تصمیم این معاونت برای جبران کسری بودجه – تابناک


هادی قوامی، نایب رئیس کمیته ویژه جهش و رشد تولید در رابطه با بهره وری و تاثیر آن بر بازار سرمایه، عمده ترین املاک و دارایی های شرکت های موجود در بورس را دارایی های منجمد بانک ها برشمرد و اظهار داشت: با توجه به این موضوع، این املاک و مستغلات در بورس وجود دارد. در صورت آزادسازی این املاک می توان از آنها برای در اختیار گرفتن آنها در اختیار سرمایه گذاران و فعالان تولید استفاده کرد که در این صورت بازار را از رکود خارج می کنند.

به گزارش تابناک به نقل از مهر؛ وی فروش دارایی های مازاد دولت را در افزایش نقدینگی و جبران کسری بودجه با جمع آوری نقدینگی از بازار موثر می داند و افزود: در صورت وقوع این اقدام راهی غیرتورمی برای جذب نقدینگی و تامین مالی دولت تلقی می شود.

این عضو شورای اسلامی، بهترین راه برای فروش املاک مذکور را عرضه در بورس دانست و گفت: آن قسمت از اموال قابل فروش در بورس بهترین راه فروش این املاک است. شفافیت بیشتر بازار سهام و گنجاندن منافع دولتی در آن. اما املاکی وجود دارد که قابل عرضه در بازار نیست و در این شرایط می توان آنها را از طریق مذاکره و مزایده به فروش رساند.

کاوامی با اشاره به پیشنهادی برای رونق بازار سرمایه خاطرنشان کرد: باید از فشار بر دولت برای تامین کسری بودجه از طریق فروش اوراق بکاهیم و به واحدهای تولیدی، بورس ها و شرکت های تامین سرمایه اجازه دهیم سرمایه خود را در بازار سرمایه عرضه کنند. بورس و در اختیار واحدهای پایین دستی و زنجیره تولید قرار می دهد.

وی افزود: این اقدام باعث افزایش تولید و همچنین اشتغال، تولید و سود می شود و در این شرایط باعث افزایش ارزش سهام و رونق بورس می شود.

نایب رئیس کمیته ویژه رشد و توسعه تولید شورای اسلامی تاکید کرد: دولت برای انحلال دارایی های خود می تواند این دارایی ها را به اشکال مختلف بفروشد و در قالب سهام عرضه کند، بنابراین کسانی که دارایی را ترجیح می دهند، آن را خریداری می کنند. دولت می تواند از این نمادها استفاده کند.