بازار نفت در وضعیت هشدار قرار داشت – روشن


به گزارش «تابناک» به نقل از تام کلوز، رئیس تحلیل انرژی جهانی در آژانس گزارش قیمت نفت OPIS، گفت: اگر محدودیت های عرضه اوپک معکوس شود و توافق واقعی برای کنترل تولید صورت نگیرد، ترس از قیمت نفت در سال 2025 بیشتر از سال های گذشته است. قیمت نفت ممکن است به 30 یا 40 دلار در هر بشکه کاهش یابد. این گروه در سال های اخیر شاهد از دست دادن سهم بازار بوده است.

نفت خام برنت در حال حاضر 72 دلار در هر بشکه و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا حدود 68 دلار در هر بشکه معامله می شود.

هنینگ گلستاین، مدیر انرژی، آب و هوا و منابع گروه اوراسیا به CNBC گفت: با توجه به اینکه رشد تقاضای نفت در سال آینده بعید است از یک میلیون بشکه در روز فراتر رود، حذف کامل محدودیت های عرضه اوپک پلاس در سال 2025 بدون شک منجر به افزایش شدید تقاضا خواهد شد. کاهش قیمت نفت خام و کاهش آن به 40 دلار در هر بشکه.

در بیانیه ای مشابه، Saul Kavnik، تحلیلگر ارشد انرژی MST Marquee گفت: “اگر اوپک پلاس محدودیت های عرضه خود را بدون توجه به تقاضا لغو کند، عملاً یک جنگ قیمتی برای سهم بازار خواهد بود که می تواند نفت را به پایین ترین سطح خود برساند.” شیوع کرونا

به گفته تحلیلگران، با این حال، این اتحاد احتمالا به تدریج محدودیت های عرضه را در اوایل سال آینده کاهش می دهد، نه اینکه فورا آنها را حذف کند.

اگر این گروه از تولیدکنندگان برنامه خود را برای رفع محدودیت های عرضه پیش ببرند، مازاد بازار تقریبا دو برابر خواهد شد. اوپک در حفظ محدودیت های تولید داوطلبانه خود تا حد تمدید آن نظم و انضباط را اعمال کرده است. در ماه سپتامبر، این گروه برنامه ریزی برای رفع تدریجی محدودیت های عرضه 2.2 میلیون بشکه در روز را به مدت دو ماه به تعویق انداخت تا از کاهش قیمت نفت جلوگیری کند. کاهش 2.2 میلیون بشکه ای در روز که در سه ماهه دوم و سوم رخ داد، قرار بود در پایان سپتامبر به پایان برسد.

اوپک در ابتدای ماه جاری بار دیگر تصمیم گرفت افزایش تولید نفت برنامه ریزی شده را یک ماه دیگر به پایان دسامبر موکول کند. قیمت نفت تحت تاثیر بهبود ضعیف تقاضای چین پس از دوران کرونا قرار گرفت. اوپک در گزارش ماهانه خود که روز سه شنبه منتشر شد، پیش بینی خود را برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2025 از 1.6 میلیون بشکه در روز به 1.5 میلیون بشکه در روز کاهش داد.

به گفته گلاستاین، عامل دیگری که فشار نزولی بر قیمت ها وارد می کند، مازاد عرضه در بازار است. به خصوص زمانی که تولیدکنندگان عمده نفت غیراوپک پلاس مانند آمریکا، کانادا، گویان و برزیل نیز قصد دارند عرضه خود را افزایش دهند.

مارتوشیا فرانچسکو، استراتژیست انرژی سیتی بانک گفت: توافق بازار بر این است که ذخایر قابل توجه نفت در سال آینده ساخته خواهد شد. اگر گروه تولیدکنندگان به برنامه افزایش تولید خود ادامه دهند، مازاد بازار تقریبا دو برابر خواهد شد و به 1.6 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

حتی اگر اوپک پلاس به محدودیت های عرضه خود پایان ندهد، به نظر می رسد قیمت های آتی همچنان در حال کاهش است. تحلیلگران سیتی پیش بینی می کنند که قیمت نفت برنت در سال آینده به طور متوسط ​​به 60 دلار در هر بشکه برسد.

تحلیلگران به CNBC گفتند: عاملی که این سناریوی بدبینانه را تقویت می کند، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. ورود او با جنگ تجاری احتمالی همراه خواهد بود. ترامپ همچنین از سیاست حداکثر تولید انرژی که قیمت ها را به نصف کاهش می دهد، حمایت کرد.