1404 افزایش نرخ ارز ترجیحی در مجمع تشخیص رد شد – تابناک


بر اساس بررسی های انجام شده در هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، موضوع افزایش نرخ ترجیحی کالاهای اساسی در بودجه 1404 مغایر با سیاست های ثبات ارزی برنامه هفتم توسعه است و باید تغییر کند.

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، با توجه به تصویب بند اول لایحه بودجه سال 1404 در شورای اسلامی، مصوبه مجلس به منظور مصلحت اندیشی و با نظر معاونت در هیات عالی نظارت شورا مورد بررسی قرار گرفت. – رئیس کمیسیون تلفیق، تصمیم مجلس در این شورا است.

محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی با اشاره به ایرادات مجمع عالی تشخیص مصلحت نظام به تصویب لایحه بودجه 1404 گفت: مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام بر دو اساس است. رویکردها؛ اول «عدم تبعیت از سیاست های کلان کشور» و دوم; “عدم تطابق برنامه” را بررسی می کند.

به گفته این معاونت، از 13 مورد عدم انطباق بررسی شده در مجمع، 7 مورد رای لازم را کسب نکرده و 6 مورد نیز مغایرت با سیاست های کلی تشخیص داده شده است.

رد سیاست افزایش نرخ ترجیحی ارز در سال 1404. توسط شورا در صورت لزوم

بر این اساس یکی از بندهایی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام با برنامه هفتم توسعه مغایرت دارد، بحث سیاست های ارزی و ارزی دولت در بودجه 1404 است.

موضوع ثبات نرخ ارز در بند 2 برنامه هفتم توسعه آمده است. به همین دلیل اعضای مجمع معتقد بودند که نوع سیاست های ارزی که در لایحه دولت و همچنین مصوبات مجلس درج شده، باعث تثبیت نرخ ارز نمی شود.

ضمناً اعضای هیأت عالی نظارت، افزایش نرخ ترجیحی ارز، افزایش نرخ مرکز مبادلات و همچنین ایجاد بازار قراردادی ارز متناسب با ارز را در نظر نگرفتند. سیاست ثبات بازار و این موضوع نیز رد شد.

لزوم تغییر سیاست افزایش نرخ ترجیحی ارز در بودجه 1404

لازم به ذکر است یکی از سیاست های مورد انتقاد دولت در بودجه 1404 است. افزایش 30 درصدی نرخ ترجیحی کالاهای اساسی از 28 هزار و 500 تومان به 38 هزار و 500 تومان بود که منجر به افزایش 30 درصدی قیمت کالاهای اساسی شد که سهم عمده ای در سبد غذایی خانوارها رشد کرد.

دولت قصد داشت افزایش نرخ ترجیحی را در بودجه عمومی لحاظ کند اما مجلس تصمیم گرفت وجوه افزایش 30 درصدی نرخ ترجیحی به مردم بازگردد.

بر این اساس نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1404 اعلام کرد که دولت تصمیم به افزایش ارز ترجیحی دارد، رقم پیش بینی شده از سوی دولت حدود 38 هزار و 500 تومان است که تا سال آینده به 40 هزار تومان می رسد، اما مصوبه ریاست مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق نیز درآمدی را که دولت از گران شدن ارز ترجیحی دریافت می کند که نزدیک به 120 هزار میلیارد تومان است، محاسبه کرده اند. . در بودجه مقرر شد که دولت متعهد می شود دستوری ایجاد کند و وجوه حاصل از افزایش ارز ترجیحی را به این ترتیب واریز کند و برای جبران کاهش قدرت خرید مردم، برای اقشار کم درآمد و کم مصرف شود. -خانواده های دهک که همان کالابرگ است.

اما با توجه به مشکلاتی که شورا با افزایش نرخ ترجیحی ارز در سال آینده مناسب دانسته، باید اطمینان حاصل شود که این افزایش نرخ در سال آینده متوقف شود.