واردات گاز ایران از روسیه و ترکمنستان – Tabnak


واردات گاز از روسیه و ترکمنستان

به گفته Tabnak ، به نقل از Tasnim ؛ سعید توواكولی ، مدیر اجرایی شرکت ملی گاز ایران ، در روز دوم بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت ، گاز ، پالایش و پتروشیمی ، در یک کنفرانس مطبوعاتی ، گفت: “برای اولین بار ، تولید گاز خشک در کشور در زمستان به 5 میلیون متر در روز رسید که نتیجه آن بود ، نتیجه ، نتیجه آن نتیجه می گرفت و نتیجه آن بود که نتیجه آن بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که یک نتیجه بود که نتیجه آن بود که نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت و نتیجه می گرفت. نتیجه ای بود که نتیجه ای حاصل شد ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه ، نتیجه بود و نتیجه آن بود.

معاون وزیر نفت ، با اشاره به اینكه در ماه نوامبر سرماخوردگی منطقه اسكاندیناوی به استانهای شمالی شمالی رسید و دمای هوا به 2 درجه سانتیگراد كاهش یافت ، ادامه داشت: تا زمانی كه مخازن نفتی در كشور در موقعیت مطلوبی قرار نگرفتند ، مصرف و مدیریت انرژی با اولویت دنبال می شدند. پاییز ، طبق گفته سازمان هواشناسی ، داغترین پاییز در ایران است و با افزودن 6000 مشترک جدید ، مصرف آن افزایش می یابد.

Tavakoli گفت: در شرکت ملی گاز ایران این برنامه ریزی از ابتدای سال جاری به طور جدی برگزار شده است ، جلسات بی شماری با مشارکت همه مدیران و متخصصان برگزار شده است. در این دوره ، با وجود توزیع شدید سرد گاز در سراسر کشور ، به ویژه در مناطق شمالی ، بدون وقفه انجام می شود.

وی تأکید کرد: با اشاره به پیش بینی 2 میلیون متر مکعب در زمستان گذشته ، که در بعضی از روزها به 5 میلیون متر مکعب افزایش یافت ، وی تأکید کرد: در این شرایط ، اقدامات مهم و اضطراری مورد نیاز بود. این یک شب ایجاد نشده است ، اما نتیجه سالها تفاوت بین تولید و مصرف است.

مدیر اجرایی شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد که با وجود همه چالش های 2 ، این شرکت بیش از 5 سال است که فعالیت می کند ، و افزود که به عنوان مثال ، 2 ایستگاه فشار وارد یک زنجیره و 2 توربوشارژر در مناطق حساس کشور استفاده شده است ، و همچنین ظرفیت انتقال در کریدور شرقی کشور به 5 میلیون نفر افزایش یافته است.

Tavakoli گفت: علیرغم ادامه تعمیر پالایشگاه ها تا اول نوامبر ، پایداری منابع گاز حفظ می شود و می گوید: در بعضی از مراحل ، همکاران ما در مرحله پالایشگاه ، با وجود ظرفیت اسمی 2 میلیون متر منتقل شده به 5 میلیون متر مکعب گاز. این ارائه نتیجه پذیرش خطرات مهندسی و تلاش کارشناسان شرکت ملی گاز بود.

وی از وزیر برای مدیریت اولیه سوخت ستایش کرد و گفت: “این یک نقش تعیین کننده در آمادگی شرکت ها و تقسیم کار در بین مدیریت مختلف وزارتخانه بود.” ما خدا را شکر می کنیم که با وجود همه مشکلات ، هیچ گونه وقفه ای در ثبات شبکه گاز کشور وجود نداشت.

معاون وزیر نفت مربوط به بهره وری پایین بخاری های معمولی در کشور گفت: “در حال حاضر حدود 2 میلیون بخاری خانگی وجود دارد که بیشتر آنها حدود 2 تا 5 درصد است.” براساس قطعنامه شورای اقتصادی ، تولید بخاری با بهره وری بیش از 5 ٪ در دستور کار قرار دارد و قرارداد آنها بسته است.

تاواكولی خاطرنشان كرد: خوشبختانه با حمایت دولت و فیض الهی ، تحویل و توزیع این بخاری های بسیار كارآمد آغاز شد و بخاری های قدیمی را بدون هیچ گونه هزینه ای برای مصرف كنندگان جایگزین كرد. تنها اقدام مورد نیاز تحویل بخاری های فرسوده به شرکت ملی گاز است.

وی گفت: مسئله مدیریت مصرف صرفاً از طرف وزارت نفت و سایر آژانس ها از جمله وزارت صنعت ، معدن و تجارت نیست ، باید ورود جدی به این منطقه وجود داشته باشد ، و افزود: باید از تولید بخاری های کم هزینه جلوگیری کرد و این امر نیاز به تقاضای رسانه ها و افکار عمومی از موسسات مسئول دارد.

