برنامه حذف کارتهای احتراق و توزیع یارانه های بنزینی به کارتهای بانکی که توسط پارلمان در قانون بودجه مورد بحث قرار گرفته است با هدف ایجاد شفافیت در یارانه ها ، کاهش هزینه های اجرایی و بهبود عدالت در تخصیص منابع است. بدون شک چنین تغییری نیاز به هماهنگی گسترده بین سازمان های دولتی ، بخش خصوصی و ایستگاه های احتراق دارد.
سهمیه بنزین چگونه در کارتهای بانکی واریز می شود؟
در همین راستا ، مالک شریعت ، عضو کمیته انرژی پارلمان ، جزئیات این پروژه را شرح داد و گفت که سهمیه سوخت در حساب بانکی صاحب خودرو شارژ می شود و در تمام حساب های بانکی وی در دسترس خواهد بود.
به گفته وی ، ایستگاه های سوخت برای سوخت گیری چند قدم نیازی به چند قدم ندارند. اخیراً ، روند سوخت گیری فقط یک بار و در همان مرحله سهمیه انجام می شود و مبلغ آن از حساب بانکی بانک کسر می شود.
به عنوان مثال ، توضیح نحوه محاسبه سهمیه ، اگر شخصی 2 لیتر سهمیه در 2 جلد و 2 لیتر سهمیه در 1 Toman داشته باشد و 2 لیتر سوخت را همزمان دریافت می کند ، 2 لیتر سهمیه وی 2 لیتر باقی مانده را از آن کسر می کند. 1 سهمیه تومان شرع تأکید کرد که تمام این فرایندها به طور خودکار در پس زمینه قرار دارند و افراد نیازی به محاسبه یا اقدام خاصی ندارند. زیرا مبلغ معادل مستقیم از حساب بانکی کسر می شود.
به گفته وی ، این حرکت کاملاً آفلاین خواهد بود و آنلاین نخواهد بود. همچنین ، این پول در حساب های مردم واریز نمی شود و سهمیه آنها فقط در کارت های بانکی آنها هزینه می شود.
رضا ناواز ، سخنگوی موقعیت این کشور ، با استناد به جزئیات ، اهداف و چالش های این پروژه ، به ایسنا گفت: “این تغییر در صورت اعمال ، به مقررات شفاف نیاز دارد و زیرساخت های فنی و مالی را در نظر می گیرد.”
وی با اشاره به ملاحظات فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی این پروژه ، بر اهمیت حمایت دولت برای تأمین اعتبار موقعیت ها و زیرساخت های لازم تأکید کرد. طبق قانون پارلمان در قانون بودجه ، این موضوع به طور جدی در دستور کار قرار دارد و انتظار می رود این طرح تا سه ماهه اول سال تعیین شود.
نواز گفت که هدف اصلی پروژه های جایگزین ، از جمله این پروژه ، بهتر است یارانه های سوخت ، کاهش هزینه ها و تسهیل خدمات در ایستگاه های احتراق باشد.
وی افزود: البته ایستگاه ها نمی توانند تغییر سخت افزار و نرم افزار ایجاد کنند و دولت باید منابع لازم را برای اجرای آن اختصاص دهد. “
به گفته کارشناسان ، برنامه حذف کارت سوخت و تعویض آن با سهمیه بنزین کارت بانکی گامی در جهت بهینه سازی یارانه های سوخت ، کاهش هزینه های مدیران اجرایی و تسهیل روند شارژ سوخت است. با این حال ، زیرساخت های فنی و مالی مناسب و چالش های احتمالی برای اجرای موفقیت آمیز آن باید ارائه شود.
اکنون باید ببینیم که چگونه و چگونه دولت و بخش خصوصی قادر خواهند بود این تغییر اساسی در سیستم یارانه کشور را ایجاد کنند.