ابلاغ هر گونه آیین نامه و بخشنامه منوط به تایید قانونی وزارت علوم است – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.



گزارش کردن خبرگزاری مهرحسین سیمای صراف وزیر علوم با ارسال بخشنامه ای به روسای دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری تاکید کرد: قبل از تصویب هر گونه آیین نامه (از قبیل آیین نامه، دستورالعمل، دستورالعمل، بخشنامه، اساسنامه و …). واحدهای ذیربط با امضای قرارداد و تفاهم نامه مربوط به وزارت عطاف و مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری، موافقت قانونی وزارت عطاف را اخذ نمایند.

در بخشنامه دکتر حسین سیمایی خطاب به رؤسای دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری آمده است: نمایندگی وزارت عتف در کلیه امور حقوقی، مکاتبه با مراجع قضایی و ثبت لوایح در دستگاه های قضایی (پس از تفویض اختیار) اختیارات) در دفتر قانونی است.

در این بخشنامه همچنین آمده است: انعقاد هرگونه قرارداد وکالت یا مشاوره حقوقی در واحدهای مرکزی وزارت عطاف و سازمان های تابعه منوط به تایید معاونت حقوقی است.

متن کامل بخشنامه شماره 2364499 وزیر علوم مورخ 28.08.1403 به شرح زیر است.

اعضای محترم شورای معاونین!

روسای محترم دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری

پس از بخشنامه های قبلی به ویژه بخشنامه شماره 318477 مورخ 12/01/1400، به منظور تمرکز امور حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هماهنگی سازمان ها، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، به تصویب رسید. پیش بینی شده است:

1- نمایندگی وزارت عطاف در کلیه امور حقوقی، مکاتبه با مراجع قضایی و ثبت لوایح در دستگاه های قضایی (پس از تفویض اختیارات) توسط دفتر حقوقی انجام می شود. بدیهی است کلیه واحدهای ستادی وزارت عطاف که در سامانه های قضایی ثبت شده اند موظف به ابطال شناسنامه صادره بوده و بدون موافقت معاونت حقوقی مجاز به مکاتبه و حضور در مراجع قضایی نمی باشند. .

2- انعقاد قرارداد وکالت یا مشاوره حقوقی در واحدهای مرکزی وزارت عطاف و سازمانهای وابسته به آن منوط به تایید اداره حقوقی می باشد.

3- تفویض طولانی مدت امور حقوقی و واگذاری پست های مدیریتی به افراد غیر شاغل در وزارت عتف، سازمان ها و نهادهای ذیربط و همچنین افراد فاقد تحصیلات حقوقی ممنوع است.

4- دانشگاه ها و مؤسسات وابسته و وابسته موظفند با هماهنگی حوزه حقوقی وزارت عطاف، ناظران قانونی را از بین افراد دارای تحصیلات حقوقی و تجربه عملی انتخاب کنند.

5- مستندسازی املاک دانشگاهها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری و مکاتبات مربوطه با کمیسیونهای دولتی در این خصوص طبق قوانین و مقررات با هماهنگی معاونت حقوقی انجام می شود.

6- مرجع اظهارنظر در مورد کلیه استعلام ها، تفسیر مقررات و احکام حاکم بر وزارت عطاف، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری، حوزه قانونی و لوایح وزارت عطاف می باشد.

7- واحدهای ذیربط موظفند قبل از تصویب هر گونه آیین نامه (از قبیل آیین نامه ها، دستورالعمل ها، دستورالعمل ها، ضوابط، دستورالعمل ها، دستورالعمل ها، ضوابط و مقررات، ضوابط مربوطه، قرارداد و تفاهم نامه مربوط به وزارت عطاف و مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری، تائید قانونی وزارت عطاف را امضا کنند. بخشنامه ها، اساسنامه ها و غیره).

8- ارائه پیش نویس لوایح قانونی، مصوبات و …، دفاع از لوایح و طرح ها، شرکت در جلسات کمیسیون های دولت و مجلس، صرفاً با هماهنگی حوزه حقوقی و امور مجلس خواهد بود.

9- مصوبات هیأت امنای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری قبل از امضای وزیر باید به تصویب قانون و امور مجلس برسد.

10- حل و فصل اختلاف دانشگاهها و مؤسسات مرتبط با وزارت علوم، مطابق بند ب ماده 117 قانون برنامه هفتم توسعه و آیین نامه نحوه حل اختلاف بین دستگاههای اجرایی انجام می شود. از طریق سازوکارهای داخلی قوه مجریه با هماهنگی حوزه قانونی و مکاتبه مستقیم دانشگاه ها و سایر دستگاه های زیرمجموعه معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این خصوص ممنوع است.

11- کلیه استعلامات از معاونت حقوقی رئیس جمهور، دیوان عدالت اداری، دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، شورای اسلامی و … صرفاً از طریق حوزه حقوقی و امور مجلس صورت می گیرد.

12- نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه و جلوگیری از ابلاغ مصوباتی که بدون رعایت مراحل فوق انجام شده است به عهده دفتر وزارت می باشد.