گزارش کردن خبرگزاری مهر به گزارش وزارت بهداشت، دکتر محمدرضا ظفرخندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر امروز (چهارشنبه) ۲۳ آذرماه در نشست نخبگان در سالن شهید سلیمانی ستاد این وزارتخانه گفت: همه ما هستیم. با آگاهی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد و تلاش می کنیم با راهکارهای علمی و سیستماتیک و پیگیری مستمر این مشکلات را کاهش دهیم.
وی در ادامه با طرح این سوال که آیا محیط را انتخاب می کنیم یا در آن قرار می گیریم؟ من معتقدم هر دو مسیر مشتری دارند.
ظفرکندی در این خصوص به شهید مصطفی چمران و رشادت ها و تلاش های وی اشاره و خاطرنشان کرد: شهید چمران دانش آموخته دانشکده فنی و از دانشجویان ممتاز این دانشکده بود. وی همچنین اولین دانشجوی دانشگاه های آمریکا (دانشگاه تگزاس و دانشگاه کالیفرنیا برکلی) بود، اما پس از پایان تحصیلات به ایران بازگشت و برای اعتلای کشور تلاش کرد و از این حیث نمونه های زیادی از افراد نخبه وجود دارد. که به کشور بازگشتند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ما محیط را انتخاب نمی کنیم، بلکه در این محیط به دنیا آمده، زندگی می کنیم و کار می کنیم، خانواده، دوست و رفیق داریم و ریشه در این محیط داریم.
وی به سخنان یکی از نخبگان مبنی بر اینکه شرط پیشرفت یک سازمان داشتن نیروی انسانی متعلق به آن سازمان است اشاره کرد و یادآور شد: هر انسانی پیوندهای دیگری مانند پیوندهای ملی و خانوادگی دارد. اینکه یک نفر بگوید “می خواهم با مادرم باشم” یکی از مهمترین چیزهاست. آیا می توان نقش خانواده، افراد در حال پیشرفت را نادیده گرفت؟ آیا این موفقیت ها ناشی از حمایت خانواده و افرادی است که آموزش می دهند؟
ظفر کندی تاکید کرد: ما ملزم به انجام وظیفه ملی خود در قبال مردم و بیماران هستیم. آنها این شرایط را برای ما فراهم کرده اند و حالا سوال این است که ما به چه کسی خدمت کنیم؟
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامه یکی از دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی را که در این جلسه دریافت کرده بود قرائت کرد و اظهار داشت: یکی از دانشجویان از افزایش ظرفیت گروه دندانپزشکی انتقاد کرد و نوشت که کلاس آنها با ظرفیت 35 دانشجو می باشد و ظرفیت در دفترچه 70 نفر اعلام شده است!
وی ادامه داد: هزینه فعلی آموزش هر دانش آموز یک میلیارد تومان است. وقتی ظرفیت را از 35 نفر به 70 نفر افزایش دهیم، دیگر نیازی به خوابگاه، غذاخوری، تخت بیمارستان و مجموعه آزمایشگاهی و غیره نخواهد بود. آیا این درست است که از 5 دانش آموز بخواهیم فقط روی یک کیت آزمایشگاهی کار کنند؟ کیفیتش پایین نمیاد؟
ظفرکندی ادامه داد: ظرف سه سال ظرفیت 100 درصد افزایش یافت و بیش از 7 هزار نفر اضافه شد. سپس متأسفانه یک تصمیم غیرکارشناسی گرفته می شود و سپس از رسانه ملی پخش می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خطاب به نخبگان حاضر در این جلسه گفت: مشکلاتی وجود دارد و تنها با صبر و حوصله می توان آن ها را یکی یکی حل کرد و این سه ماه است که در همین مسیر بوده ایم.
وی نخبگان را امید کشور و جامعه دانست و تصریح کرد: باید زیرساخت های پژوهشی را برای حمایت از نخبگان تقویت کنیم. باید امکان ادامه پژوهش برای نخبگان فراهم شود و فعالیت آنها بلافاصله شروع شود و برای کار جذب شوند.
ظفر کندی به مشکلات اهالی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: به دنبال بهبود شرایط ساکنین عزیز هستیم و در این راستا تلاش کرده ایم سکونت را به شغل تبدیل کنیم و این آرزوی 30 ساله آنها بود که مورد تایید قرار گرفت. دولت اما مشکلاتی در مجلس وجود داشت که در نهایت حل شد.
او گفت: مصمم هستیم مسیر تحصیلی دانش آموزان را تسهیل کنیم و معتقدیم یکی از سخت ترین مسیرهای آموزشی مربوط به علوم پزشکی است اما با متانت، صبر و بردباری می توان این مسیر را تسهیل کرد.