در عصری که در آن زندگی می کنیم، روز به روز بر تعداد کسب و کارها افزوده می شود و نیاز به تفکر طراحی نیز بیشتر می شود. شاید تعجب کنید که تفکر کسب و کار و طراحی چه ارتباطی با…
در عصری که ما در آن زندگی می کنیم، روز به روز بر تعداد کسب و کارها و نیاز به آنها افزوده می شود تفکر طراحی نیز افزایش می یابد. ممکن است از خود بپرسید تفکر کسب و کار و طراحی چه مشترکاتی دارند؟ یا حوزه این دو مفهوم کاملاً مستقل هستند، اما اگر تا انتهای این مقاله ما را دنبال کنید، متوجه خواهید شد که رقابت بازار و تفکر طراحی چگونه به هم مرتبط هستند.
با افزایش تعداد مشاغل اینترنتی و سنتی، بازار رقابت داغ تر می شود و سهم کمتری به هر برند اختصاص می یابد. بنابراین هر سازمان و برندی باید با مسائل مختلفی از جمله سودآوری، رضایت مشتری، توسعه و ارتقای خدمات یا محصول و مواردی از این دست دست و پنجه نرم کند که همگی در نتیجه رقابت بازار به وجود می آیند. در این مرحله است تفکر طراحی او برای ارائه راه حل قابل قبول وارد عرصه می شود. در این مقاله می خواهیم به موضوع تفکر طراحی و مسائل جانبی آن بپردازیم. اگر می خواهید در مورد آن بیشتر بدانید، رشدانا بیا همراه
تفکر طراحی چیست؟
همانطور که قبلاً گفتیم، گاهی اوقات عرصه رقابت برای برخی برندها و سازمان ها به حدی تنگ می شود که قادر به رقابت با سایر بازیگران بازار نیستند. در این مرحله است که راه حل های قابل اعتماد و خلاقانه می توانند اکثر مشکلات را حل کنند. ارائه چنین راهکارهایی در گرو استفاده از تفکر است طراحی یا طراحی؛ روشی که اکثر شرکت های پیشرو جهان آن را دوست دارند نایک، IBM، یک سیب و بسیاری از شرکت های موفق دیگر سال ها از آن استفاده می کنند.
شاید چنین مفهومی در کشور ما کمی جدید به نظر برسد، اما اعمال اصول آن ضروری است. زیرا برای رسیدن به موفقیت ابتدا باید رضایت و توجه مشتری را جلب کنیم و این امر تنها با تدوین و اجرای استراتژی منطبق با تفکر طراحی محقق می شود. ممکن است این سوال مطرح شود که تفکر طراحی چه فایده ای دارد؟ باید بگوییم که کاربردهای این مفهوم در تعریف آن است.
تفکر طراحی به زبان ساده به معنای فرآیند خلق و انتشار ایده های جدید و نوآورانه بر اساس عوامل مختلفی مانند زمان لازم برای حل یک مشکل خاص یا ارائه راه حل مناسب برای حل مشکل رقابت در بازار تولید و عرضه است. این مفهوم تنها برای حوزه های سازمانی و صنعتی قابل استفاده نیست و در تمام جنبه های زندگی کاربرد دارد.
برای ارائه خدمات و محصولات بهتر به مشتریان، مدیران و صاحبان مشاغل و بنگاه های مختلف تمام منابع خود را بر حل یک مشکل پیچیده متمرکز می کنند، به عبارت دیگر، کاربر نهایی استفاده از چنین روشی در استارتآپها میتواند همگامی با تغییرات مختلف را کمی آسانتر کند و هماهنگی برند را با جریانهای اطراف بازار افزایش دهد.
