واردات خودروها به ایران در سالهای اخیر تحت تأثیر شرایط پیچیده اقتصادی و سیاسی قرار گرفته است ، یکی از قابل توجه ترین تغییرات در این زمینه ، افزایش اتومبیل های چینی در بازار ایران است که به دلیل تحریم های خارجی به طور غیرمستقیم از مسیرهای پیچیده وارد می شوند ارز و محدودیت.
در این میان ، رشد صنعت خودرو در چین و توانایی آن در تولید خودرویی با کیفیت رقابتی و قیمت مناسب ، ایران را به یکی از اصلی ترین تأمین کنندگان اتومبیل های ایران تبدیل می کند که در آن واردات خودروهای چینی با کمبود آن نیست. تنوع در بازار ، بلکه به عنوان بخش مهمی از فرآیندهای اقتصادی و تکاملی در صنعت خودروهای ایران.
وضعیت واردات خودروها و تأثیر آن بر بازار ایران
“در حقیقت ، در ایران ، آنچه در بازار خودرو می بینیم نه ژاپن ، نه کره و نه آلمان ، اتومبیل هایی که وارد می شوند مارک هایی هستند که در چین تولید می کنند ، اما تولید آنها در چین است ، اما آنها تحت زبان آلمانی برچسب خورده اند. نام های کره ای و ژاپنی ، که در واقع به دلیل پیچیدگی اقتصادی و سیاسی از مسیرهای غیرمستقیم است ، تولید کنندگان خودروهای چینی نمی توانند اتومبیل را مستقیماً به ایران بفروشند ، اما با ترفندهای تجاری و قانونی برخی از بازرگانان ایرانی انجام می شود.
“چین ، یکی از بزرگترین تولید کنندگان خودرو در جهان ، سال گذشته بیش از 5 میلیون اتومبیل تولید کرد و بزرگترین صادرکننده اتومبیل در جهان شد ، در حالی که بخش بزرگتر تولید این کشور برای مصرف داخلی بود. امروز ، اروپا چین ، ایالات متحده و جاهای دیگر در سراسر جهان ، که رشد قابل توجهی در صنعت خودروسازی چین را نشان می دهد.
در ایران ، واردات خودرو به دلیل تحریم ها و محدودیت های ارزی با چالش های بسیاری روبرو است ، حتی اتومبیل های چینی مستقیماً وارد نمی شوند و از طریق روش های غیرمستقیم مانند تغییر مسیر کشتی ها و استفاده از واسطه ها ، این روند به ایران می آیند. نه تنها هزینه های افزایش دوز بلکه بر قیمت نهایی اتومبیل نیز تأثیر می گذارد.
تأثیر افزایش قیمت ارز در بازار خودرو
Kakai می گوید: افزایش قیمت ارز یکی از اصلی ترین عوامل مؤثر بر بازار خودروهای ایران است ، با افزایش قیمت دلار در واردات خودرو ، که منجر به کاهش تقاضا و کاهش بازار خواهد شد ، اگرچه در ابتدا قیمت قیمت برخی اتومبیل های وارداتی باز هستند ، اما این روند پایدار نیست و با افزایش قیمت ارز ، بازار خودرو با رکود سنگین روبرو می شود.
وی افزود: تأثیر ارز بر قیمت خودروهای داخلی ادامه دارد: اتومبیل های خانگی کمتر تحت تأثیر قیمت پایین تر (زیر یک میلیارد تومانی) قرار می گیرند ، اما پیش از این میانگین و اتومبیل های بالا (با قیمت های دو تا پنج میلیارد تومانی) ساخته شده اند. کاهش تقاضا و کاهش قیمت.
چالش های اقتصادی و کاهش قدرت خرید
این متخصص خودرو خاطرنشان کرده است: در سالهای اخیر ، کاهش درآمد مردم و افزایش هزینه ها باعث شده است که بسیاری از خانوارها که نمی توانند نیازهای اساسی آنها را برآورده کنند. تورم زیاد و بی سابقه در طی چهار سال گذشته (با نرخ 1 تا 2 درصد) فشار زیادی به اقتصاد کشور وارد کرده است که باعث تغییر رفتار و تقاضای مصرف کنندگان برای کالاهای غیر ضروری مانند اتومبیل شده است.
