3 برنامه جدید دانشگاه علم و صنعت در حوزه علم و صنعت – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرنگار مهردکتر داوود یونژیان در مراسم تجلیل از نام‌های مشهور، محققین و فناوران دانشگاه علم و صنعت که امروز به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: پژوهش سه جنبه دارد. طرف اول پژوهشگر کیفی، طرف دوم زیرساخت و طرف سوم مواد از جمله فوق دکترا، سربازان پژوهشی و غیره است. در همین راستا، در دانشگاه علم و صنعت 10 نوع کمک هزینه ارائه کرده‌ایم که هر کدام یک سمت از این سه جنبه تحقیقاتی را فراهم می‌کنند. بیشتر این کمک ها اجرا شده و پرونده آنها از نظر مالی بسته شده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علم و صنعت در 4 تا 5 سال گذشته به دلیل شالوده پژوهشی و فناوری خود رشد مستمری داشته است و این دانشگاه معادل 1 درصد از دانشگاه های برتر دنیاست.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اهداف دانشگاه ها و طرح این سوال که آیا حل مشکلات جامعه و صنعت جزو وظایف دانشگاه ها است، ادامه داد: در دنیا این وظیفه بیشتر بر عهده دانشگاه هاست. شرکت های دانش بنیان و بخش های مختلف برای تصمیم گیری به شرکت ها مراجعه می کنند مشکلات آنها در حال حاضر دانشگاه‌ها در سراسر جهان مسئول تحول در جامعه و صنعت هستند و نقش دانشگاه‌ها بیشتر خط شکنی و پیش‌بینی آینده محتمل و قابل قبول است.

یونشیان با بیان اینکه دانشگاه ها باید به روندهای فوق العاده توجه کنند، ادامه داد: روندهای فوق العاده مانند مراقبت های بهداشتی، جهانی شدن، ارتباطات سریع و آسان، فردگرایی، حمل و نقل، امنیت، عناصر جدید اقتصاد مانند بیت کوین و … موضوعاتی هستند که نیاز به توجه دارند می توانند ما را در تحقیق راهنمایی کنند.

وی با اشاره به سرمایه گذاری خطرپذیر به عنوان یکی از جنبه های فناوری، افزود: سرمایه گذاری خطرپذیر یکی از موضوعاتی است که ما برنامه ریزی کرده ایم و سرمایه گذاری خطرپذیر ما تاکنون 5 تا 6 برابر افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه ضوابط مراکز نوآوری در این دانشگاه تدوین شد، گفت: همچنین 50 شرکت در اطراف دانشگاه در دعوت از منطقه نوآوری دانشگاه علم و صنعت اعلام آمادگی کردند. .

وی خاطرنشان کرد: باید ارتفاع دید خود را در دانشگاه ها تغییر دهیم و معلمان و دانشجویان ما این توانایی را دارند. تأثیر بگذارد وظیفه دانشگاه تأثیرگذاری بر جامعه است، نه دنبال کردن آثاری که از دیرباز در پژوهش و فناوری رایج بوده است.

یونژیان درباره سه برنامه جدید دانشگاه علم و صنعت گفت: دو گرنت جدید به نام های کمک هزینه فناوری شاکر (احمد بن شاکر خراسانی) و کمک هزینه پژوهشی کاشانی (غیاث الدین جمشید کاشانی) را در دستور کار داریم. همچنین استقرار ماده 13 قانون جهش تولید دانش بنیان را دنبال خواهیم کرد.