Issa Bozorgzade هنگام صحبت در یک کنفرانس مطبوعاتی ، گفت: میزان بارندگی در کشور 5 درصد تاخیر داشته است و می گوید: آب معادل 5 سال 5 ٪ کاهش یافته و در مقایسه با سال قبل 5 ٪ کاهش یافته است.
به گفته تابناك ، وی گفت كه وضعیت منابع آب تهران ، وی گفت كه میزان بارندگی در تهران نسبت به سال گذشته 5 ٪ كاهش یافته و 5 ٪ كاهش یافته است.
سخنگوی صنعت آب این کشور ، با استناد به آخرین آمار بارندگی تا اول مارس ، گفت: “میانگین بارندگی این کشور تاکنون به ثبت رسیده است ، که نشان می دهد 5 ٪ کاهش در مقدار طبیعی 2 میلی متر است ، و افزود که آمار تا 9:30 صبح به روز شده است و بارش همچنان ادامه دارد.”
به گفته وی ، مطالعه جداگانه استانی نشان می دهد که برخی از مناطق با بیش از 2 درصد بارندگی روبرو هستند. در این گروه استان های هورموسگان ، سیستان و بالودیستان ، هوستین ، کوگیلو و بویر احمد و بوشر قرار دارند.
بوزاد گفت: استانهایی مانند Chaharmahal & Bakhtiari ، Alborz ، Isfahan ، Tehran ، Markazi ، Ardebil ، Khorasan شمالی ، Fars ، Khorasan South ، Lorestan and Ilam ، Quarts Qermanshah ، قزوین ، قزو. در این میان ، فقط استانهای گیلان ، مازندران و زنجان در محدوده طبیعی بارندگی قرار دارند.
آخرین باران هیچ تاثیری در جبران کمبود آب ندارد
سخنگوی صنعت آب در این کشور توضیح داد: بارندگی گزارش شده توسط سازمان هواشناسی ، با بارندگی 1 تا 2 میلی متر در برخی مناطق ، تأثیر اصلی در منابع آب یا جریان پایدار نیست. این میزان بارندگی فقط سطح زمین را مرطوب می کند و تأثیر کمی در فروشگاه های آب دارد. وی بر لزوم اطلاع رسانی مردم در مورد تفاوت “بارندگی مؤثر” و “بارندگی سطحی” تأکید کرد.
Bozadehzade گفت: “حتی در مورد بارندگی عادی در آوریل و مه ، کمبود تجمع سالانه جبران نمی شود مگر اینکه ما مانند سیل های سال گذشته با پراکندگی غیر منتظره روبرو شویم.”
وی گفت: “طبق این پیش بینی ها ، بارندگی بهاری در منطقه عادی قرار می گیرد ، اما این به معنای حل بحران آب نیست.”
وضعیت سدها و کاهش شدید ذخایر آبی
سخنگوی صنعت آب این کشور در مورد وضعیت سدها در کشور گفت: کاهش ذخایر از سدها متناسب با کاهش بارندگی بود. امسال ورودی سدها 1.5 میلیارد متر مکعب بود که در سال گذشته 5 میلیارد متر مکعب کاهش یافت.
وی گفت: تولید سدها برای کاهش مخازن نسبت به سال گذشته کاهش یافته است ، اما ما هنوز بازخورد 1.5 میلیارد متر مکعب را تجربه می کنیم و افزود که برخی از سدهای اصلی در کشور در شرایط بحرانی قرار دارند. به عنوان مثال ، حجم مفید سد امیر کبیر نصف شده و لجن بخش اعظم آن را برآورده کرده است. سد LAR نیز تقریباً خشک شده است ، و سدهای آبرسانی تهران (Latian ، Talegan ، Mamlu) در مقایسه با طبیعی و 2 درصد در مقایسه با سال گذشته 2 درصد کاهش می یابد.
به گفته وی ، در سایر نقاط کشور ، مانند سطل هورمون ، زاندهود در اصفهان ، 6 ژوئن در هوراسان ، و شما در استان مرکزی صحبت می کنید ، قرمز یا زرد هستند.
ما به دنبال جیره بندی هستیم
Borvgzade گفت: “ما به دنبال جیره بندی هستیم ، زیرا هم مردم مردم و هم در شبکه آسیب می بینند ، زیرا اگر آب در ساعت ها قطع شود ، مردم آب را ذخیره می کنند و سپس آب را به عنوان آسیب و پر کردن آب دور می کنند.”
سخنگوی صنعت آبزی درباره آخرین وضعیت آزادی آب اوند گفت: “ما امسال به دلیل بارندگی شدید و سیل کشور همسایه ، آب دریافت کردیم ، اما قابل توجه نبود و موفق شدیم.
