خرید گوشت سود دارد/گوشت هست اما قدرت خرید ندارد! – درخشان


توجیه جدید گرانی گوشت/بازپرداخت خرید به بازار گوشت هم رسیده است

در روزهای اخیر قیمت گوشت قرمز بین 10 تا 15 هزار تومان جهش داشته است. این امر از یک سو به سیاست کاهش توزیع گوشت تنظیم شده در بازار در نیمه دوم سال برمی گردد و از سوی دیگر تعطیلات متوالی هفته گذشته و سردی هوا باعث شد سازمان دامپزشکی نگذارد. صدور مجوز انتقال گوشت به دامداری ها و توزیع گوشت با مشکل مواجه است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، رصد بازار نشان می دهد فیله گوسفند در رده گران ترین نوع گوشت قرمز کیلویی یک میلیون و 750 هزار تومان و پای گوسفندی 630 هزار تومان، ماهیچه گوسفندی 980 هزار تومان و بدون استخوان و خورش بره بدون چربی یک میلیون و 350 هزار تومان به خریداران فروخته می شود.

نگاهی به وضعیت قیمت گوشت قرمز نشان می‌دهد که قیمت‌ها با قدرت خرید مردم همخوانی ندارد و مدت‌هاست که این ماده پروتئینی از سفره بسیاری از خانواده‌ها حذف شده و مردم گوشت مرغ یا پروتئین گیاهی را جایگزین گوشت کرده‌اند. مانند سویا و لوبیا. بسیاری از افراد دیگر نیز به دلیل عدم توانایی در خرید به دنبال خرید گوشت و مرغ به صورت پرداختی هستند.

توجیه جدید گرانی گوشت/بازپرداخت خرید به بازار گوشت هم رسیده استبر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در شش ماهه نخست امسال تنها 194 هزار راس دام در کشتارگاه های کشور تولید شده است. تن گوشت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24 درصد کاهش داشته است. این کاهش تولید در کنار محدودیت واردات، تامین نیازهای بازار را دشوارتر کرد و قیمت بازار را افزایش داد.

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره علت گرانی گوشت در روزهای اخیر درخشان وی گفت: هفته گذشته به دلیل تعطیلی تمامی ادارات سازمان دامپزشکی که به دامداری ها در هر استان مجوز می دهند، به دلیل تعطیلی گوشت، مجوز صادر نشد. از سوی دیگر هوای بسیار سرد و مشکلات حمل و نقل مانع از ورود دام ها به تهران شد.

گوشت به اندازه کافی وجود دارد/ قدرت مردم کاهش می یابد

ملکی افزود: از اول دی ماه، روال حمل و نقل احشام به تهران از سر گرفته شده و به روال عادی خود بازگشته است، میزان عرضه گوشت کافی است، به ویژه در استان کردستان که بیشتر گوشت مورد نیاز تهران از این استان تامین می شود. مشکل عرضه به بازار داخلی

وی درباره گرانی ها و کاهش قدرت خرید مردم تصریح کرد: گوشت گران شده و هر روز از قدرت خرید مردم کاسته می شود. بنابراین مشکل کمبود گوشت نداریم، اما بازار در رکود است و تعداد خریداران به شدت کاهش یافته است.

سهم گوشت وارداتی به داخلی؟

این مقام مسئول درباره احتمال واردات گوشت گفت: وزارت جهاد کشاورزی و دام بر بازار نظارت داشته و اگر به این نتیجه برسد که قیمت گوشت تولید داخل بالاست و مردم قدرت خرید ندارند، می توانند مقداری گوشت وارد کشور کنند. البته برای مواقع بحرانی مانند برف، زلزله و سیل همواره ذخایر استراتژیک را کنار می گذارند تا بازار گوشت مختل نشود.

گزارش کردن درخشانبه نظر می رسد سیاست کاهش واردات و عرضه گوشت، تنظیم بازار از یک سو و افزایش درصد نهاده های دامی به دلیل نوسانات نرخ ارز و گرانی گوشت تولید داخل، سرانه گوشت قرمز را به نقطه بحرانی رسانده است. و ادامه این روند باعث عدم دسترسی افراد به این محصول ضروری شده است. در عین حال به نظر می رسد وزارت جهاد کشاورزی برنامه مشخصی برای مدیریت بازار گوشت و کنترل قیمت ها ندارد.