
محمود واعظی در خصوص اعلام آمادگی مسعود مزیکیان برای مذاکره با آمریکا در گفت و گو با شبکه NBC و تلاش برخی گروه های تندرو داخلی برای ایجاد بن بست در این مذاکرات گفت: شایسته است با توجه به بحث های مطرح شده در این مذاکرات این موضوع بررسی شود. انتخابات ریاست جمهوری گذشته در انتخابات دو نظر وجود داشت. یک نوع تفکر مرتبط با سیاست خارجی و بسیاری از مسائل داخلی معتقد است که مشکلات کشور باید بر اساس عقلانیت حل شود و به صدا و مطالبات مردم گوش فرا داده و تغییر برخی سیاست ها و رویکردها را ضروری می داند. ذهنیت مخالف بر ادامه سیاست های گذشته اصرار دارد.
تفکر رادیکال همواره سد راه دولت های معتدل بوده و مانع توسعه کشور و رفاه نسبی جامعه بوده است.
وی ادامه داد: بنابراین در هر حوزه ای که دولت برای حل مشکلات موجود وارد می شود به نوعی با این تفکر رادیکال مواجه می شود که ردپای آن در برخی از ستادهای شورای اسلامی و همچنین در برخی رسانه های تندرو و محافل مختلف وجود دارد. . متأسفانه این تفکر همیشه مانع دولت های معتدل و مانع توسعه کشور و رفاه نسبی جامعه می شود.
عضو دولت یازدهم و دوازدهم گفت: هر دو تفکر مذکور در جریان انتخابات ریاست جمهوری با ترکیبی نامتعادل روبرو شدند و طبیعتاً 50 درصد از شرکت کنندگان و رای دهندگان این تفکر را برگزیدند که به جای روی آوردن به سمت غیر سازنده، این تفکر را برگزیدند. خطوط به دنبال حل مشکلات و موانع مردم بر اساس عقلانیت است. باید تاکید کرد که آن 50 درصد افرادی که از صندوق قهر بودند و رای نیاوردند بیشتر از شدت و تندروی این جریان ناراحت بودند و با عدم حضور در صحنه انتخابات ابراز نارضایتی کردند.
رئیس جمهور بر اساس وعده هایی که به مردم داده است گام های مثبت و مترقی بردارد
رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم تصریح کرد: در 6 ماه گذشته در مواردی که دولت آقای مدزیکیان نسبت به رفع نواقص اقدام کرده است به نوعی با این سد تفکر مواجه شده است که در جاهای مختلف تاثیر دارند. . در غیر این صورت از طریق رسانه های خشن که در اختیار دارند مانع تراشی و حتی توهین به آنها خواهند شد. اگر میخواهیم مشکلات کشور حول یک اندیشه ملی و واحد حل شود، باید به رئیسجمهور و دولت اجازه دهیم تا بر اساس وعدههایی که به مردم دادهاند برای رسیدن به خواستههای مردم از یک دولت گامهای مثبت و مترقی بردارند. .
حمله گروه های رادیکال نباید رئیس جمهور را از مواضع اصولی خود عقب نشینی کند
واعظی با اشاره به مصاحبه پزشکان با شبکه NBC گفت: آنچه آقای رئیس جمهور در مصاحبه با شبکه NBC آمریکا بیان کردند موضعی سازنده، منطقی و با عزت بود. او به درستی پیشنهاد داد که از مذاکره فرار نمی کنیم و حرفی برای گفتن داریم. مشکل ما در مذاکرات نیست، بلکه در نحوه عمل به وعده ها و تعهدات طرف مقابل است. این پیام روشنی است که اگر دولت آمریکا و کشورهای اروپایی تضمین کنند که در نتیجه مذاکرات به تعهدات خود بدون هیچ گونه تخلف و بهانه ای عمل خواهند کرد، ما از مذاکرات برابر و صادقانه برای رسیدن به نتایج مثبت هراسی نداریم.
وی ادامه داد: دکتر مزیکیان در چارچوب حفظ منافع ملی صحبت کردند؛ اینکه در سه روز اخیر عده ای به رئیس جمهور حمله می کنند و آنها را متهم می کنند نباید به عنوان اهرم فشار به رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و دولت برای عقب نشینی از مواضع اصولی خود که در زمان انتخابات به مردم وعده داده بودند قرار گیرد. کمپین عقب نشینی در این برهه حساس مخالف رفاه مردم و توسعه کشور است و از سوی دیگر جریان رادیکال را بر همه خواسته های خود پافشاری می کند و این الگوی مطالبات تحت فشار نباید محقق شود و تبدیل به یک الگو شود. روال غیر اصولی و غیرقانونی وفاق که بارها ذکر می شود جز با افزایش پایگاه اجتماعی بر اساس تحقق وعده ها محقق نمی شود.
مردم به اعتدال پزشکان و دولت او رای دادند
این فعال سیاسی ادامه داد: لازم است دولت بر اصول و مواردی که با مردم وعده و توافق داشته بایستد و حامیان دولت و مردمی که تفکر معتدل آقای رئیس جمهور و دولت چهاردهم را می پذیرند، باید پایبند باشد. روی قول اصلی محکم بمانید حتی مشارکت مثبت کسانی که به اعتراض رای ندادند اما نگران ایران هستند و خواهان لغو تحریم ها هستند نیز لازم است. در حال حاضر، مشکل اصلی روابط غیرعادی بانکی، مشکل FATF است. اگر هر چه زودتر حل شود، شرایط اقتصادی کشور نسبت به گذشته تغییر خواهد کرد. همه مشکلات اقتصادی داخلی و گرانی ها مستقیماً با موضوع سیاست خارجی، تحریم ها و FATF مرتبط است و ثبات سیاسی پایدار ایران در گرو رفع این موانع است.
واعظی تاکید کرد: در صورت انسجام ملی و غلبه بر جناح بندی، آقای رئیس جمهور می تواند با مشورت کارشناسان برای هر یک از این موانع چاره اندیشی کند. بنابراین باید اجازه داد که دولت بدون هیچ مانعی کار خود را انجام دهد. اگر سیاست مخالف دولت ادامه می یافت، مردم به آنها رای می دادند. اما مردم به اعتدال آقای مزیکیان و دولتش رای دادند تا گره های کشور با تفکر عقلانی و ملی باز شود.