حتما بخوانید: مفهوم طراحی چیست و چه پیامدهایی دارد؟
هدف از تفکر طراحی چیست؟
به کارگیری تفکر طراحی دارای مزایای اقتصادی، آموزشی، فردی و اجتماعی بسیاری است. یکی از مهمترین اهداف آن افزایش خلاقیت و نوآوری است. هر یک از ما به عنوان انسان به دانش و تجربه ای که به دست آورده ایم اشاره می کنیم تا از اعمال خود آگاه باشیم. در واقع ما هر روز عادات و الگوهایی را شکل می دهیم که اگرچه در برخی شرایط مفید هستند، اما دید ما را در حل مشکلات مختلف محدود می کنند. با استفاده از تفکر طراحی می توان به جای استفاده از روش های تکراری و آزمایش شده از راه حل های جایگزین و بدیع استفاده کرد.
تفکر طراحی معمولاً به عنوان یک روش میانی برای حل مسئله استفاده می شود. در واقع این مهارت کاملاً بر احساسات و شهود متکی نیست. از سوی دیگر، تنها به تحلیل، علم و منطق نمی پردازد، بلکه از هر دو جنبه استفاده می کند. یکی دیگر از اهداف به کارگیری تفکر طراحی، قرار دادن افراد در اولویت است. در این راه حل مشکلات، تمرکز اصلی بر همدلی است و کسبوکارها و سازمانها را تشویق میکند تا افراد واقعی را که مشتریان آنها هستند، در نظر بگیرند. به عبارت دیگر، تفکر طراحی با ایجاد تجربیات معنادار و لذت بخش برای کاربر، کسب و کارها را به اهدافشان نزدیک می کند. به این ترتیب مشتری محصولات بهتر و باکیفیت تری به دست می آورد و پس از رضایت او، کسب و کار نیز به سود واقعی خود می رسد.
مولفه های تفکر طراحی چیست؟
تفکر طراحی شامل اجزای بسیاری است که ممکن است بسته به کاربرد عناوین یا نامهای متفاوتی داشته باشند، اما به طور کلی اجزای اصلی آن عبارتند از:
- در مورد نیازهای مشتریان بالقوه تحقیق کنید
- تعریف مشکل
- یک ایده
- نمونه سازی یا مدل سازی
- تست محصول نهایی
حتما بخوانید: طراحی گرافیک چیست؟ چگونه یک طراح حرفه ای شویم
بررسی مولفه های تفکر طراحی
در مورد اول، یعنی. تحقیق در مورد نیازهای مشتری بالقوه، ابتدا باید سوال اصلی یا موضوع تفکر طراحی شناسایی شود. باید نظرسنجی ها و تحقیقات مختلفی بر روی مخاطبان و مشتریان هدف انجام شود تا بتوان مشکل اصلی را بر اساس ویژگی های آنها شناسایی کرد. در پایان مرحله اول متوجه خواهیم شد که برای چه افرادی و با چه سلیقه یا ویژگی هایی خدمات یا محصولات خود را ارائه دهیم.
در مرحله دوم یا ایده پردازی، ایده های متفاوتی در مجموعه مسائل مطرح می شود. این تصمیمات نهایی نیستند و در حال حاضر در مرحله نفوذ هستند. در این مرحله می توانید از تکنیک هایی مانند کشیدن ایده یا طرح مورد نظر استفاده کنید طراحیطوفان فکری یا حمله مغزی و همچنین رسم نقشه ذهنی یا نقشه های ذهنی استفاده کنید
مدل سازی یا نمونه سازی به ایده کمک می کند شکل رسمی تری پیدا کند و مشخص کند که آیا عملی است یا نه. در این قسمت تمامی شرایطی که برای ارائه راه حل نهایی اعمال خواهیم کرد باید وجود داشته باشد. یعنی تمام ویژگی ها و شرایط ارائه باید به گونه ای تنظیم شود که برند بتواند ایده خود را از جنبه های مختلف بسنجد و نوع واکنش مشتری یا مخاطب را قبل از ارائه نسخه نهایی پیش بینی کند.
تست محصول نهایی یکی از مهمترین مراحل تفکر طراحی است. از طریق این تست، ایده و راه حل اولیه خود را برای اندازه گیری میزان خطا آزمایش می کنید. در این مرحله اکثر خطاها و مشکلات طراحی آشکار می شود که بسیار خوب است. زیرا از صرف هزینه و منابع زیاد جلوگیری می کند و مشکلات را قبل از اجرای نهایی طرح حل می کنید.
