سید محمد هادی سبحانیان در خصوص طرح تثبیت مالیات بر اساس تبصره ماده 100 اظهار داشت: فلسفه تخصیص مالیات بر این است که هم از نظر تئوری و هم از نظر تجربی هزینه های جاری کشور از محل درآمد مالیاتی تامین شود. بر اساس تجربه اکثر کشورها و در راستای اسناد بالادستی، طرح علامت گذاری مالیاتی برای کمک به تضمین منابع دولتی پایدار راه اندازی شد.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وی با حضور در یک برنامه تلویزیونی افزود: وقتی سهم مالیات در تامین منابع مالی دولت افزایش می یابد، مردم حق بیشتری دارند که بدانند و بتوانند انتخاب کنند که مالیات خود را کجا خرج کنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه آموزش مالیاتی و عمومی سازی از اولویت های اصلی نظام مالیاتی است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مصادیق عمومی سازی آموزش است که انصاف مالیاتی را به دنبال دارد. نظام مودیان یکی از مظاهر اصلی در این حوزه است.
سبحانیان با توجه به اینکه ساماندهی معافیت های مالیاتی یکی از نیازهای امروز اقتصاد کشور است، تصریح کرد: رشد نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی و مبارزه با فرار مالیاتی به آن بستگی دارد. معافیت های مالیاتی هدفمند نیستند اما از طرفی ذی نفعان زیادی دارند.
وی با بیان اینکه هزینه های جاری کشور باید از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود، تاکید کرد: مالیات تنها یک ابزار درآمدی برای دولت نیست، بلکه یک ابزار حمایتی برای دولت است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مزیت نظام مندسازی فرآیندهای مالیاتی گفت: اجرای موارد فوق به عادلانه و صحیح بودن مالیات استان و پرهیز از جلسات خودسرانه کمک می کند.
سبحانیان در ادامه برنامه خط اول خاطرنشان کرد: ما وظیفه داریم برای رفع مشکلات و مشکلات مالیاتی مودیان و فعالان اقتصادی تلاش کنیم. در این راستا در اقصی نقاط کشور کارگاه های آموزشی برگزار می کنیم.
وی در خصوص مهمترین برنامه نظام مالیاتی در مبارزه با فرار مالیاتی گفت: هوشمندسازی مالیاتی یکی از ابزارها و فرآیندهای سیستمی مبارزه با فرار مالیاتی محسوب می شود، چرا که زمینه شناسایی مودیان جدید را فراهم می کند، به طوری که تعداد مالیات دهندگان از 8 میلیون و 300 هزار نفر در سال 1400 به 12 میلیون نفر رسید.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: در سال گذشته 110 پرونده در زمینه فرار مالیاتی جمع آوری شد که جلوه عدالت مالیاتی است.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از دغدغه های رئیس جمهور اجرای کامل مواد 169 و 169 است که می تواند به شفافیت اقتصاد و مالیات عادلانه استانی کمک موثری کند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مشارکت مردم در طرح علامت گذاری مالیاتی گفت: در حال حاضر یک درصد از کل درآمد مالیاتی یعنی. 12 هِم را می توان برای علامت گذاری مالیاتی انتخاب کرد. حدود 2 هزار پروژه در این طرح تعریف شده است. اما پیشنهاد می شود که این یک درصد در سال آینده به دو درصد از کل مالیات افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سامانه مدیان نمونه درخشان هوشمندسازی نظام مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی است، گفت: قانون پایانه های فروشگاهی به معنای سهولت کار مودیان در صدور اظهارنامه و ارزش افزوده است. با اجرای این قانون به صورت سیستمی، اظهارنامه پیش فرض برای مؤدی در سامانه نمایش داده می شود.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی معافیت مالیاتی یکی از نیازهای امروز اقتصاد کشور است و رشد نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی و مبارزه با فرار مالیاتی به آن بستگی دارد، گفت: معافیت مالیاتی هدفمند نیست و ذی نفعان زیادی دارد.
رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: یکی از بندهای مهم برنامه هفتم پیشرفت، ساماندهی معافیت مالیاتی است، اما نکاتی روی آن وجود دارد که مزیت این ماده قانونی را خنثی می کند.
سبحانیان گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در دنیا 20 و 25 درصد است در حالی که در کشور ما طبق آمار بانک مرکزی در سال 1400 به 5.7 درصد رسیده است. و 7.7 درصد در سال 1402.
وی ادامه داد: نسبت مالیات به هزینه جاری در سال 1400 حدود 40.9 درصد بوده در حالی که در سال گذشته به 55.7 درصد رسیده است. همچنین تامین مالی هزینه های عمومی در سال 1400 زیر 30 درصد بوده در حالی که اکنون به 41.4 درصد رسیده است.
سبحانیان با تاکید بر اینکه خود را موظف به پاسخگویی به مردم و مودیان می دانیم، گفت: مرکز ارتباطات مردمی سازمان امور مالیاتی (1526) به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی و راهنمایی مردم و مودیان است.