فرزین اعلام کرد: واگذاری اختیار نرخ ارز به بازار توافقی – تابناک


فرزین: واگذاری اختیارات نرخ ارز به بازار توافقی

نشست مشترک رئیس کل بانک مرکزی و رئیس اتاق ایران و روسای کمیته های 20 گانه اتاق ایران امروز در محل اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از مسخره محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بیشتر فعالیت های بانک مرکزی بر فعالیت فعالان اقتصادی تاثیرگذار است، گفت: سیاست ارزی خود را در چند ماه اخیر اعلام کرده ایم ارز در یک بازار مبادله ای و نرخ در یک بازار شکل می گیرد و هر کسی می تواند ارز خود را در آن بازار ارائه کند و خریداران می توانند در آن بازار ارز خرید کنند.

وی افزود: دو سال پیش که نوسانات ارز زیاد شد، ارز را به سامانه نیما منتقل کردیم تا نوسانات کاهش پیدا کند، اما نیما بازاری نبود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: مشکل ما این است که یک نرخ ارز در سیستم و یک نرخ ارز در بازار آزاد شکل می گیرد و بازار آزاد سیگنال می دهد که می خواهد به بازار توافقی منتقل شود یا نه.

وی درباره نقدینگی واحدهای تولیدی گفت: کاهش نقدینگی برای واحدهای تولیدی بلوک ایجاد کرده است. به منظور سوق دادن تسهیلات به پیشرانه ها و صنایع کوچک و متوسط ​​و تامین سرمایه در گردش آنها، بسته 200 بسته نقدینگی برای این واحدهای پیشران و تولیدی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت. در این خط اعتباری ویژه، صنایع پیشران منابع لازم برای تقویت تولید و رشد اقتصادی کشور را دریافت می کنند.

فرزین اضافه کرد: با توجه به اینکه بانک ها برای مدت معینی مشکل داشته اند، نمی توانند تامین مالی کلان انجام دهند که این مشکل بزرگ تری برای هلدینگ ها است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از صادرکنندگان ارز خود را پس می دهند، تصریح کرد: مسئله اصلی ارز نیست، بلکه نرخ بازگشت ارز است. برای رسمی شدن بازار می گوییم وارد بازار شوید و ارز را با مکانیزم عرضه و تقاضا معامله کنید. اصلاحات بانک مرکزی ما تدریجی، بی سر و صدا و بی صدا است. زیرا وقتی شوک وارد می شود، نمی توان مشکلات ایجاد شده را برطرف کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نرخ توافقی در بازار وجود دارد و هر روز مقداری ارز در آن بازار فروخته می شود، گفت: اکنون نرخ توافقی بازار را اعلام نمی کنیم. بازار آزاد فارکس یک بازار نیست، یک بازار است. امیدواریم بازار ارز با مذاکره مشکلات را حل کند.

فرزین با بیان اینکه نسبت اعطای تسهیلات به وام گیرندگان کم درآمد باید کاهش یابد، خاطرنشان کرد: تسهیلات پرداختی در هر استان باید متناسب با سپرده ها باشد، اما در مناطق کم برخوردار نمی توان این کار را انجام داد. ما به دنبال حرکت از مناطق مرفه به مناطق کم برخوردار هستیم.

در آن جلسه صمد حسن زاده، رئیس مجلس عوام ایران نیز به نوسانات نرخ ارز اشاره کرد و گفت: وی نظارت رئیس کل بانک مرکزی را بر اشتعال بازار اعمال کرد تا اشتعال به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به مذاکره ارزی گفت: تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی با قیمت ارز آزاد تولید می کنند و با مشکلاتی که داشتند برای محصولات خود بازار پیدا می کنند اما باید ارز خود را با قیمت کمتری بفروشند. موضوع دیگری که سرمایه واحدهای تولیدی را زیر سوال می برد، تورم است.

حسن زاده ادامه داد: بانک مرکزی با کنترل نقدینگی تلاش می کند تورم را کنترل کند اما این همچنان یک تهدید است و مسئولان اتاق از بانک مرکزی می خواهند که کنترل بیشتری در این بخش داشته باشد.

رئیس اتاق ایران با اشاره به فعالیت کارشناسی اتاق ایران تصریح کرد: اتاق های کشور در خدمت جامعه اقتصادی کشور هستند تا فعالان اقتصادی را به کسب و کار خود برسانند.
وی درباره نقدینگی واحدهای تولیدی گفت: تسهیلات اعتباری دولت باعث شده تا بانک ها نتوانند تسهیلات واحدهای تولیدی را پرداخت کنند. ما از شما انتظار داریم که برای حفظ جریان نقدینگی به تولیدکنندگان وارد عمل شوید.