معاون وزیر نفت همچنین در مورد نرخ گاز گفت: تعرفه گاز بر عهده سازمان برنامه ریزی و بودجه و اداره مدیریت انرژی آن است. سال گذشته اقدامات مهمی برگزار شد و مصرف کنندگان پله های 1 و 2 افزایش قابل توجهی در قیمت ها را تجربه کردند که صورتحساب گاز در برخی از قسمت های تهران به 2 تا 5 میلیون تومانی رسید.

Tavacoli تأکید کرد که قیمت گذاری تعرفه یکی از مؤثرترین ابزارهای کنترل رفتار مصرف کننده است ، و افزود که گاز خانگی با قیمت بسیار کمتری تحویل داده می شود. دولت چهاردهم و رئیس جمهور خود بر توزیع عادلانه انرژی و یارانه های آن تأکید می کنند و انتظار می رود با تحقیقات دقیق تر تشویق و حتی پاداش شود.

وی گفت: “اگر می خواهیم همه کاربران گاز را به گاز وصل کنیم ، باید روزانه یک میلیارد و 5 میلیون متر مکعب گاز شیرین داشته باشیم که تحویل داده نمی شود.” مانند زمستان امسال ، مانند سالهای گذشته ، برنامه هایی برای مدیریت مصرف و تحویل لازم در نظر گرفته شده است.

با بیان اینکه در همه کشورها در جهان سبد انرژی تعریف شده است و گاز تنها بخشی از این سبد است ، در کشور ما بخشی از تأمین انرژی زمستان باید با سوخت جایگزین انجام شود و می گوید: در طول زمستان گذشته ما در بخش صنعتی و معدن عرضه گاز نداشتیم و در خانواده منابع گاز نداشتیم.

Tavakoli با اشاره به نتایج شرکت ملی گاز ایران امسال گفت: در شش روز اول سال ، میزان سوخت برابر با نیروگاه ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 5 ٪ افزایش یافته است. از این مبلغ ، سهم گاز نیز به میزان قابل توجهی در حال افزایش است که این نشانه افزایش عرضه است.

وی با اشاره به نقش تجارت گاز در ماکروپولیتیک های کشور ، گفت: طبق قانون برنامه توسعه هفتم ، این کشور موظف است همکاری های گاز با کشورهای همسایه را توسعه دهد. بر این اساس ، اولویت شرکت ملی گاز توسعه صادرات گاز و اجرای مراکز منطقه ای با کشورهای همسایه است. با این حال ، هیچ برنامه جدی برای بحث در مورد صادرات به اروپا وجود ندارد.

مدیر اجرایی شرکت ملی گاز گاز ایران تحت پیمان مکمل گاز بین ترکمنستان ، ایران و ترکیه گفت: معاهده ای که در پایان زمستان گذشته اداره می شود ، اولین قرارداد G۲G (شرکت دولتی با یک شرکت دولتی) است و در حال حاضر فعال است. ترکمنستان ، به عنوان بزرگترین مخزن بنزین در جهان و داشتن مرز مشترک با ایران ، شریک مهمی در زمینه تأمین انرژی است.

وی افزود: “ما همچنین مذاکره ای برای خرید گاز از ترکمنستان داریم ، بنابراین علاوه بر مبادله گاز ، می توانیم از این همسایه واردات گاز داشته باشیم.”

Tavakoli همچنین در مورد همکاری گاز با روسیه گفت: مذاکرات زیادی در این زمینه وجود دارد و وزیر نفت اخیراً سفری به روسیه داشته است. اگرچه توافق نامه اصلی توسط دولت قبلی امضا شده است ، اما اکنون ما در حال بررسی مکانیسم قیمت و پرداخت برای اولین بار پروژه واردات گاز 2 میلیارد متر مکعب در سال هستیم و امیدواریم برای شروع جریان گاز به توافق نهایی برسیم.

وی گفت: “برای انتقال گاز روسیه به ایران ، باید مشخص شود که آیا انتقال از طریق این زیرساخت امکان پذیر است یا به زیرساخت های جدید از طرف روسیه نیاز دارد.” این موضوع منوط به بازرسی فنی است و قطعاً یکی از مهمترین موضوعات در مورد برنامه شرکت ملی گاز است.

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اضافه کرد: “اجرای این پروژه به تحقیقات متخصص در مورد زیرساخت های موجود در کشورهای واسطه ای مانند آذربایجان ، ارمنستان و جورجیا بستگی دارد.” از آنجا که ایران مرز زمینی مشترک با روسیه ندارد ، واردات گاز فقط از طریق این کشورها امکان پذیر است.

Tavacoli به اهمیت واردات گاز در ثبات شبکه در مناطق شمالی کشور اشاره کرد: یکی از دلایل پیگیری جدی این پروژه عدم وجود منابع پایدار برای تولید گاز در شمال ایران است. بر این اساس ، واردات گاز از مسیرهای منطقه ای می تواند یکی از کارآمدترین راه های تأمین انرژی در این مناطق باشد.

وی تأکید کرد: اجرای این پروژه یکی از تعهدات قانونی شرکت ملی گاز در قالب یک برنامه توسعه هفتم است و امیدواریم که مذاکرات برای عملیاتی شدن آن آماده شود.