پزشکان: آموزش نقش اساسی در تحقق عدالت اجتماعی دارد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرگزاری مهرمسعود بیشیدیان در پیامی به بیستمین همایش سالانه «انجمن ایرانیان مطالعات برنامه درسی» اظهار داشت: در نظام آموزشی ما علی رغم مدارس خصوصی بر اساس قانون و با توجه به لزوم کاهش بار مالی دولت برای رفع نیازهای آموزش و پرورش ایجاد شد، اما باید مراقب بود که این مدارس باعث خلأ و بی عدالتی آموزشی در کشور نشود. به موازات آن، تلاش ها باید بر ارتقاء متمرکز شود پرش تفاوت محسوس و قابل توجهی در کیفیت مدارس دولتی نسبت به خدمات ارائه شده وجود دارد مدارس خصوصی ندارند این وظیفه قطعی حکومت وحدت ملی است.

متن پیام رئیس جمهور که توسط سیدضیاء هاشمی در این همایش قرائت شد به شرح زیر است.

«آموزش و پرورش به عنوان یکی از اساسی ترین حقوق بشر، نقش اساسی در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه انسانی دارد. همه مردم صرف نظر از جنسیت، نژاد، قومیت، مذهب یا وضعیت اقتصادی باید به آموزش با کیفیت دسترسی داشته باشند. روشن ترین تعریف از عدالت اجتماعی و آموزشی، کسب فرصت های برابر برای همه طبقات جامعه است.

بی شک تبعیض تحصیلی باعث بروز مشکلات عدیده ای از جمله اختلاف طبقاتی و نارضایتی می شود ناهنجاری اجتماعی می شود. برای جلوگیری از این گونه مشکلات، نهادهای مسئول باید توجه ویژه ای به موضوع عدالت آموزشی داشته باشند. با عدالت آموزشی می توانیم استعدادهای موجود در سراسر کشور را شناسایی و پرورش دهیم.

قانون و عدالت ایجاب می کند که دانش آموزان از تمام مناطق کشور فرصت آموزش و مبنای مادی پرونده را داشته باشند نیاز برای این منظور دولت در تلاش است تا با برنامه ریزی و استفاده از تمامی امکانات، تمامی دانش آموزان مناطق دورافتاده و عقب مانده بتوانند مدرسه ای مناسب و استاندارد داشته باشند.

علاوه بر عدالت آموزشی، یکی از موضوعات مهم در نظام برنامه ریزی درسی، توجه به فناوری های نوین آموزشی و یادگیری و توسعه مهارت ها برای ارائه خدمات آموزشی و آموزشی با کیفیت است.

در سند اصلی تحول آموزش و پرورش به عنوان یک سند مرجع برای یادگیری دانش آموزان مبتنی بر مهارت به خصوص اکتساب مهارت های زندگی و شغلی به شدت مورد تاکید است که باید به درستی عملیاتی شوند.

علاوه بر این، ما در کشوری زندگی می کنیم که زبان ها و تنوع گویش وجود دارد بالا از این نظر باید مراقب بود که دانش آموزان غیرفارسی زبان نه تنها از محدودیت ها و موانعی در رشد و یادگیری خود رنج ببرند، بلکه زبان مادری نیز برای آنها کارکرد مفیدی داشته باشد. در اصل 15 قانون اساسی نیز استفاده از زبان های محلی و قومیتی در مطبوعات و رسانه ها و تدریس ادبیات آنها در مدارس در کنار زبان فارسی پیش بینی شده و ممکن است تنوع فرهنگی و فرهنگی حفظ شود. زبان این کشور به دو دانش آموز رسیده است بخش کمک به احساس تعلق و هویت. یکی از موثرترین اقدامات در این زمینه است بارتوسعه آموزش پیش دبستانی برای ورود به دوره ابتدایی است.

بلکه در سیستم آموزشی ما مدارس خصوصی بر اساس قانون و با توجه به لزوم کاهش بار مالی دولت برای رفع نیازهای آموزش و پرورش ایجاد شد، اما باید مراقب بود که این مدارس باعث خلأ و بی عدالتی آموزشی در کشور نشود. به موازات آن، تلاش ها باید بر ارتقاء متمرکز شود پرش تفاوت محسوس و قابل توجهی در کیفیت مدارس دولتی نسبت به خدمات ارائه شده وجود دارد مدارس خصوصی ندارند این وظیفه قطعی حکومت وحدت ملی است.

ضمن ارج نهادن به این اقدام شایسته فرهنگی، از دست اندرکاران بیستمین همایش سالانه «انجمن مطالعات برنامه درسی ایران» و همه اندیشمندانی که وظیفه همفکری و تبیین و تبیین این پرسش مهم را بر عهده دارند، کمال تشکر و قدردانی را دارم. برابری اجتماعی و برابری آموزشی

مسعود بزیکیان

رئیس جمهوری اسلامی ایران”