هزینه سفر هوایی با شرکت هواپیمایی / بلیط هواپیما چقدر است؟ – درخشان


تاثیر افزایش قیمت سوخت جت بر سبد حمل و نقل کشور

به نظر می رسد که با افزایش کرایه هواپیما و کاهش تقاضای مسافران هوایی، شاهد سرریز تقاضای موجود به حمل و نقل ریلی و اتوبوسی خواهیم بود.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، گروهی از کارشناسان معتقدند دولت تصمیم گرفت برای جبران بخشی از کسری بودجه، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، کاهش یارانه های پنهان و جلوگیری از سوء استفاده برخی شرکت های هواپیمایی از این یارانه ها، قیمت سوخت هواپیما را افزایش دهد.

با قبول نقش تحقق این اهداف در جهت بهبود اقتصاد کشور، شایان ذکر است که با افزایش قیمت سوخت جت، هزینه های عملیاتی شرکت های هواپیمایی نیز افزایش می یابد. در نتیجه این شرکت ها برای جبران هزینه های اضافه مجبور به افزایش قیمت بلیت می شوند که تبعات زیادی را به دنبال دارد.

از سوی دیگر، افزایش قیمت بلیط هواپیما ممکن است بر کاهش تقاضا برای سفرهای هوایی تأثیر بگذارد. بنابراین، اگر بلیت‌ها گران‌تر شوند، برخی از مسافران ممکن است تصمیم بگیرند از سفر صرف نظر کنند یا به گزینه‌های ارزان‌تری مانند سفر با قطار یا اتوبوس روی بیاورند. این امر علاوه بر تضعیف صنعت گردشگری کشور، ممکن است تعادل نسبی سبد حمل و نقل را نیز بر هم بزند، زیرا وضعیت فعلی ناوگان ریلی و اتوبوسرانی کشور چندان مطلوب نیست و توانایی تحمل افزایش تقاضای مسافر برای ریل یا ریل را دارد. حمل و نقل بخش جاده بسیار پایین است.

چگونه هزینه های اضافی را جبران کنیم؟

پس از کاهش تقاضا ناشی از افزایش قیمت سوخت، شرکت های هواپیمایی رقیب ممکن است به جای افزایش قیمت، با ارائه تخفیف ها و پیشنهادات ویژه سعی در جذب مشتری داشته باشند. اما در نهایت، اگر قیمت سوخت بالا بماند، این رویکرد ممکن است پایدار نباشد.

کاهش تعداد پروازها، حذف پروازهای کم تقاضا و تغییر برنامه پروازها به مسیرهای کوتاهتر و ارزانتر. یکی دیگر از راهکارهای احتمالی شرکت های هواپیمایی، جبران هزینه های ناشی از افزایش قیمت سوخت است، زیرا در صورت عدم جبران هزینه ها، ارتقاء و بهبود حمل و نقل هوایی برای شرکت های هواپیمایی سودی ندارد و این صنعت بیش از پیش دچار رکود و نزول خواهد شد.

به گفته دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی، بر اساس لایحه بودجه 1404، سوخت هواپیما 11 برابر می شود و از لیتری 600 تومان فعلی به 7000 می رسد و قیمت هر ساعت صندلی از 24 هزار تومان به 24 هزار تومان افزایش می یابد. 280 هزار تومان.

با بررسی های صورت گرفته به نظر می رسد قانونگذار و البته نیروی انتظامی که موظف به اجرای قانون هستند باید طبق برنامه ریزی دقیق و پیش بینی های جامع، مصرف سوخت جت را افزایش دهند. چرا که افزایش قیمت در بخشی از صنعت هوانوردی کشور بدون شک سایر قسمت ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. به عبارت دیگر، تغییر مولفه قیمت بر سایر بخش‌های عرضه و تقاضا در بخش حمل‌ونقل کشور نیز تأثیر می‌گذارد. در غیر این صورت ممکن است فشار روی رینگ منجر به نارضایتی عمومی شود.