بیش از 880 هزار سرباز تحت پوشش مهارت های تخصصی قرار گرفتند – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرنگار مهرسردار محمد جواد زاده کمند در دومین همایش ملی مهارت آموزی، هدایت شغلی و صلاحیت حرفه ای در آموزش عالی کشور که امروز (دوشنبه 9 مهرماه) در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، گفت: ما در نیروهای مسلح در تلاش هستیم تا عملکرد خوبی داشته باشیم. خدمت سربازی علاوه بر نقش آفرینی دفاعی در خاک ایران اسلامی، این دوران را به دوران کمال و رشد و توانمندی تبدیل کنیم. جوانان به عنوان کادری که آینده ایران را رقم می زنند.

وی افزود: در راستای این رویکرد در چند سال گذشته نیروهای مسلح در قالب حمایت از نخبگان و پژوهشگران و حمایت از پایان نامه ها و مقالات در مقاطع بالاتر، مقطع دکتری و فوق دکتری با مراکز علمی کشور تعامل داشته اند.

فرمانده مرکز آموزش مهارت مرکزی ستاد وظیفه نیروهای مسلح با بیان اینکه 7 سال از ورود نیروهای مسلح به آموزش های مهارتی می گذرد، ادامه داد: تاکنون بیش از 880 هزار سرباز تحت پوشش مهارت های تخصصی قرار گرفته اند و 830 هزار نفر نیز تحت پوشش مهارت آموزی قرار گرفته اند. توسط مجموعه مهارت های کلی

وی افزود: خدمت رسانی موثرتر به جوانان ایران اسلامی و بهره مندی و تسهیل گری تخصصی کارکنان وظیفه از اهدافی است که خوشبختانه محقق شده است.

به گفته زاده کمند؛ تصویب سند ملی مهارت آموزی و جذب نیروهای وظیفه، تصویب آیین نامه اقدام مشترک برای اجرای سند ملی و تشکیل شورای عالی تعیین خط مشی و عضویت فرماندهان ارشد، تشکیل. از جلسات کاری فراوان و تشکیل کمیته دائمی آموزش مهارت های شغلی، بخشی از اقدامات انجام شده در این زمینه است.

وی بیان کرد: تشویق مهارت های پیش از ورود یکی از سیاست های مورد نظر این پایگاه است و در صورت ورود فردی با سابقه به خدمت می تواند از ظرفیت موجود استفاده کرده و سطح تجربه و تنوع تجربه خود را افزایش دهد. با این اقدامات خدمت به جوانان موثرتر خواهد بود.

زاده کمند در خصوص مشوق های سربازان واجد شرایط گفت: کسر خدمت و مرخصی تشویقی و تعیین محل سازمانی فرد و ارائه درجه تشویقی بخشی از این مشوق ها است.

فرمانده قرارگاه مرکزی آموزشی کارکنان نیروهای مسلح با بیان اینکه برخی از افراد متقاضی خدمت سربازی دارای ایده های بدیع هستند که باید تقویت شود، افزود: برای این منظور در هر یک از شعب یک مرکز تشکیل شده است. از نیروهای مسلح برای نوآوری سربازان نیروهای نظامی خواهد بود

وی با اشاره به تسهیل کار سربازان سابق گفت: 10 خدمت برای تسهیل کار سربازان واجد شرایط ایجاد شده و نظارت بر کار به همراه تسهیلات انجام می شود و بیش از 30 هزار نفر این تسهیلات کار را دریافت کرده اند و 87 درصد از تامین کنندگان این امکانات کار می کنند.

تخصص به تنهایی پاسخگوی نیاز کشور نیست

در این مراسم دکتر حسین بلندی درباره راه اندازی مراکز هدایت شغلی گفت: تغییرات چشمگیر در بازار کار و صنعت نشان می دهد که امروزه وجود دانش و تجربه تنها پاسخگوی نیاز کشور نیست، بلکه مهارت های کاری افراد را نیز پاسخگو است. مهم هستند.

وی افزود: دومین موضوع مورد توجه سیاستمداران کشور، بحث صلاحیت حرفه ای است. در غیر این صورت هیچ اتفاقی نمی افتد.

رئیس CNC تاکید کرد: در شرایط کشور و جهان، صلاحیت حرفه ای ارتباط بسیار نزدیکی با آموزش عالی دارد، اما نقش سیاستمداران بسیار ویژه است. اگر قرار است روی صلاحیت حرفه ای تمرکز کنیم، این مستلزم آن است که روی حرفه آموزی تمرکز کنیم، یعنی از آموزش های نظری اجتناب کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: 93 درصد دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه دارای شغل هستند. ما افراد تحصیلکرده بیکار زیادی در کشور داریم و تجمیع کلید حل این بحران است.

بلندی با اشاره به اهمیت صلاحیت های حرفه ای در جذب نیرو گفت: دنیا دیگر به دنبال مدرک دانشگاهی برای کار در بازار کار نیست، بلکه صلاحیت های حرفه ای را در دستور کار قرار می دهد. در حال حاضر این صنعت به نیروهای ماهر نیاز دارد، ما فارغ التحصیلان بیکار زیادی داریم، بنابراین باید پیوند صنعت و بازار کار را تقویت کنیم.

وی تاکید کرد: در برنامه هفتم نیازمند آموزش 500 هزار نفر در حوزه فناوری اطلاعات هستیم که کلید آن مدرک صلاحیت حرفه ای است. از سال 2015 یک شورای صلاحیت حرفه ای در دانشکده آموزش وجود دارد، ما با موسسات مختلف ارتباط برقرار می کنیم و گواهینامه های صلاحیت حرفه ای صادر می کنیم.