اعمال روش جدید جذب هیات علمی در اولین فراخوان جذب – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرگزاری مهر به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت علوم، ساختمان ستادی وزارت علوم در خیابان یوژن پیروزان امروز شنبه ۱۹ آذرماه میزبان مسعود بیزیکیان رئیس جمهور بود که در بازدیدی غیرمنتظره از این وزارتخانه بازدید کرد.

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفر رئیس جمهور به این وزارتخانه، کل بودجه این وزارتخانه و دانشگاه ها و پژوهشگاه های تابعه را کمتر از سه درصد بودجه سالانه کشور دانست که نیاز به افزایش دارد. تا شاهد سرعت رشد علمی کشور باشیم، گفت: انتخاب پزشکان به عنوان رئیس جمهور امید را در دل دانشگاهیان کشور زنده کرده است.

وی با تشریح برخی از اقدامات وزارت علوم از ابتدای دولت چهاردهم تا کنون، تصریح کرد: با توجه به شرایط پیش از انتخابات و دوران گذار در کشور، تعمیر و بازسازی خوابگاه های دانشجویی در آستانه 2017 شتاب گرفت. آغاز سال تحصیلی با تزریق هزار میلیارد تومان و پیشرفت چشمگیری داشت.

وی دومین اقدام وزارت علوم را تامین 1000 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت بدهی حق التدریس به اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه دانست و گفت: پیمانکاران پذیرایی دانشجویی نیز از دانشگاه هایی که تامین و پرداخت کرده اند 1000 میلیارد تومان درخواست کرده اند. این وام ها با کمک سازمان برنامه و بودجه با آرامش به استقبال سال تحصیلی جدید می روند.

بهبود روند جذب کادر آموزشی

وزیر علوم مرکز جذب هیات علمی را یکی از حیاتی ترین و با ارزش ترین مراکز آموزش عالی اعلام کرد و اظهار داشت: فرآیند جذب در گذشته با نواقصی همراه بوده که با کمک کمیته جذب مقام معظم رهبری رفع شده است. شورای انقلاب فرهنگی و در اولین گفتگو گام های جدیدی برای جذب نخبگان برتر به عنوان اعضای هیات علمی برداشته می شود.

وی همچنین خواستار همراهی سازمان اداری و سازمان استخدامی با روند جذب اعضای هیات علمی و تخصیص تراز جذب تعداد مورد نیاز وزارت علوم شد و تاکید کرد: ظرفیت جذب هیات علمی در فراخوان ها بر اساس اعلام نیازهای دانشگاه ها و مؤسسات علمی و تخصص وزارت علوم.

تشکیل کابینه اقتصاد آموزش عالی

سیمایی تصریح کرد: اعضای هیأت علمی جوان به ویژه در بحث مسکن با مشکلات معیشتی مواجه هستند. به عنوان مثال، یک عضو هیئت علمی تازه منصوب شده حقوق کمی دریافت می کند که هزینه مسکن و سایر نیازهای اولیه زندگی را پوشش نمی دهد.

وی ادامه داد: در این راستا دفتر اقتصاد را در وزارت علوم ایجاد کرده ایم تا با استفاده از کمک های خیرین آموزش عالی، ظرفیت های مغفول مانده در بودجه سنواتی، افزایش بودجه سالانه، کمک های موسسات مالی عمومی و بانک ها برخی مشکلات را برطرف کنیم. .

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: به صرف انتصاب رؤسای دانشگاه ها در دولت قبل قصد تغییر نداریم، هدف ما تداوم رسالت همه روسای دانشگاه هاست که مدیریت خوبی در ایجاد اجماع و استفاده از ظرفیت دارند. .

دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی وزارت علوم با بودجه اندک خود کارهای خارق العاده ای انجام می دهند.

