وزیر علوم: کسی که به شعار رئیس جمهور اعتقاد نداشته باشد نمی تواند رئیس دانشگاه شود – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرنگار مهر، دکتر حسین سیمای صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امشب در گفت و گوی ویژه خبری با بیان نظر عالی ترین مرجع دانشگاهی کشور در حوزه آموزش عالی گفت: سعی می کنم بهترین خدمتگزار باشم، افتخار می کنم که کارمند جامعه دانشگاه هستم.

آذر ماه دانشگاه است

وی با تبریک سالروز شهادت حضرت زهرا (س) و گرامیداشت روز دانشجو گفت: به نظر من آذر ماه دانشگاه است چرا که ما 14 آذر روز بسیج داریم و بسیج دانشجویی و هیئت علمی. بسیج در آن روز هفته درست قبل از 16 دسامبر که روز دانشجو است برگزار می شود، سپس شما 27 دسامبر را دارید که روز وحدت دانشگاه و منطقه است و در آن ماه ارتباط بیشتری داریم. با دانشجویان و بدنه دانشگاه

دانشجویان باید به موضوع روز دانشجو توجه کنند

وزیر علوم به مناسبت روز دانشجو گفت: دانشجویان ما باید به تاریخچه روز دانشجو توجه کنند، علت نامگذاری این روز استقلال طلبی و آزادیخواهی و مبارزه با استعمار بیگانه است. آنها به صحنه آمدند و با دخالت نظامی سه نفر از دانش آموزان ما کشته شدند.

فضای دانشگاه را فضای مطلوب و قابل قبولی نمی دانم

وزیر علوم درباره رویکرد خود به فضای عمومی دانشگاه گفت: فضای دانشگاه را به دلیل امید، نشاط و اعتماد فضای مطلوب و قابل قبولی نمی دانم، دانشجو در شرایط خوبی نیست و فکر می کند که عملکرد او پایین است و نگران آینده شغلی شما است

وی افزود: ارتباطات بین المللی کم است و دانشجویان راضی نیستند که در صورت ادامه این وضعیت برای توسعه کشور خطرناک باشد.

وزیر علوم افزود: احساس می‌کنم با توجه به رویکرد جدید کشور و انتخابات ریاست‌جمهوری، امید نسبی ایجاد شده است و سعی کرده‌ایم به افرادی که در وضعیت ناامیدی هستند، اعتماد کنیم دیروز بود که جلسه ای با انجمن های علمی داشتم که کمتر مورد توجه قرار گرفت.

دانشگاه باید امن باشد، اما امن نباشد

وی ادامه داد: من مطمئن هستم که دانشگاه باید امن باشد اما امنیت نه، عده ای به دانشگاه خوش نیت مشکوک هستند و نگرانند که این دوستان را به تاریخ صد ساله رشد دانشجویی، بدعت دینی که از دانشگاه‌ها شروع شد، پس از انقلاب اسلامی، بزرگ‌ترین قشری که با رهبران نهضت در ارتباط بودند، دانشگاهیان بودند. شهید مطهری بیشترین دیدار را با دانشگاهیان داشتند و شهید بهشتی نیز همین دیدار را داشتند، در حالی که ارتباط روحانیت با رهبران نهضت اسلامی کمتر بود، باید به دانشگاه اعتماد کرد.

وی در خصوص برخی انتقادات در خصوص انتصاب و انتخاب روسای برخی دانشگاه ها از جمله سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: اکنون در ستاد معاونت های وزارت علوم که مستقر هستند نمی خواستم وارد موضوع خاصی شوم. بین روسای دانشگاه ها، بعد از اینکه چندین شکایت برای ما فرستادند، تیم تحقیق فرستادیم و بررسی کردیم، دیدم خوب کار می کنند و بازداشت هستند، اما شکی نیست. با تغییر دولت تقاضای تغییر به خصوص برای دانشگاه های بزرگ وجود دارد، البته قصد ما این نیست که همه رؤسا را ​​تغییر دهیم.

فردی که به شعار رئیس جمهور اعتقاد نداشته باشد نمی تواند رئیس دانشگاه باشد

وی ادامه داد: ما برای انتصاب رئیس دانشگاه معیارهایی داریم که یکی از آنها قابل قبول است و اینکه ایشان به صحبت دولت اعتقاد دارند، وقتی رئیس جمهور فعلا مصاحبه می کند نظرش را می گوید که ندارد. به شعار رئیس جمهور اعتقاد داشته باشید، او نمی تواند در آن دولت رئیس دانشگاه باشد.

وزیر علوم افزود: رئیس جمهور که مقبول باشد بدنه دانشگاه را بیشتر با او می سازد، بعد استعلام می شود و بعد به سراغ روند تغییر می رویم. دو جلسه حضوری با رئیس دانشگاه فردوسی مشهد داشتم.

