هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست علی لاریجانی در جلسه فوقالعاده روز گذشته، مصوبات مجلس در خصوص تخصیص ارز برای واردات خودرو و کاهش عوارض قطعات را مغایر دانست. سیاست های کلی اعلام شد این در حالی است که نگاهی گذرا به سوابق کارخانه های بزرگ خودروسازی کشور و آمار و صورت های مالی آن ها نشان می دهد که چرخ های غول های خودروسازی ایران همچنان لنگ می زند.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، پس از گذشت بیش از دو سال از مصوبه مجلس برای واردات خودرو و اجازه ورود برخی خودروها به کشور، اکنون هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام این اقدام را مغایر با سیاست های اعلام شده تشخیص داده است. به احتمال زیاد تاریخچه واردات خودرو تغییر کرده است.
واردات خودرو با چالش مواجه شد در حالی که آخرین گزارشهای مالی خودروسازان از جمله ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نشان میدهد که زیان انباشته همچنان هر ماه رکوردهای جدیدی را به ثبت میرساند. به این شکل که با توجه به اطلاعات منتشر شده در صورت های مالی، مجموع زیان انباشته سه شرکت ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو تا پایان مهرماه به 208 هزار و 340 میلیارد و 558 میلیون تومان رسید.
از سوی دیگر خودروسازان برای جبران زیان خود موفق شدند بدون تغییر در کیفیت محصولات خود مجوز افزایش 30 درصدی قیمت را از شورای رقابت بگیرند.
بازار رقابتی برای مردم خوب است
علاوه بر این که واردات خودرو دسترسی به بازار خودرو را با تنوع بیشتری فراهم می کند، می تواند رقابت را در بازار خودرو به ویژه خودروهای داخلی افزایش دهد. آزادسازی واردات خودرو می تواند پایانی بر داستان همیشگی التهاب در بازار خودرو باشد و از سوی دیگر مردم قدرت بیشتری برای انتخاب خودروی مورد نظر خود خواهند داشت. دارند و محدود به انتخاب خودروهای بی کیفیت داخلی نیستند.
انتقاد بی سابقه محمد باکر کلیباف رئیس شورای اسلامی شهر از عدم اجرای واردات خودرو چندی پیش خبرساز شد. کلیباف در این خصوص گفت: نزدیک به 2 سال است که اجازه واردات خودروهای دست دوم را داده ایم. چرا آنها نمی روند؟ چطور سالی بیش از 8 میلیارد قطعه وارد می کنند و می گویند پولی برای واردات خودروهای فرسوده نیست! چرا چون نمی خواهند اجازه رقابت بدهند.
در آن سال ها بازار خودرو فراز و نشیب های زیادی داشت، گمانه زنی دلالان، سوء استفاده سازندگان داخلی از وضعیت استثنایی بازار، رکوردهای عجیب قیمت خودرو همواره باعث التهاب در این بازار شده و این وضعیت همچنان ادامه دارد. جناح های مختلف