ورود نقره به بورس کالا به عنوان یکی از مهمترین اتفاقات بازارهای مالی کشور، با آغاز پذیرش شمش نقره استاندارد با خلوص 999.9 در خزانه داری کشور، می تواند تاثیر مثبتی بر اقتصاد و سرمایه گذاری داشته باشد. بورس کالا و آزادسازی معاملات و قراردادهای سپرده شمش نقره بر اساس آن فرصت های جدیدی برای تولیدکنندگان و سرمایه گذاران فراهم می شود.
به گزارش تابناک به نقل از ایمنا، این اقدام نه تنها می تواند به کاهش قاچاق نقره کمک کند، بلکه با ارائه بستر مبادلات شفاف و مطمئن، جذابیت سرمایه گذاری در نقره را در شرایط تورمی کنونی، رشد بسترهای شفاف و مطمئن سرمایه گذاری افزایش می دهد. مبتنی بر داراییهای فیزیکی مانند طلا و نقره میتواند نقش مهمی در کاهش فعالیتهای سوداگرانه و ایجاد راههای تامین مالی مطمئن برای تولیدکنندگان داشته باشد.
با راه اندازی این بازار، تولیدکنندگان نقره در کشور می توانند محصولات خود را به صورت قانونی و شفاف تهیه کنند و از مزایای معاملات بدون مالیات بر ارزش افزوده بهره مند شوند. ورود نقره به بورس کالا نه تنها به تعادل بازار نقره کمک می کند، بلکه امکان تحویل فیزیکی شمش نقره خریداری شده را نیز فراهم می کند، که به ویژه برای سرمایه گذارانی که می خواهند از ارز خود در برابر تورم در بازار سپرده محافظت کنند، جذاب است کاهش یابد و بازار این فلز گرانبها به سمت شفافیت و حاکمیت قانون حرکت کند.
نقره گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری های کوچک است
کیومارت امیریان، رئیس کمیته تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: نقره نیز مانند طلا فلز گرانبهایی است و سرمایه گذاری روی آن می تواند برای افرادی مناسب باشد که تمایل به سرمایه گذاری بیشتر دارند. تأثیر قیمت جهانی و نرخ مبادله دلار اندک است. قیمت آن معمولا کمتر از طلا است، اما با افزایش قیمت طلا، قیمت نقره نیز افزایش می یابد، بنابراین نقره می تواند گزینه خوبی برای سرمایه گذاری های کوچک باشد.
وی می افزاید: فروش خود نقره می تواند مشکلاتی داشته باشد که بعدا دوباره گریبان گیر صنف یا صنعت طلا و نقره شود و بهتر است به صورت شمش به فروش برسد.
رئیس کمیته تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران تصریح کرد: قاچاق نقره مشهود نیست و در حال حاضر نقره وارداتی به کشور داریم و این روند ادامه دارد.
امیریان با اشاره به عملکرد نقره در بورس و تاثیر آن در کاهش قیمت نقره خاطرنشان می کند: باید گفت که فلزات دارای قیمت جهانی هستند، طلا و نقره با قیمت های جهانی بر اساس دلار خرید و فروش می شوند، بنابراین تاثیری نخواهد داشت. در بازار داخلی به ویژه بورس و عرضه آن ممکن است بر بازار تاثیر داشته باشد اما به طور کلی تغییرات قیمت در بازار جهانی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
سرمایه گذاری در صنعت طلا، جواهرات و نقره راهی مطمئن برای حفظ ارزش پول است
وی می گوید: سرمایه گذاری در صنعت طلا، جواهر و نقره می تواند راهی مطمئن برای مردم برای حفظ ارزش پول باشد و سرمایه گذاری روی آنها پشتوانه خوبی است اما باید تمام قوانین و مقررات رعایت شود تا اتفاقات ناخوشایندی رخ ندهد. .
ریاست کمیته ویژه طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران درباره سرمایه گذاری، ارزش پولی و سودآوری مشابه طلا خاطرنشان کرد: هر چه قیمت طلا بیشتر شود، قیمت نقره نیز افزایش می یابد. اگر قیمت طلا یک دلار افزایش یابد، نقره می تواند هر قطعه 10 تا 20 سنت افزایش یابد، بنابراین بر اساس قیمت های جهانی، نقره گزینه خوبی برای سرمایه گذاری های کوچکتر است.
به گزارش ایمنا، ورود نقره به بورس کالا، اقدامی است که می تواند به کاهش قاچاق و افزایش شفافیت در بازار نقره کمک کند، تولیدکنندگان این فلز گرانبها با عرضه نقره در بورس کالا می توانند محصولات خود را به صورت قانونی به فروش برسانند. و به طور شفاف در حالی که سرمایه گذاران نیز می توانند از این فرصت برای حفظ ارزش پول و سرمایه گذاری مطمئن استفاده کنند.
این تحول نه تنها به بهبود وضعیت بازار نقره داخلی کمک می کند، بلکه با ایجاد بستر معاملاتی شفاف و مطمئن، جذابیت سرمایه گذاری در نقره را افزایش می دهد، همچنین کاهش قاچاق نقره و امکان تحویل فیزیکی این فلز از دیگر موارد است. مزایای مهم این اقدام
با توجه به اثرات قیمت های جهانی بر فلزات گرانبها مانند طلا و نقره، این تغییرات می تواند به سرمایه گذاران کمک کند تا با بهره گیری از ظرفیت بازار سهام، ارزش پول خود را در برابر تورم و نوسانات بازار حفظ کنند.
بنابراین ورود نقره به بورس کالا نه تنها فرصت مناسبی را برای تولیدکنندگان و سرمایه گذاران فراهم می کند، بلکه به توسعه و شفافیت بازار فلزات گرانبها در کشور کمک می کند.