سوال از بازده ارز صادرات به یکی از مهمترین چالش های اقتصادی کشور تبدیل شده است. سوالی که رهبر انقلاب شکایت کرد و از صادرکنندگان خواستار شفاف شد ، به ویژه شرکت های پتروشیمی. در همین حال ، پتروشیمی خلیج فارس ، به عنوان بزرگترین صادرکننده پتروشیمی در کشور ، توضیحی برای تعهد ارزی خود ارائه نداده است و هنوز مشخص نیست که تاکنون چقدر ارز به چرخه اقتصادی بازگردانده شده است.
گزارشگر خدمات اقتصادی Tabnak این موضوع با Nasrallah Pejmanfar ، رئیس کمیسیون نودوی در مورد برنامه نظارت بر کار شرکت های پتروشیمی در این زمینه بحث کرد و از وی سؤال کرد.
در پاسخ به سؤال Tabnak ، Pejmanfar گفت: “یكی از سؤالات مهم معرفی كمسیون نهم Majlis بازگشت ارزهای صادراتی است.” مطالعات ما نشان می دهد که برخی از صادرکنندگان از جمله پتروشیمی ها ارز صادراتی تأخیر خود را برمی گردانند.
تخریب ارز از طریق عدم توانایی بازگشت ارز برای صادرات
وی تأکید کرد که شرکت های پتروشیمی ملزم به بازگرداندن ارز هستند ، اما این تأخیرها نیازهای ارز در کشور را نقض می کند. همچنین قانون پیش بینی می شود که چنین تخلف نباید رخ دهد اما وزارت اقتصاد موظف است با این شرکت ها مقابله کند و آنها را به عنوان وقفه در ارز خارجی دنبال کند.
رئیس دهه نود ، کمیته اصلی با استناد به وضعیت ناشناخته برخی از ارزهای فرسوده ، افزود: “برخی از شرکت ها صادر شده اند اما ارز بانک مرکزی را منتقل نکرده اند.” این عمل ، وقفه در سیستم اقتصادی در نظر گرفته شده و انتظار داریم د.مخفف امنیت باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
Pejmanfar همچنین بر تأثیر نوسانات ارزی بر این مشکل تأکید کرد و گفت: اگر دوره ارز تثبیت شود ، تأخیر در بازگشت ارز کاهش می یابد. پارلمان همچنین جلسات خود را با وزیر سابق اقتصاد دنبال کرد و از بانک مرکزی خواست تا با مدیریت بازار ارز از این نوسانات جلوگیری کند.