر را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

تورم سالانه کالاهای وارداتی بر اساس دلار

درصد تغییر شاخص قیمت واردات بر اساس داده های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل تابستان 1403 نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.9 درصد بوده که نسبت به همین اطلاعات در فصل قبل (5.2 درصد) ) 0. 7 واحد درصد افزایش می یابد. در همین حال در سال 2016 تورم منفی سالانه 4.7 درصدی را شاهد بودیم.