توضیح وزیر علوم در خصوص تغییر رئیس دانشگاه فردوسی مشهد

وی ادامه داد: در جریان تغییر، 8 بار وزارتخانه با وی تماس گرفت و شب قبل به وی اعلام کرد و در سایت اعلام شد که بنا به دلایلی پاسخگو نبودند و پس از آن سرپرست جدید شخصاً به دانشگاه به دفتر ریاست جمهوری خواهد رفت. و اعلام کنید که او آماده است تا من طبق دستور رسیدم. اگر اجازه دهید با شما تماس بگیریم، رئیس جمهور قبلی نیز از شما استقبال خواهد کرد، اما از آنجایی که این خبر منتشر شده، برخی از اساتید به صورت خودجوش در جلسه حضور خواهند داشت. از ریاست دانشگاه قدردانی می شود و در روز معارفه 5 بار در سخنرانی از ایشان تذکر و تشکر شد. من به رئیس دانشگاه گفتم اگر کوچکترین بداخلاقی وجود داشته باشد بیانیه می دهم و وزارت علوم عذرخواهی می کند. اما خوشبختانه بیشترین اهتمام برای بزرگداشت او انجام شد.

درخواست وزیر علوم برای معرفی دانشجوی متخلف از اصول اخلاقی به 80 شاکی

وی در پاسخ به این سوال که برخی از اساتید و دانشجویان از عفو دانشجویان اخراجی گلایه داشتند و گزارش شده بود که یک دانشجوی پسر بازگشته و 80 دانشجوی دختر از رفتار وی شکایت کرده اند، گفت: در موردی که اعلام کردید شکایت های زیادی از 3 نفر وجود دارد. خواهشمند است افرادی از جمله دانشجو، مدیر سابق دانشکده و مدیر دانشکده، این فرد را معرفی کنند زیرا دانشگاه محل بداخلاقی نیست.

من به شدت به بد تربیتی حساسم

وی ادامه داد: از آنها خواستم فقط جزئیات را به من بدهند. دو سه ماه است که از آنها خواستم بگویند کیست. اما برای دانش آموزان اخراجی 2 مورد اخراج نداریم. 40 مورد بود که به دو مورد تعلیق دانشجویی رسیدیم. ما دستور بازگشت همه دانشجویان مشمول تعلیق را ندادیم، پرونده این دانشجویان یکی یکی بررسی شد و در همه این موارد شاهد موارد قانونی بودم که تخلف می شد. در صورت ارسال به دیوان عدالت اداری

ما اشتباه می کنیم

وی ادامه داد: ما علیرغم مشکلات موجود به این موارد نگاه کردیم و گفتیم باید با لیست برگردانده شود، اما ما مقصریم، باید به ما بگویند اگر فردی از لیست اعتراضات 1401 خارج شد، می گویند ما هم هستیم. 150 مورد از افراد بی سواد داریم که همه آنها را بررسی کرده ایم.

وی در خصوص برنامه های وزارت علوم برای جلوگیری از مهاجرت معلمان و دانش آموزان گفت: موضوع مهاجرت یک مشکل یک عاملی نیست، علت آن تنها معیشتی و اقتصادی نیست، بلکه یک آسیب اجتماعی و یک معضل جهانی است.

وی ادامه داد: مهاجرت ناشی از فرآیند جهانی شدن است، این روند جابجایی را آسان کرده است که برای این نوع مهاجرت نمی توان انجام داد، اما نوعی مهاجرت به دلایل اقتصادی، فرهنگی، مسکن و معیشتی است. 21 تا 22 میلیون تومان حقوق می گیرد، استاد تمام بعد از 40 سال خدمت حدود هزار دلار حقوق می گیرد. شاگرد این استاد وقتی به آن سوی آب می رود تا 8 هزار دلار حقوق می گیرد در اینجا با فراری مواجه می شویم که نامطلوب است. چه چیزی باعث شد که فرار از آن جلوگیری شود؟

ساخت 30000 خوابگاه زناشویی در 4 سال

وی درباره جلوگیری از مهاجرت دانشجویان گفت: باید به دانشجویان تحصیلات تکمیلی کمک هزینه بدهیم. بیایید برای متاهل ها خوابگاه ایجاد کنیم تا در مدت 4 سال 30 هزار خوابگاه بسازند و در این 3 ماه با اسکان اساتید هم سروکار داریم.

ما با تورم راه حل های غیر علمی مواجه هستیم

وی همچنین افزود: دانشمندان زیادی مشغول به کار هستند، اما کشور از نظر علمی اداره نمی شود، معلمان و دانش آموزان از برخی تصمیمات تعجب می کنند، با تورم تصمیمات غیرعلمی مواجه هستیم. من خودم با یک پازل بین نهاد علم و تصمیم گیری مواجه هستم و دانشگاه کاملاً آماده است تا اتاق فکر دولت باشد.

آزادی دانشجو پس از بیان باید تضمین شود

وی ادامه داد: دانشجو باید روحیه مطالبه گری داشته باشد و مهم این است که آزادی بعد از بیان تضمین شود. اگر موانع را برداریم، انگیزه ای برای پویایی ایجاد می شود. دانشجویان باید به 3 عنصر آزادی، قانون و امنیت احترام بگذارند.