پیشنهاد ویژه: طراحی و توسعه محصولات و خدمات با آموزش تفکر طراحی
مرحله نهایی در تفکر طراحی
در نهایت چیزی که باید به آن توجه کنید احساس خوب و خوشحالی کاربر یا مشتری است. زیرا اگر بتوانید آن حس را در آن ایجاد کنید، ماندگاری و ماندگاری برند در ذهن مشتری یا مصرف کننده بیشتر می شود. گاهی برخی از شرکت ها این موضوع را نادیده می گیرند و خوشحالی کاربر را فدای سود بیشتر می کنند. چنین تصمیمی دوام زیادی ندارد و در بلندمدت ارزشی برای برند نخواهد داشت.
مزایای استفاده از تفکر طراحی
به طور خلاصه، اگر بخواهیم برخی از مزایای تفکر طراحی را ارائه کنیم، عبارتند از:
- کاهش چشمگیر زمان ورود به بازار با تاکید بر حل مسئله و یافتن راه حل های مناسب
- صرفه جویی در هزینه و بازگشت سرمایه با ارائه سریع محصولات موفق به بازار
- با ارائه رویکرد مشتری مداری، بازگشت مشتری را بهبود بخشید و وفاداری را افزایش دهید
- نوآوری تبلیغاتی
- می توان از آن در سطح شرکت استفاده کرد
کاربردهای تفکر طراحی
همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم، تفکر طراحی به شما این امکان را می دهد که از منظر دیگری به مشکلات و مشکلات کاربران خود نگاه کنید و نیازهای آنها را از منظر همدلی با کاربر برطرف کنید. در ادامه این بخش با کاربردهای تفکر طراحی بیشتر آشنا خواهید شد.
موفقیت هر کسب و کاری
قبل از اینکه صحبت از تفکر طراحی شود، طراحان فقط بر جنبه های زیبایی و عملکرد یک محصول تمرکز می کردند. در حال حاضر، بسیاری از کسب و کارها و سازمان ها مزیت طراحی را به عنوان یک دارایی مولد در شیوه های سازمانی می دانند. تفکر طراحی معمولاً برای حمایت از انواع سازمان های تجاری و اجتماعی برای خلاقیت و نوآوری استفاده می شود. از سوی دیگر، طراحان از روش های خود در مراحل اولیه فرآیندهای توسعه محصول و خدمات یا با آموزش استفاده و خلق ایده های نوآورانه در سازمان ها به دیگران استفاده می کنند.
آموزش و پرورش
امروزه تفکر طراحی در تمامی بخش های آموزشی مورد توجه قرار گرفته است. دوره های جدید این مهارت در سطح دانشگاه در سراسر جهان برگزار می شود.
انفورماتیک
تفکر طراحی نقش عمده ای در طراحی رابط های انسان و کامپیوتر دارد. علاوه بر این، این مهارت در هسته مفاهیم مربوط به توسعه نرم افزار استفاده می شود.
خلاصه نهایی
در این مقاله برای بررسی اجمالی تفکر طراحی و برای استفاده از آن پول پرداخت کردیم. این مفهوم در کشور ما کمی جدید به نظر می رسد اما کاربرد آن در کسب و کارهای مختلف به ویژه استارت آپ ها ضروری است. به این نکته توجه کنید که امروزه برای بقا در بازار رقابتی باید بتوانید در شرایط تغییرات شدید و ناگهانی در امور مختلف انعطاف خود را حفظ کنید. هرچه توانایی شما برای واکنش بهتر باشد، خطرات احتمالی مانند شکست کمتر است. با به کارگیری روش های مختلف مانند تفکر طراحی می توانید با شرایط محیطی سازگار شوید.
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. با توجه به شما تفکر طراحی مزیت آن نسبت به سایر روش های مرسوم حل مسئله چیست؟ نظرات عالی خود را با ما به اشتراک بگذارید.