افزایش عوارض بزرگراه ها به نفع مردم است/ عوارض باید مطالعه شود – تابناک


افزایش عوارض بزرگراه ها به نفع مردم است / عوارض باید اندازه گیری شود

به گزارش سرویس اقتصادی تابناکرضا اکبری رئیس سازمان حمل ونقل جاده ای و راهداری در نشست خبری هشتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل و لجستیک در پاسخ به دلیل تصمیم شورای اقتصاد مبنی بر افزایش عوارض در جاده پنچ آزاد اظهار داشت: با توجه به افزایش نرخ عوارض در جاده های پانچ آزاد می توان به دلیل افزایش عوارض در جاده های آزاد و حمل و نقل و حمل و نقل و حمل و نقل و حمل و نقل و حمل و نقل و حمل و نقل و حمل و نقل و حمل و نقل و تدارکات آن اشاره کرد. عوارض این بزرگراه های دولتی حدود پنج سال است که تغییر نکرده است، اما در این مدت هزینه های پروژه های عمرانی و نگهداری آنها نسبت به درآمدها افزایش قابل توجهی داشته است. این تا زمانی است که بزرگراه ها قرار است تمام هزینه های خود را از درآمدشان تامین کنند.

او همچنین بیان کرد نرخ جدید فقط می تواند 50 تا 60 درصد هزینه ها را پوشش دهدادامه داد: مجموع درآمد سالانه این 5 بزرگراه 400 میلیارد تومان است در حالی که تعمیر آسفالت بزرگراه تهران – ساوه به تنهایی بیش از 4 هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

این مسئول هزینه آسفالت سراسری، آسفالت مقطعی، ایمن سازی، تجهیزات، علائم ایمنی، روشنایی، خط کشی، حفاظت و … را از جمله هزینه های سرسام آور این بزرگراه ها و دلایل افزایش عوارض عنوان کرد.

وی ادامه داد: اگر عوارض جاده‌ها به‌طور مستقیم افزایش پیدا نکند، در واقع مردم با پرداخت هزینه‌هایی مانند تعمیر خودروهایشان که در اثر آسیب جاده‌ها یا هزینه‌های تصادف ایجاد می‌شود، عوارض زیادی را به‌طور غیرمستقیم پرداخت می‌کنند. در واقع باید تلاش کنیم تا منابعی برای نجات جان مردم فراهم کنیم.

عوارض باید پیمایش شوند

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با ناعادلانه دانستن نرخ ثابت عوارض بزرگراهی گفت: عوارض باید بر اساس ناوبری محاسبه شود. مثلاً در اتوبان تهران – کم، عوارضی که از تهران به فرودگاه می روند نباید با عوارضی که به قم می روند، باشد. از آنجایی که قبلا کارمزد بسیار ناچیز بود، این تفاوت قابل مشاهده نبود، اما با افزایش کارمزد، تفاوت محسوس می شود.

وی با اشاره به نیاز به بسته اجرایی هزینه بزرگراه افزود: در طرح شارژ پیمایشی با هماهنگی های ماهانه می توان تا 30 درصد تخفیف به کاربران عادی و معمولی داد. یکی دیگر از چالش های این طرح این است که مراکز مسکونی و صنعتی در بزرگراه قرار دارند، به عنوان مثال بزرگراه تهران – ساوه به پرند مشمول عوارض نیست.

به گزارش تابناک، هفتم آبان ماه امسال شورای اقتصاد افزایش عوارض پنج بزرگراه کشور را تصویب کرد. براساس مصوبه شورای اقتصاد عوارض 100 کیلومتری بزرگراه کرج – قزوین 15000 تومان، عوارض بزرگراه تهران – کم به طول 135 کیلومتر 15000 تومان، بزرگراه بندرعباس – شهید رجایی به طول 35 کیلومتر تعیین شده است. 8900 تومان و اتوبان قزوین زنجان 189 کیلومتر 35 هزار تومان و عوارض بزرگراه تهران – ساوه به طول 115 کیلومتر 20 هزار تومان تعیین شده است.