از آموزش میدانی دانشجو معلمان تا زمان اعزام دانش آموزان به مدارس – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



به گزارش خبرنگار اجتماعی مهر، بر اساس تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان، اعزام دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان برای آموزش های میدانی در مدارس آغاز شد.

فاطمه ممیزی، رئیس پردیس نسبت شهر تهران ضمن اعلام این خبر درباره طرح اعزام دانش آموز معلم به مدارس شهر تهران به مهر گفت: توجه به این موضوع بسیار مهم بسیار ضروری است. بر اساس اسناد بالادستی آموزش و پرورش و سند تحول، بخش زیادی از نیاز معلم کشور باید از طریق دانشگاه فرهنگیان انجام شود.

در ممیزی آمده است: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در طول دوره 4 ساله تحصیلی خود در این دانشگاه باید چهار دوره کارورزی را به عنوان مهارت تجربی در کلاس و مدارس بگذرانند.

وی ادامه داد: آنچه دانشجویان در این 4 سال در دانشگاه آموخته اند عمدتاً تئوری است. البته ساعات زیادی از دوره ها و سمینارهای عملی در واحدهای آموزشی دانشجو معلم گنجانده شده است، اما از بدو ورود به دانشگاه تلاش بر این است که دوره های کارآموزی به صورت مستمر، هدفمند، پیگیری و با امکان سطح بندی در آموزش عملکردی دانش آموزان .

ممیزی افزود: معتقدیم دوره های کارورزی جزء مهم و اساسی در شکل گیری و اجرای تربیت دانش آموز معلم در محیط مدرسه خواهد بود.

سرپرست پردیس نسبت شهر تهران ادامه داد: بررسی های تطبیقی ​​نشان می دهد که در بسیاری از نظام های آموزشی دنیا، موضوع تجربه تربیت معلم در این کشور بسیار مهم و حساس است. لازم به تاکید است که آموزش حرفه ای قبل از خدمت که در واقع معلم کارآموز را برای شروع کار آماده می کند، به صورت عملی و همراهی استاد راهنما و راهنما، فرصتی را برای یک سفر یادگیری برای دانش آموز ایجاد می کند.

وی ادامه داد: یکی از اهداف عملیاتی سند تحول، صلاحیت حرفه ای معلمان در سطح ملی و جهانی است. در مجموع 512 ساعت زمان آموزشی برای دانشجو معلمان مربوط به دوره کارشناسی در نظر گرفتیم. 144 ساعت دوره کارشناسی دانشگاه فرهنگیان پیش نیاز کارآموزی محسوب می شود. اگر دانشجویان این دوره ها را نگذرانده باشند، قطعا نمی توانند فارغ التحصیل شوند. در دانشگاه فرهنگیان تاکید داریم که این تجربه را در جمع آوری و به کارگیری دانش موضوعی داشته باشند، آموزش ببینند و آموزش ببینند و انشاالله از دانشگاه فارغ التحصیل شوند.

ممیزی در خصوص تعداد و نام دوره های کارورزی ادامه داد: دانشجو معلمان موظف به گذراندن 4 دوره کارورزی هستند. در کارآموزی 1 که کارآموزی اولیه دانشجویان است. هدف از آموزش مشاهده تعاملی است. در این مرحله دانشجو موظف است. فقط موقعیت یابی و تحلیل شرایط را انجام دهید تا بتوانند نظر دقیقی در مورد موضوعات مختلف مدارس داشته باشند. هدف اصلی این مرحله ورود به مدارس و همچنین یادگیری نحوه صحبت کردن و مدیریت در محیط آموزشی و شناخت سیستم فیزیکی و موقعیت استراتژیک مدارس است. سپس دانشجو باید در پایان دوره کارآموزی 1 گزارش تحقیقی در مورد این فعالیت ها ارائه دهد.

