نحوه پرداخت دستمزد کارگران در صورت تعطیلی کارگاه – تابناک


به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مواقعی پیش می آید که به دلیل شرایط اقتصادی و نوسانات بازار، ادامه فعالیت کارگاه های تولیدی امکان پذیر نیست و کارگاه با تعطیلی و قطع فعالیت مواجه می شود. در این شرایط امکان ادامه فعالیت برای کارگران شاغل در این کارگاه وجود ندارد و تعطیلی کارها عواقبی را برای آنها به دنبال دارد.

تعطیلی کارگاه نه تنها کارفرما را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه کارگری که از خانواده حمایت می کند نیز دچار مشکل شده و معیشت وی در معرض تهدید قرار می گیرد، بنابراین کارگری که با مشکلات ناشی از او دست و پنجه نرم می کند باید حمایت شود و نیاز به کمک این افراد باعث شده تا قانون کار و قانون بیمه بیکاری حمایت هایی از جمله بازگشت به کار پس از بازسازی کارگاه و پرداخت بیمه بیکاری برای این کارگران در نظر گرفته شود.

البته ممکن است تعطیلی کارگاه اجباری و برخلاف میل مردم بوده باشد یا کارفرما بنا به دلایل و ملاحظاتی مانند تعمیر کارگاه کارگاه را تعطیل کند.

در همین راستا در قانون کار برای حمایت از کارگران در زمان تعطیلی کارگاه ها تدابیری اندیشیده شده و برای کارگاه هایی که به طور کامل و دائم تعطیل نشده اند و یا قرارداد کاری آنها به پایان نرسیده تعهداتی در نظر گرفته شده است.

طبق ماده 15 قانون کار، در مواردی که به دلیل فورس ماژور یا وقوع حوادث غیرمترقبه که وقوع آن خارج از اراده طرفین باشد، تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل می‌شود و انجام تعهدات لازم است. تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیرممکن است، قراردادها کار با کارگران کل کارگاه یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل است به حالت تعلیق در می آید. تشخیص موارد فوق در وزارت کار می باشد.

بنابراین طبق ماده 15 قانون کار، چنانچه کارفرما به دلیل نوسازی کارگاهی را تعطیل کند، این تعطیلی نوعی اخراج کارگران یا تعطیلی ناخواسته آنها محسوب می شود، بنابراین کارفرما موظف به پرداخت حقوق کارگران است، اما در صورت تعطیلی کارگران. قرارداد کارگر تمام می شود، کارگر می تواند برای بیمه بیکاری اقدام کند.

در ماده 30 قانون کار، کارگران در چنین شرایطی مورد حمایت قرار می گیرند، بنابراین در صورتی که کارگاه به دلیل حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله یا حوادث غیرمترقبه مانند جنگ و مانند آن تعطیل شود و کارگران در آن پس از شروع مجدد بیکار بمانند. فعالیت های کاری در کارگاه کارفرما موظف است کارگران بیکار را در همان واحد بازسازی شده و مشاغل باز شده در آن استخدام کند.

طبق اصل 29 قانون اساسی، دولت موظف است با استفاده از درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردمی و نیز با ایجاد صندوق بیمه بیکاری، معیشت کارگران بیکار در کارگاه ها را تأمین کند. 2 از هنر. 43 قانون اساسی، لازم است برای سازماندهی مجدد پیش بینی شود.

در صورتی که کارگر به دلیل تعطیلی کارگاه بیکار شود، امکان بیمه بیکاری وجود دارد و کلیه حقوق و مزایای وی باید توسط کارفرما تنظیم شود.