با مشاهده تاثیر ترامپ بر صحنه املاک تهران در ماه گذشته شاهد افزایش قابل توجهی در “تقاضا” در بازار مسکن نسبت به ماه های قبل بودیم.
به گزارش تابناک به نقل از دنیای اقتصاد؛ ماه گذشته، برگزاری «انتخابات آمریکا» توانست تاثیری موقت بر بازار املاک پایتخت بگذارد. اندازهگیری شاخصهای بازار مسکن در تهران نشان میدهد که در روزهای قبل و بعد از «آخرین روز» انتخابات آمریکا، بازار مسکن تهران شاهد «جریان قابل توجهی تقاضا» نسبت به ماههای قبل، یعنی. سرمایه، که نشان دهنده «واکنشی به خطر احتمالی ترامپ است.
بر اساس این گزارش؛ در ماه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و بازگشت ترامپ به صحنه سیاسی این کشور، بازار مسکن تهران با نوسان ۱.۵ درصدی «قیمت پیشنهادی» مسکن در اوایل آذرماه نسبت به اوایل آبان ماه همراه بود.
نتایج بررسی میدانی «قیمت درخواستی» آپارتمان های شهر تهران بر اساس داده های ارائه شده در فایل های فروش آپارتمان در محله های منتخب مناطق 22 گانه، نسبت به ابتدای آبان ماه 1.5 درصد نوسان داشته است. شاخص مسکن «دنیا اکوستوم» نسبت به میانگین قیمت پیشنهادی در ابتدای آذرماه نشان می دهد که میانگین قیمت پیشنهادی هر مترمربع از آپارتمان های فروخته شده 87.6 میلیون است. تومان. این شاخص برای واحدهای مسکونی متوسط با مساحت متوسط 80.7 متر مربع برآورد شده است.
این افزایش ماه به ماه «قیمت درخواستی» مسکن در آبان ماه نسبت به مهر، با توجه به میانگین رشد ماهانه 2 درصدی در سال 1402 و همچنین رشد متوسط 5 درصدی در سال های گذشته، نشان دهنده نوعی آرامش نسبی در قیمت مسکن در تهران. رشد 1.5 درصدی ماه به ماه در یک ماه منتهی به نوامبر را باید بی ثبات در نظر گرفت، زیرا افزایش ماهانه، به ویژه طی 2 سال گذشته، بیشتر از 4 درصد بوده است. این سهولت نوسانات قیمت در شرایط مختلف است که بازار مسکن در سال جاری با آن مواجه است. در مجموع بر اساس بررسیهای میدانی و «داستان بنگاههای معاملات ملکی»، نتایج بازار مسکن نشان میدهد با وجود نوسانات ۱.۵ درصدی، این بازار هم در ماههای اخیر و هم در هفته منتهی به ریاستجمهوری آمریکا از ثبات نسبی برخوردار بوده است. انتخاب و بازگشت ترامپ تاثیرات موقتی بر بازار مسکن در تهران دارد که البته واکنشهای متفاوتی به رویدادهای سیاسی آمریکا در مناطق تهران نشان داد.
البته این اثر موقتی رشد قیمت در بازار مسکن در مقایسه با سایر بازارهای مالی مانند دلار چندان قابل توجه نیست، چرا که قیمت دلار در یک ماه گذشته 7.5 درصد افزایش یافته و بازار مسکن تنها بیش از 1 رشد داشته است. درصد و این بدان معناست که این بازار با اثر موقت تغییرات مواجه شده و دوباره در رکود قرار خواهد گرفت.
در ماه نوامبر، به ویژه در هفتههای منتهی به انتخابات آمریکا، اثر ترامپ در بازار مسکن تهران مشاهده شد و بازار شاهد «هجوم قابل توجه تقاضا» عمدتاً در برخی مناطق بود. تهران به جستجوی پایتخت روی آورد. اما در مجموع، نتیجه ماه آخر بازار مسکن در تهران نشان میدهد که اثر «ترامپ» در نهایت موقتی بوده و نبض بازار مسکن فعلا از او گذشته است و معاملات ملکی همچنان در حالت توقف است. . و قیمت مسکن نسبتاً ثابت است. عمق رکود در قسمت جنوبی شهر بیش از سایر مناطق مشاهده شد. در این مناطق، رکود بسیار چشمگیر است و به گفته بنگاههای معاملات ملکی، وضعیت خرید و فروش در این مناطق تقریباً به صفر رسیده و حتی با چالشهایی روبهرو شده است. در بازار اجاره در این مناطق جدی شده است.
بررسی میدانی بر اساس روایت دلالان ملکی و پرونده های ارائه شده توسط آپارتمان های فروشی نشان می دهد که علیرغم نوسانات 1.5 درصدی و تاثیر موقتی بازار مسکن، بازار در شرایط رکودی قرار دارد و انتخابات آمریکا رهبری می کند. فقط به یک حرکت موقت بازار مسکن و البته ارزش گذاری دلالان. از برج 9 به 11 که می تواند عاملی برای حرکت موقت این بازار و افزایش حجم در کوتاه مدت باشد. در حال وقوع است و وضعیت رکود همچنان بر بازار املاک حاکم است.
بررسیهای اندازهگیری شاخص بازار نشان میدهد که کاهش تقاضا و کاهش موازی عرضه در بازههای زمانی مختلف در بازار مسکن را میتوان ناشی از تورم مسکن بدون تورم دلار دانست که تحت تأثیر عامل «ریسک تنش منطقهای» است. این عامل منجر به جدا شدن تغییرات تورم مسکن از تغییرات دلار شد. این در حالی است که تورم مسکن در سال های اخیر بیشتر از سایر بازارها پیشی گرفته است. این تقدم به دلیل ریسک غیراقتصادی است. این امر باعث شد تا سرمایه گذاران وارد بازار مسکن شوند و در نتیجه تورم مسکن از بقیه بازار پیشی گرفت. اما جایگزینی ریسک استرس منجر به تغییر رفتار تقاضای سرمایه در بازار مسکن نسبت به سایر بازارها شد و نتیجه آن تورم یک درصدی در بازار مسکن نسبت به تورم ۷.۵ درصدی بازار دلار در آبان ماه بود.