لزوم استفاده از هوش مصنوعی و تجهیزات مدرن در تربیت کودکان استثنایی – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرنگار مهرمراسم روز جهانی معلولان صبح امروز در برج میلاد برگزار شد تا اهمیت آموزش برای کودکان و نوجوانان دارای معلولیت برجسته شود.

در این مراسم سالار قاسمی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه جامعه باید بیش از گذشته به آموزش کودکان استثنایی توجه داشته باشد، اظهار داشت: در این راستا باید توجه ویژه ای به آموزش کودکان استثنایی داشته باشد. وی گفت: در دوره جدید آموزش و پرورش استثنایی در راس امور آموزشی قرار گرفته و حتی ساخت مدارس استثنایی بر ساخت مدارس عادی اولویت دارد.

وی با بیان اینکه جامعه نیکوکار توجه بیشتری به ساخت مدرسه برای دانش آموزان استثنایی دارد. وزارت آموزش و پرورش توجه به دانش آموزان با نیازهای ویژه را سرلوحه کار خود قرار داده است.

قاسمی با اشاره به تعیین روزی برای افراد دارای معلولیت در کشور گفت: البته دانش آموزان استثنایی مانند سایر معلولان نیازی به ترحم ندارند، در صورتی که نهادهای مسئول به وظایف خود به درستی عمل کرده و پیگیر کار دانش آموزان استثنایی باشند. این افراد مشکلی نخواهند داشت. مثلا شهرداری ها باید اعتبار داشته باشند تا آزاد باشند ایاب و من می روم دانش آموزان استثنایی باید در این زمینه اختصاص داده شوند. در واقع اگر این بودجه توزیع شود، تعداد دانش آموزان استثنایی بازمانده از تحصیل کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از شکوفایی دانش آموزان استثنایی کاری نباید انجام دهیم، گفت: محدودیت ها و ناتوانی های جسمی مانع شکوفایی استعدادهای این کودکان نمی شود، بلکه موانع اجتماعی است که مانع شکوفایی استعدادهای این کودکان می شود.

وی گفت که ساخت مدرسه برای دانش آموزان اوتیسم این امر مستلزم توجه به مسائل خاص است، وی گفت: ساختن مدرسه برای کودکان با شرایط خاص مانند ساختن مدارس عادی نیست. امروز به گفته آباد کرج این برای دانش آموزان خوب است اوتیسم مدرسه می سازد؛ در ساخت مدارس باید از این قبیل اقدامات بیشتر شود.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی تاکید کرد: مشارکت خانواده ها و جامعه نقش مهمی در تربیت کودکان استثنایی دارد. وی بیان کرد: آموزش مهارت محور برای خانواده های کودکان دارای معلولیت یکی از سیاست های برجسته آموزشی است.

در موضوع آموزش کمک می کرد هوش مصنوعی وی همچنین خاطرنشان کرد و گفت: فناوری های نوین متناسب با نیازها و شرایط دانش آموزان استثنایی باید برای آموزش بهتر این دسته از دانش آموزان در اختیار معلمان و خانواده های آنان قرار گیرد، البته فناوری های نوین آموزشی نمی تواند جای معلمان را بگیرد اما آنها در آموزش موثر خواهد بود