وی افزود: “این قرارداد باید انجام شود و ما انتظار داریم که این قرارداد در سالهای عادی 5 میلیون متر مکعب و در سالهای غیرقانونی مطابق با مفاد بارندگی به دست آمده باشد.”
به گفته وی ، مقامات افغانستان بارها اظهار داشته اند که آنها به این قرارداد چسبیده اند ، اما ما انتظار داریم که در عمل ببینیم ، یکی از مواضع جمهوری اسلامی و در صدر لیست این است که سد کمال خان می تواند از نظر فنی اصلاح شود تا اجازه دهد تا سیل ها به طور طبیعی دور شوند.
ما آب برنامه ریزی شده ای نداریم.
سخنگوی صنعت آب گفت که در حال حاضر بعد از ساعت 21 کاهش فشار آب در تهران وجود دارد ، اما این پرونده در آن زمان برنامه ریزی نشده بود. اگر اصلاحاتی برای کاهش مصرف آب در تهران وجود نداشته باشد ، ما باید این کار را انجام دهیم.
وی گفت: “ما در حال آزمایش مدیریت فشار آب در سراسر تهران هستیم. اهداف ما این نیست که اگر آب مدیریت شود و بارندگی بهار به نجات ما برسد ، ما نیازی به استفاده از این روش ها نداریم ، اما اگر منابع آب سطحی را از دست بدهیم ، به ناچار برخی از منابع زیرزمینی را از دست خواهیم داد.”
کیفیت آب تهران تغییر نکرده است
Bozadehzade گفت: “کیفیت آب تهران تغییر نکرده است زیرا کیفیت خط قرمز وزارت انرژی است.”
پنج سال خشکسالی مداوم و تشدید بحران آب
بوزادیه گفت: “ایران برای پنجمین سال متوالی در این سرزمین درگیر است. این سوشی های متوالی تأثیر منفی هم افزایی دارند که باعث می شود مدیریت آب بسیار دشوارتر شود ، مانند مجسمه های متقابل مانند سیل ، نتوانستند نقص های تجمعی را جبران کنند.”
سخنگوی صنعت آب این کشور بر لزوم کاهش محصولات زراعی بالا تأکید کرد و گفت که در زمین و کمبود منابع آب ، محصولات زراعی مانند برنج که به آب زیاد نیاز دارند باید محدود باشد. وی افزود: جهاد وزارت کشاورزی باید مدل کشت مناسب برای شرایط آب را تعیین کند و کشاورزان را مستقیماً برای رشد محصولات با کیفیت پایین تعیین کند. “
بوزاد با اشاره به اولویت تأمین آب باغها ، گفت: “از دست دادن باغ ها باعث خسارت طولانی مدت به کشاورزان می شود ، بنابراین تهیه باغ های آب زراعی اولویت است.” وی افزود: در سالهای خشک ، حفظ باغ ها باید در نظر گرفته شود. “
مدیریت مصرف کننده ، تنها راه حل بحران
سخنگوی صنعت آب این کشور بر لزوم تغییر رویکرد مصرف منابع آب تأکید کرد و گفت که بروز یک سال ترس عادی در میان خشکسالی مداوم می تواند به ذخیره آب در مخازن سطح و زیرزمینی کمک کند ، اما این به تنهایی کافی نیست و ما به مدیریت مصرف هوشمند نیاز داریم.
وی با اشاره به محدودیت استفاده از آبهای زیرزمینی در بسیاری از مناطق کشور ، توضیح داد: جمع آوری بیش از حد چاه ها ، علاوه بر شوری و آلودگی آب ، ثبات سفره های زیرزمینی را تهدید می کند. هرگونه افزایش برداشت از این منابع نیاز به معاینات دقیق متخصص دارد.
Bozadehzade گفت: “تنها راه برای غلبه بر بحران ، کاهش مصرف آب است. مصرف کنندگان شهر ، کشاورزی و صنایع نیاز به تغییر مدل مصرف خود دارند.” در بخش کشاورزی ، لازم است که مدل فرهنگی مطابق با شرایط زمین اعمال شود و هنگام رشد محصولات زراعی با آب زیاد ، منطقه را کاهش دهد.
وی همچنین در مورد راه حل های سطح و نادرست هشدار داد و گفت که حفاری چاه های جدید یا افزایش درک منابع زیرزمینی نه تنها مشکل کمبود آب را حل می کند بلکه بحران را تیز می کند. تنها راه حل همکاری عمومی و اتخاذ کم آبی است.