معاون پژوهشی وزیر علوم نیز در این جلسه گفت: مجموع بودجه سالانه وزارت علوم، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و فناوری معادل یک میلیارد دلار است که کمتر از بودجه یک دانشگاه در رتبه 100 است. جهان

پیمان صالحی گفت: وزارت علوم و دانشگاه ها با بودجه یک میلیارد دلاری توانستند رتبه هفدهم وب آو ساینس و شانزدهم اسکوپوس را در جهان کسب کنند که این یک معجزه است. اقداماتی که حاصل تلاش مضاعف معلمان، دانش آموزان و محققان کشور است. زیرا بیش از 90 درصد این اعتبار صرف حقوق و هزینه های خدمات دانشجویی و کمتر از 10 درصد صرف تحقیقات و فناوری می شود.

وی افزود: در بیشتر سال های اخیر رتبه علمی ایران در دنیا افزایش یافته است و این در حالی رخ داده است که بودجه وزارت علوم و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از 2 میلیارد دلار در سال 1389 کاهش یافته است. به 1 میلیارد دلار در سال 1402 رسید. .

صالحی تصریح کرد: بر خلاف برخی صحبت ها مبنی بر استقلال مالی دانشگاه های جهان از بودجه دولتی; متوسط ​​بودجه دانشگاه های دولتی در برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، سوئد، نروژ و فنلاند حداقل 70 درصد بودجه دولتی است. در سال 1402 م دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، امیرکبیر، علم و صنعت حدود 30 درصد درآمد خود را داشتند و سهم اعتبار دولتی آنها 70 درصد بود.

وی افزود: در اکثر کشورهای دنیا، دولت ها زیرساخت های آموزشی و پژوهشی را فراهم می کنند و اعضای هیات علمی با دریافت کمک هزینه از صنایع و حوزه های کاربردی در جامعه، طرح های تحقیقاتی می دهند و مشکلات جامعه را حل می کنند و ما نیز باید در این زمینه اقدام کنیم. جهت.”

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: در سال 1403 م حدود 12000 قرارداد همکاری توسط اعضای هیات علمی با حوزه صنعت و جامعه منعقد شده است که ارزش آن بالغ بر 7000 میلیارد تومان است.

صالحی ادامه داد: با بخشی از بودجه وزارت علوم موفق به مدیریت 58 پارک علم و فناوری استانی و دانشگاهی شدیم که زمینه اشتغال بیش از 140 هزار نفر را فراهم کرده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم در پایان با تاکید بر وضع قوانینی برای افزایش سهم بودجه‌های دولتی و غیردولتی از تولید ناخالص ملی گفت: مالی ظرفیت خوبی برای حمایت از تجهیزات آزمایشگاه‌های این وزارتخانه است. علوم، اما پس از طی تمامی مراحل و تصویب شورای اقتصاد، خیر. ما از حمایت بانک ها برخورداریم و نیاز داریم که دولت این مشکل را حل کند.

برنامه وزارت علوم برای ساخت 30000 خوابگاه همسریابی

در ادامه این جلسه مهدی قاسمی مشاور وزیر علوم در امور اقتصاد آموزش عالی گفت: ساخت 30 هزار خوابگاه متاهل را در دستور کار قرار داده ایم و همچنین در حال تدوین الگوی جدید برای ساخت مسکن اعضای هیات علمی هستیم.

وی افزود: نظام تامین مالی در وزارت علوم باید تغییر کند و سهم حوزه ارتباط با صنعت از بودجه کل این وزارتخانه افزایش یابد که با نهادینه شدن رسالت حل مشکلات جامعه توسط دانشگاه ها محقق خواهد شد.

قاسمی افزود: متاسفانه دانشگاه ها به نوعی در دام فقر قرار گرفته اند و سرمایه اولیه برای انجام پژوهش و نوآوری و کسب ارزش افزوده را ندارند.

مشاور وزیر علوم تصریح کرد: باید به سمت افزایش مشارکت مردمی و استفاده از کمک های خیرین آموزش عالی برای کاهش مشکلات مالی وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ و دانشگاه ها حرکت کرد.

وی یکی دیگر از راهکارهای حل مشکلات مالی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی را استفاده از ظرفیت قانون برای جهش تولید دانش بنیان از جمله استفاده از مشوق های معاف از مالیات برای شرکت هایی که با دانشگاه ها همکاری می کنند و ایجاد تشکل های سرمایه گذار اعلام کرد و تاکید کرد: باید از این ظرفیت استفاده کرد.