تسویه کالا یا واردات در مقابل صادرات سال هاست که توسط شرکت های بی نام و نشانی استفاده می شود که بخشی از ارز حاصل از صادرات مس را به واردات آیفون های بسته بندی شده اختصاص می دهند و در نتیجه منابع ملی کشور را هدر می دهند و درآمدهای بادآورده ای دریافت می کنند. این در حالی است که چندین سال است که این رویه توسط شرکت های مختلف لوازم خانگی، خودروسازان و حتی شرکت های جدید که سابقه کاری ندارند انجام می شود و وزارت حریم خصوصی نیز پاسخی به این تخلفات نمی دهد.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، دو سال پیش سیاست معافیت کالا یا سیاست واردات در مقابل صادرات به طور جدی وارد فاز اجرایی شد و بازنگری به بستری برای برخی صادرکنندگان ناشناس تبدیل شد تا بتوانند از ارز حاصل از صادرات برای واردات استفاده کنند و آنها را قادر به واردات کالاهای لوکس کنند. و او آشغال هایی مانند تلفن های همراه بیش از 600 دلار و آیفون های بازسازی شده را تبلیغ می کرد.
پاکسازی، بهانه جدید بی نامی و نشانی
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران درباره واردات آیفون به جای ارز حاصل از صادرات مس درخشان وی گفت: رانت حاصل از صادرات مس باعث شده بسیاری از شرکت های گمنام در حوزه های مختلف از جمله شرکت های لوازم خانگی و حتی خودروسازان اقدام به واردات آیفون های بازسازی شده یا بسته بندی مجدد کنند.
رئیس انجمن مس ایران تاکید کرد: این موارد را بارها با مسئولان مطرح کردهایم و مسائل ناشی از بازگشت ارز صادراتی و سوء استفادههای شرکتهای صادرکننده مس و واردات کالاهای ناخواسته برجسته شده اما نادیده گرفته شده است.
وی بیان کرد: تا زمانی که نرخ ارز یکسان نشود، این رانت ها وجود دارد و صادرکنندگان بی نام و نشان به دنبال تباه کردن منابع و سودهای نجومی کشور برای خود هستند، نه صرفاً به دنبال سود اقتصادی.
به گزارش تابناک، مسئولان وزارت امنیت و به ویژه وزیر امنیت باید فکر جدی تری برای این مسائل داشته باشند و سوال مهم این است که آیا صادرات مواد اولیه مانند مس به قیمت واردات شمش طلا و گوشی های لوکس توجیه دارد؟ آیا این سیاست ها منافع ملی و آینده اقتصادی کشور را تهدید نمی کند؟