«بیمه مستمری تکمیلی» در راه است/ مردم به دلیل فشارهای اقتصادی از بیمه عمر دور شدند – تابناک


بالا آمدن

رئیس پژوهشکده بیمه از کاهش سهم بیمه هایی مانند مسئولیت مدنی، آتش سوزی و عمر در پرتفوی بیمه مردم خبر داد و خاطرنشان کرد: این روند یکی از چالش های پیش روی صنعت بیمه است.

گزارش کردن خدمات اقتصادی تابشیلیلی نیاکان رئیس پژوهشکده بیمه در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاران درخشان با توجه به اینکه در حال حاضر مهم ترین چالش پیش روی صنعت بیمه در شرایط فعلی اقتصادی کشورمان چیست؟وی تصریح کرد: به نظر من شرایط اقتصادی به گونه ای است که درآمد مردم کاهش یافته است زمانی که درآمد واقعی افراد جامعه کاهش می یابد، در نتیجه افراد از بالای هرم مازلو به پایین هرم می روند و به نیازهای زندگی خود می پردازند.

و افزود: در این شرایط یکی از مواردی که سهم آن در بودجه مردم رو به کاهش است بیمه است. اگرچه بیمه های درمانی، تکمیلی و شخص ثالث به دلیل اجباری بودن کمتر در این ساختار گنجانده شده اند، اما بیمه های دیگری مانند بیمه های مسئولیت، آتش سوزی و حتی عمر به شدت تحت تاثیر شرایط اقتصادی قرار گرفته و سهم آنها در بودجه مردم کاهش یافته است.

در نتیجه، معتقدم این یکی از مهم ترین چالش های پیش روی صنعت بیمه در حال حاضر است زیرا برخی از حوزه های بیمه در حال خروج از سبد خانوار هستند. از سوی دیگر، در شرایط تورم، ارزش صندوق های بیمه به مرور زمان کاهش می یابد به نظر می رسد این دومین چالش پیش روی صنعت بیمه باشد. این در شرایطی است که در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه حدود 2.2 درصد است که به دلیل تورم از هدف 7 درصدی در برنامه ششم توسعه فاصله دارد.

بالا آمدن

لایحه بیمه بازنشستگی تکمیلی کارکنان

رئیس پژوهشکده بیمه در بخشی دیگر از سخنان خود یک صورتحساب متمرکز بیمه بازنشستگی اضافی در ادارات دولتی اشاره کرد و گفت: در این لایحه آمده است که بخشی از ذخیره پرداختی کارکنان دولت با سازوکار مشخص علاوه بر بیمه بازنشستگی که از حقوق کارکنان کسر می شود از بیمه ها کسر می شود و قرارداد بیمه بازنشستگی تکمیلی برای آنها صادر می شود. از این پس باید به این افراد در دوران بازنشستگی اعطا و پرداخت شود. در واقع به سود و مستمری بازنشستگان اضافه می شود.

وی تاکید کرد: هدف از این لایحه کمک به بازنشستگان علاوه بر بیمه پایه است که با بیمه تکمیلی درمان که در حال حاضر بازنشستگان از آن برخوردار هستند متفاوت است.

ما موظف به انتشار صورت های مالی نیستیم!

رئیس پژوهشکده بیمه مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا چند سالی است صورت های مالی پژوهشکده بیمه شفاف سازی و منتشر نمی شود، اظهار داشت: در صورت عدم شفافیت و شفاف سازی صورت های مالی پژوهشکده بیمه، چند سالی است که صورت های مالی پژوهشگاه بیمه شفاف سازی و منتشر نمی شود. پژوهشکده بیمه یک دستگاه اجرایی است و الزامی به انتشار صورت های مالی خود ندارد. هر چند چیزی برای کتمان نداریم و در صورت لزوم صورت های مالی پژوهشکده را منتشر می کنیم تا در معرض دید عموم قرار گیرد.