دانشگاه علامه طباطبایی می تواند سفیر دیپلماسی فرهنگی ایران باشد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرگزاری مهرمراسم افتتاحیه و معرفی ظرفیت اکوسیستم نوآوری و فرصت های سرمایه گذاری در پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی امروز (یکشنبه 6 آبان 1403) با حضور دکتر شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه، دکتر مهدی الیاسی معاون رئیس جمهور معاونت علمی و فناوری و دکتر سجاد نیری، رئیس انجمن های صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر، دکتر محسن مطیعی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه و جمعی از مدیران فعال استارتاپی. سالن کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد. دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

احمدوند در این آیین گفت: ایران سرزمین فرصت هاست. هر برتری در علم، فناوری و هنر می تواند به یک فرصت فرهنگی تبدیل شود و هر نقصی که در بازار خدمات مشاهده می شود، ظرفیت تبدیل شدن به یک تجارت را برای ما فراهم می کند. دانشگاه‌ها می‌توانند فرصت‌های فناوری برای رشد یک کشور فراهم کنند و مکان‌های کمی مانند دانشگاه می‌توانند دسترسی به فناوری را فراهم کنند.

وی افزود: در روایات گذشته بر حکمت بسیار تاکید شده بود و این به ما این پیام را می دهد که با خرد می توان بن بست ها را حل کرد و به کمک خرد می توان نیازهای مغفول مانده و جدید را شناسایی کرد.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی از ظرفیت های انسانی، علمی و زیرساخت شبکه ای بالایی برخوردار است و می تواند با استفاده از خرد جمعی در مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها ایفای نقش کند. در این زمینه عواملی مانند سرمایه انسانی و اجتماعی و حمایت معاونت S&T موثر و مهم است.

وی ظرفیت مادی و معنوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را برای اجرای دوره های دانشگاهی قابل توجه دانست و بر استفاده از این ظرفیت تاکید کرد و گفت: علاوه بر استفاده از این ظرفیت، تجربه، دانش و سرمایه سرمایه گذاران و کمک فعالان اکوسیستم فناوری می تواند به ما کمک کند.

احمدوند تاکید کرد: کارآفرینی یک فعالیت گروهی موثر و نیازمند زیرساخت سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی و پول است و دانشگاه علامه طباطبایی در هر سه حوزه جایگاه خوبی دارد. این دانشگاه با داشتن 10 دانشکده، 600 معلم تمام وقت، 80 هزار دانشجوی تحصیل کرده و فعال در بخش های مختلف مدیریتی کشور و 15 هزار دانشجو از جایگاه بسیار خوبی در حوزه سرمایه انسانی برخوردار است. البته بیشترین تعداد دانشجویان در مقطع فوق متوسطه و در رشته های مرتبط با فناوری سرآمدان کشور هستند که این تعداد متخصصی که می توانند در حوزه فناوری فعالیت کنند قابل توجه است.

وی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی دارای سرمایه اجتماعی در بخش خصوصی و دولتی است و جزو بهترین دانشگاه های بشردوستانه در ایران و خاورمیانه است. این دانشگاه با تمرکز بر علوم انسانی به صورت تخصصی و با داشتن زیرساخت های مناسب و اکوسیستم فناوری، دارای سه رکن اصلی پارک علم و فناوری است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ورود به عرصه کارآفرینی را دومین حوزه ای دانست که دانشگاه در آن جایگاه مهمی دارد و ادامه داد: ارتباط منطقی بین کارآفرینی و حوزه ها وجود دارد و سپس حوزه ها وارد این عرصه شده اند. برای کمک به حل مشکلات . .

وی با تاکید بر جوان بودن اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: این دانشگاه دارای سرمایه اجتماعی در بخش خصوصی و دولتی است و جزو بهترین دانشگاه های علوم انسانی ایران و خاورمیانه است. علاوه بر این، دانشگاه علامه طباطبایی به صورت تخصصی به علوم انسانی می پردازد و با زیرساخت ها و اکوسیستم فناوری مناسب، سه رکن اصلی پارک علم و فناوری را در اختیار دارد.

احمدوند با اذعان به اهمیت روابط بین الملل گفت: فرصت دیگری که در دانشگاه علامه طباطبایی وجود دارد هم افزایی با جامعه جهانی است. دفتر همکاری های بین المللی دانشگاه و حضور کارشناسان و صاحب نظران ظرفیت خوبی محسوب می شود. به همین دلیل به زودی شاهد صادرات محصولات فرهنگی پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی به کشورهای مقصد و کشورهای نیازمند به این فناوری ها خواهیم بود.

وی در پایان بر همکاری و سرمایه گذاری موثر در پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد و گفت: دانشگاه ما ظرفیت تبدیل شدن به سفیر دیپلماسی فرهنگی ایران و یا سفیر دیپلماسی فناوری در حوزه علوم انسانی در یک کشور را دارد. امیدواریم با تلاش شما، پیگیری های ما و همکاری اساتید و دانشجویان به زودی به این هدف برسیم.