وی گفت: دانش آموزان در دوره کارورزی 2 مهارت هایی را کسب می کنند، مشکلات خاصی را که در مدرسه به وجود می آید شناسایی و راه حل ارائه می کنند. از آنجایی که دانش آموز در موقعیتی قرار دارد، می تواند مشکل را کشف کند و یادگیری اتفاق می افتد. به همین ترتیب، یک دانش آموز معلم می تواند پروژه ای با پایان باز ارائه دهد که بر تعاملات فعالیت های یادگیری که آموخته است تاکید و تاکید کند. البته خروجی این دوره کارآموزی به صورت گزارش پژوهشی روایی خواهد بود.

ممیزی گفت: کارورزی 3 هدف ما کسب مهارت در تدریس است. در این مرحله دانش آموزان یک ارائه آموزشی خواهند داشت که مبتنی بر سازه انگاری است، یعنی کنش مطالعه کنید. این یعنی طراحی، اجرا و ارزشیابی با دانش آموز و معلم. در واقع ما تا دوره کارآموزی 3 تدریس نداریم. متاسفانه مشاهده می شود که گاهی معلمان ما به دلایل مختلف و گاهی به دلیل کمبود معلم در کلاس ها از دانش آموزان می خواهند خودآموزی کنند و این کاملا خلاف قانون است. . چون دانش آموز هنوز آماده نیست. اما از دوره سوم کارآموزی به بعد، دانشجو با تکیه بر دانش و تجربه زیسته می تواند یک یا چند جلسه مطالعه با استاد راهنما از طریق مشاهده تعاملی و موقعیت های روایتگری و … داشته باشد. و در اینجا معلم راهنماست و در کلاس در کنار دانش آموز است. این کارآموزی نیز نیازمند گزارش تحقیقی دقیق و دقیق است.

وی افزود: اما چهارمین دوره کارورزی که آخرین دوره کارورزی در دوره کارشناسی دانشجو معلمان است، بیانگر کسب مهارت در یادگیری مشارکتی و طراحی واحد است که با در نظر گرفتن اقدام پژوهی و درس پژوهی انجام می شود. در اینجا، شاگرد معلم طراحی تدریس را با معلم راهنما دارد و حتی ممکن است اجرای مستقل تدریس داشته باشد. در این مرحله از دوره کارآموزی دانشجو می تواند خودآموزی کامل داشته باشد و بطور مستقل به مدت تقریبی 45 دقیقه تا 90 دقیقه کلاس را مدیریت و ارزیابی کند و شرکت کند. البته این مرحله به راهنمایی معلم هم نیاز دارد. در این مرحله دانش آموز با تأکید بر اخلاق حرفه ای تدریس می تواند طرح درس را به صورت گروهی انجام دهد و مورد نقد، تحلیل و ارزشیابی قرار گیرد.

ممیزی در خصوص زمان اعزام دانش آموز معلم به مدارس بیان می کند: اعزام دانش آموز معلم از اواخر مهرماه آغاز می شود و این کار با هماهنگی حوزه های مدارس و مدیران مدارس انجام می شود.

وی ادامه داد: در پردیس هستیم نسبت ما تقریباً 3000 دانش آموز داریم که باید گام به گام در مدارس مناطق مختلف سازماندهی شوند. طبیعتاً اعزام تعداد زیادی دانش آموز معلم به یک مدرسه می تواند مشکل ساز باشد. و حتی ممکن است نتوانیم به تحلیل ها و وظایفی که جزو اهداف این پروژه است برسیم. از این رو وزارت آموزش و پرورش تعدادی مدارس تابعه را معرفی کرده است و تلاش می کنیم دانش آموز معلمان را در مناطق مختلف که در مجاورت یکدیگر قرار دارند و تردد دانش آموزان به ویژه دانش آموزان شهر و خوابگاه راحت تر است، ساماندهی کنیم.

وی با تشکر از مدیران مدارس گفت: در راستای اجرای این طرح تلاش مضاعفی برای مدیران مدارس انجام داده ایم. اینجانب وظیفه خود می دانم که از همکاران ارجمند و همچنین حمایت های مناطق آموزشی شهر تهران و نیز مدیران در حوزه های مختلف تشکر و قدردانی نمایم.