دانشگاه علم و صنعت رتبه اول صنعت را کسب کرد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



روح الله طالبی توتی، معاون پژوهشی و تحقیقات صنعتی دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار مهر وی در خصوص اقداماتی که دانشگاه علم و صنعت برای توانمندسازی دانشجویان و حمایت از فرصت های یادگیری انجام داده است، تصریح کرد: فرصت های یادگیری هم برای دانشجویان و هم برای اساتید فراهم شده است. البته قوانین بالادستی خاصی در این زمینه وجود دارد که باید رعایت شود و مسئولیت این برنامه ها زیر نظر معاونت آموزشی دانشگاه است.

وی بیان کرد: دانشگاه علم و صنعت در حوزه علمی پژوهشی و مرجعیت علمی تلاش های چشمگیری داشته است. به عنوان مثال 10 نوع بورسیه مختلف برای اساتید و دانشجویان تعریف کرده ایم. این کمک‌ها شامل مواردی مانند ارائه مقالات پراستناد، مقالات داغ، و پروژه‌های با کیفیت است که هدف آنها بهبود کیفیت تحقیق و افزایش اعتبار علمی است.

طالبی توتی ادامه داد: برای دانشجویان کارشناسی ارشد نیز کمک هزینه در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال برای کارشناسی ارشد 5 میلیون تومان و برای دکتری 10 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: این مبالغ به تجهیز و انجام تحقیقات عملی و تجربی برای دانش آموزان کمک می کند. علاوه بر این برای دانشجویان فوق دکتری حمایت مالی نیز در نظر گرفته ایم. اگر این مطالعات به نتایج عملیاتی برسد (مثلاً محصولات با سطح آمادگی فناوری TRL 4 تا 6)، پشتیبانی بیشتری ارائه خواهد شد.

طالبی توتی با اشاره به هزینه فرصت های یادگیری خاطرنشان کرد: هزینه فرصت های یادگیری بسیار بالاست. مثلا حضور یک استاد در کنار خانواده به مدت 9 ماه در یک کشور پیشرفته می تواند 3-4 میلیارد تومان هزینه داشته باشد. این مشکل دانشگاه ها را با محدودیت بودجه مواجه کرده است. ما در حال بازنگری مقررات و بهبود شرایط مالی برای تسهیل این امر هستیم.

معاون پژوهشی و تحقیقات صنعتی دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به این سوال که آیا دانشگاه علم و صنعت برنامه ای برای حمایت از سربازان نخبه دارد، گفت: بله، حمایت از سربازان نخبه جزو اولویت های ماست. این امکان وجود دارد که این افراد در دانشگاه بمانند و در تحقیقات و صنعت مشغول به کار شوند. همچنین کمک هزینه هایی برای تجهیز آزمایشگاه ها و دانشکده های مرکزی در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص وضعیت قراردادهای UNT با صنایع گفت: UNT در سال گذشته رتبه اول را در بین دانشگاه های صنعتی کشور از نظر حجم قرارداد و مجموعه ها کسب کرد. ما قراردادهای مختلفی را با صنایع مختلف امضا کرده ایم و یک سیستم انعطاف پذیر برای مدیریت این قراردادها ایجاد کرده ایم. این ساختار شامل واحدهای حقوقی، مالی و بیمه ای است که فرآیندهای اجرایی را سرعت می بخشد.

طالبی توتی در خصوص اجرای منویات رهبری مبنی بر «عروج علمی نوین» در دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: برای تحقق جهش علمی مورد تاکید رهبری، برنامه هایی از جمله بورسیه های پژوهشی، تقویت فرصت های آموزشی و حمایت را اجرا کرده ایم. دانش آموزان و معلمان نخبه این اقدامات با هدف سوق دادن جامعه علمی کشور به سمت تحقیقات کیفی و کاربردی است.