انزوای معدنچیان با تمام شدن تجهیزات چه بود/ دلایل تعطیلات؟ – تابناک


افزایش نرخ ارز و تاثیر تحریم‌های تولید، طی سال‌های گذشته به نوسازی ناوگان معدنی منجر شده است که بهره‌وری معادن را به‌طور چشمگیری کاهش داده است.

به گزارش دفتر اقتصادی تابناک، بر اساس آمار وزارت سامی، سالانه 2 تا 5 ماشین آلات در حوزه راه و مواد معدنی ساخته می شود و دولت ها از ممنوعیت واردات برای حمایت از تولید داخل استفاده می کنند، این در حالی است که معاون وزیر سامی گفت: 6000 ماشین آلات فرسوده در این زمینه وجود دارد. .

علی خطیبی، عضو هیئت مدیره خانه معادن ایران درباره فرسودگی ناوگان معدنی ایران تابناک گفت. ناوگان صنایع معدنی فرسوده است و نیاز به نوسازی دارد.

خطیبی افزود: برخی از شرکت های وارداتی توانایی واردات ماشین آلات جدید را دارند اما در زمینه توزیع ارز مشکل دارند در حالی که امسال گذشته 2 درصد صادرات غیر معدنی بود.

ارز معادن چقدر است؟

یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران با اشاره به میزان ارز اختصاص یافته به معادن گفت: حدود 2 میلیارد تومان ارز به صنعت معدن اختصاص یافت که این رقم برای صنعت بسیار کم بود، بنابراین باید بین ارز صنعت و ارز تخصیصی آن تناسبی وجود داشته باشد.

به گفته این مقام مسئول، اظهار داشت: با حذف ارز نیما، بقای صادرکنندگان به همان میزانی که صادرکننده با ارز آزاد تولید می کرد افزایش یافت، اما مجبور شدند محصولات خود را به نیما صادر کنند که این امر منجر به تعطیلی بسیاری از معادن در سال های اخیر شد.

خطیبی تاکید کرد: دولت باید به ارزش صنعت معدنی برای کشور توجه بیشتری داشته باشد و لازم است بسیاری از قوانین در این زمینه تسهیل شود.