مدارک لازم جهت انتقال سهام متوفی به وراث – تابناک


«محمد باغستانی» با اشاره به واگذاری الکترونیکی سهام متوفیان (به استثنای سهام سرمایه) اظهار داشت: بیش از سه میلیون و 700 هزار متوفی دارای سهام در سرمایه هستند و تعیین تکلیف واگذاری این سهام به وراث، “میرات” این سیستم در آبان ماه سال گذشته معرفی شد. ما متذکر شدیم که این سیستم مختص واگذاری سهام سرمایه متوفی به وراث بود و این سیستم شامل وراث مشاع متوفی که دارای سهام بودند نمی شد.

به گزارش تابناک به نقل از وزارت امور اقتصاد و دارایی، وی تاکید کرد: واگذاری سهام سرمایه همچنان با همان روند قبلی و با مراجعه یکی از وراث به دفاتر کارگزاری ها و شعب بانکی منتخب انجام می شود. .

باگستانی در خصوص روند انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث گفت: تعداد سهامداران فوت شده بسیار زیاد است و فرآیند واگذاری سهام به وراث بسیار پیچیده است. به صورت الکترونیکی آپلود می شود و در دهه 30 در حال انجام است. روند روزانه به کمتر از دو روز کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: لازم نیست همه وراث اقدام کنند و یکی از وراث باید سجاجم باشد و فقط مستندات و انحصار اسناد وراثتی و مالیاتی باید بارگذاری شود و نیازی به قدرت نیست. وکیل

این مقام مسئول با بیان اینکه مشخصات سند در پرتال یکپارچه مشمولین و سامانه سجام ثبت می شود، تاکید کرد: نیازی به مراجعه حضوری نیست و مردم می توانند سهام متوفی را از منزل واگذار کنند. در صورت وجود نقص در اسناد به دلیل ارتباط مستمر با مردم در اسرع وقت نقص سند را اطلاع رسانی خواهد کرد.

وی در خصوص تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام بر اساس انحصار رسمی وراثت کشور است که یا از طریق داده یا هیئت اختلاف صادر می شود و بر این اساس سهام تقسیم می شود.

بگستانی درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث نیز گفت: سود سهام عدالت متوفی محاسبه شد و برای وراثی که اقامه دعوی کردند، در مرحله اول واریز سود سهام عدالت، بابت وراثی که اقامه دعوی کردند، سود سهام عدالت متوفی محاسبه شد. سود متوفی نیز به آنها پرداخت شده و این سود مشمول سود سال 1377 می باشد. تا امروز