سهامداران نگران آینده بانک دی هستند/ آیا امکان انحلال وجود دارد؟ – درخشان


نگرانی سهامداران از آینده بانک دی/ با کفایت سرمایه منفی و زیان انباشته نجومی چه باید کرد؟

مدت هاست که خبری از مجمع بانک دی نیست و سهامداران نگران آینده این بانک و احتمال انحلال آن هستند. این در شرایطی است که بانک با زیان و بدهی زیادی دست و پنجه نرم می کند.

گزارش کردن خدمات اقتصادی تابشیآخرین صورت های مالی منتشر شده توسط بانک دی در سامانه کدال مربوط به دوره زمانی منتهی به پایان پاییز سال گذشته است. جایی که زیان انباشته این بانک در بورس تا قبل از زمستان 1402 به بیش از 26 هزار و 500 میلیارد تومان رسید، رقمی که نسبت به پایان سال 1401 47 درصد افزایش داشت. همچنین در مدت یاد شده بدهی بانک دی به سایر بانک ها و موسسات اعتباری به بیش از 26 هزار و 382 میلیارد تومان رسید.

زیان انباشته بیشتر از سرمایه ثبت شده است

بنابراین با توجه به افزایش زیان بانک دی در سال های اخیر و با احتساب سرمایه ثبتی بانک به مبلغ 13500 میلیارد تومان، وضعیت بانک عملاً بحرانی و مشمول ماده 141 قانون تجارت است. (طبق ماده 141 قانون تجارت در صورتی که در اثر زیان حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود هیأت مدیره موظف است بلافاصله مجمع عمومی فوق العاده را دعوت و صاحبان سهام را به رأی گیری در مورد موضوع دعوت کند. انحلال یا بقای شرکت.)

پنج ماه از نامه مدیرعامل بانک دی می گذرد

اما در آخرین روزهای بهار سال جاری، مدیرعامل بانک دی طی نامه ای به سازمان بورس اعلام کرد که این بانک به دنبال افزایش سرمایه برای خروج از شمول ماده 141 تجارت است. قانون و تشکیل مجمع عمومی فوق العاده بانک دی. اگرچه در نامه مذکور عنوان شده بود که اطلاعات در حال به روز رسانی است و به محض وصول نتیجه، اقدامات بعدی و اطلاع رسانی به سهامداران انجام خواهد شد، اما تا امروز هیچ خبری در دست نیست و بانک دی همچنان در وضعیت مبهم سهامداران خود قرار دارد.

کفایت سرمایه منفی در بانک دی

بانک دی یکی از بانک های زیان ده نظام بانکی است که شاخص کفایت سرمایه آن منفی است. بر اساس آخرین اطلاعات رسمی منتشر شده در کدال، نسبت کفایت سرمایه بانک دی منفی 53.5 درصد و کمتر از حد مجاز بانک مرکزی (8 درصد) است. رقمی که بر اساس قوانین بانکی حاکی از آن است که این بانک توانایی موثری برای پوشش ریسک ندارد.

به عبارت دیگر، کارکرد اصلی کفایت سرمایه، محافظت از بانک در برابر زیان های غیرمنتظره و حمایت از سپرده گذاران و طلبکاران است، شاخصی که در بانک دی قرمز و در وضعیت بحرانی قرار دارد و ادامه فعالیت این بانک در بانکداری شبکه کشور از طریق هاله ای از این مبهم است.