امروزه بازار ارز با کاهش دلار و سایر ارزها در ارتباط است و پرش ارز وجود ندارد. مطمئناً مهمترین دلیل کاهش شاخص ارز ، کاهش نسبی خطرات بین المللی و سیاسی در فضای تجاری کشور است. این عامل ، که در نهایت منجر به کاهش انتظارات تورم شد.
گزارش خدمات اقتصادی Tabnak ؛ قابل توجه است که پس از دور دوم مذاکرات برای ایران -نام در ایتالیا ، سرعت دوره ارز ، به ویژه در دلار ، کند شد و برخلاف مرحله اول مذاکرات ، در آن لحظه در آن لحظه ، حدود دو هزار دلار به تازگی کاهش یافته است.
Siavash Ghaffari ، متخصص ، در مصاحبه با گزارشگر وی گفت: “رابطه بین نرخ ارز و متغیرهای اصلی اقتصاد ، مانند تورم و نقدینگی ، یک ارتباط واضح است.” اما این اتصال در دراز مدت است. یعنی با استفاده از این متغیرهای کلیدی می توانیم میزان منطقی دوره ارز را ارزیابی کنیم. اما با افزایش خطرات اقتصادی و سیاسی در کشورهای مختلف ، دوره ارز از الگوی اصلی آن منحرف می شود.
وی ادامه داد: آنچه از طریق نوروز مشاهده شد ، پرش بازار آزاد به 4000 دلار بود. این یک واقعیت است که به دلیل افزایش خطرات سیاسی و اینکه افکار عمومی و فعالان اقتصادی هنوز از مذاکرات آگاه نیستند ، ایده غالب این است که کشور در آستانه رویارویی نظامی است. در نتیجه ، دلار پرید. اما پس از خبر مذاکرات ، هر دو مکالمات موفق بین ایران و ایالات متحده ، بادکنک ترس از درگیری های نظامی نسبتاً تخلیه شد و دوره دلار به سطح معقول تر منتقل شد.
هیچ خبری در مورد خوش بینی شدید در بازار ارز وجود ندارد
غافاری در پاسخ به این سؤال که چرا دلار سریعتر سقوط نکرد و از مرکز مبادله به سطح 1 یا 2000 تومانی نرسیدوی توضیح داد: همانطور که شرکت کنندگان در بازار معتقدند که مسیر مذاکرات هنوز مبهم است. واقع بینانه نیست که هر مرحله از مکالمات با رضایت کامل طرفین پیش می رود. همین شک باعث شد دلار شتاب ندهد.
وی همچنین تأکید کرد: احتمال پایان دادن به مذاکرات بیش از گذشته بوداما هیچ خوش بینی استثنایی در بازار در بین فعالان اقتصادی وجود ندارد. از طرف دیگر ، هیچ اطلاعات روشنی و دقیق در مورد مداخله بانک مرکزی یا عدم مداخله وجود ندارد. در حالی که در چنین شرایطی ، بانک مرکزی آینده باید به عنوان خریدار وارد بازار شود و با جمع آوری ارز از نوسانات آینده جلوگیری کند.
پیش بینی دوره دلار به مرحله سوم مذاکره
غفاری افزود: “اگر دایره مذاکرات نتیجه خوبی نداشته باشد ، بانک مرکزی باید بتواند از یک نرخ معقول محافظت کند تا کنترل بازار از بین نرود.” در غیر این صورت ، بسیاری از افراد از تصمیمات اقتصادی که دوره های ارز آنها متغیر حیاتی در تصمیم گیری برای تصمیم گیری در تصمیم گیری است ، تصمیمات آنها را به تأخیر می اندازد و این برای اقتصاد کشور مطلوب نیست.
به گفته وی ، ورود به دور سوم مذاکرات نشان دهنده تشکیل یک چارچوب مشترک بین طرفین است. فضای بازار نیز نسبت به هفته گذشته خوش بین است بود با این حال ، من معتقدم که اتفاقات واقعی باید در زمینه عمل اتفاق بیفتد و ما باید از حدس و گمان جلوگیری کنیم. به نظر می رسد نرخ دلار در این هفته در محدوده 1 تا 5000 دلار مردد است تا مذاکرات را برای مرحله سوم شروع کند.
قیمت دلار پس از توافق نهایی چقدر است؟
غفاری ادامه داد: “اگر مرحله سوم مذاکرات موفقیت آمیز پیش برود و جزئیات طرفین بدون یک چالش خاص به توافق برسند ، منطقی است که انتظار داشته باشیم دلار وارد کانال 6000 دلاری شود.” اگر به توافق نهایی برسیم ، حتی می توانیم واکنش عاطفی به بازار را ببینیم و دلار را به 4000 دلار منتقل کنیم. اما مشکل اصلی دوام و ثبات این سرعت است.
آنالایزر ارزی در خلاصه گفت: اگر در ماه های آینده در ماه های آینده توافق جامع بین ایران و ایالات متحده وجود داشته باشد ، درصد 1 تا 2 هزار دلار می تواند یک نرخ معقول در نظر گرفته شود. ضریب این که بانک مرکزی نیز می تواند برای مدت طولانی از آن محافظت کند و ثبات نسبی را به اقتصاد تزریق کرده و تقاضای تجاری و سرمایه کشور را برآورده کند.