کاکای می افزاید: سیاست های انقباض بانک ها و کمبود نقدینگی همچنین این مشکلات را تشدید می کند ، بسیاری از افراد دیگر قادر به خرید اتومبیل یا لوازم خانگی نیستند و این منجر به رکود در بخش های مختلف اقتصاد شده است.
چشم انداز آینده اتومبیل های وارداتی
وی می گوید: با توجه به وضعیت فعلی ، پیش بینی آینده بازار خودرو و اقتصاد ایران دشوار است ، افزایش قیمت ارز ، کمبود منابع ارز و تحریم های بین المللی از جمله عواملی است که بر این وضعیت تأثیر می گذارد ، اگرچه ماشین واردات آن می تواند تنوع محصولات و محصولات خودرو را بهبود بخشد.
متخصص صنعت خودرو می گوید: “بهبود وضعیت اقتصادی ایران مستلزم اصلاحات ساختاری ، افزایش تولید داخلی و کاهش اهمیت در واردات است ، در حالی که این تغییرات ایجاد نشده است ، بازار خودرو و سایر بخش های اقتصاد همچنان با چالش های جدی روبرو خواهند شد.” بشر
واردات خودروها و تحولات به صنعت خودرو در چین
“در مورد واردات خودرو ، به ویژه خودروهای چینی ، باید توسعه گسترده در صنعت خودرو در نظر گرفته شود. در گذشته ، تولید و عرضه اتومبیل های چینی محدود به بازار داخلی بود و اگر کسی قصد وارد کردن اتومبیل از چین را داشته باشد ، حداقل شش ماه طول می کشد ، اما با حمایت دولت چین و ایجاد مشوق های اقتصادی برای شرکت های اتومبیل شروع به تولید اتومبیل کردند.
“چین بزرگترین بازار خودرو در جهان را با جمعیت زیاد خود دارد و در مرحله اول خودروهای کم قیمت تولید می کند و به تدریج خریدهای قدیمی Abors (حدود 5 شرکت) را خریداری می کند. موتور ، روی تولید بدنه ، گیربکس و سایر قسمت ها متمرکز شده بود.
“با گذشت زمان ، چین شروع به طراحی اتومبیل های مشابه اتومبیل های سراسر جهان کرده و متخصصان تولید کنندگان بزرگ خودرو در جهان را با پشتیبانی دولت چین جذب می کند ، از جمله کاهش هزینه های انرژی و حقوق کارگران. ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، نه یک مکان خوب ، خوب نیست مکان ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، نه خوب مکان ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست ، مکان خوبی نیست که مکان خوبی در بازار داخلی باشد بلکه در بازارهای جهانی نیز وجود دارد.
واردات اتومبیل های چینی در ایران
با توجه به تحریم های بین المللی ، ایران قادر به وارد کردن اتومبیل از تولید کنندگان اصلی خودروها مانند تویوتا ، هیوندای یا فولکس واگن نیست ، حتی کشورهای اروپایی و ایالات متحده به دلیل محدودیت ها و تحریم های بانکی ، تمایل به همکاری با ایران ندارند ، در چنین شرایطی از گزینه های مختلفی ، برای واردات اتومبیل به ایران در دسترس است.
با این حال ، ورود اولیه خودروهای چینی در ایران مشکلی داشت ، مانند MVM ، که در ابتدا وارد بازار ایران شد ، از کیفیت پایین برخوردار بود و این منجر به ذهنیت منفی نسبت به اتومبیل های چینی در بین مردم ایران شد ، وی گفت: مارک های دیگری مانند GIM و چانگان ، که آنها به دلیل برخی تصمیمات سیاسی و اقتصادی کیفیت بهتری دارند ، آنها نتوانسته اند مکان خوبی را در بازار ایران پیدا کنند.
تأثیر اتومبیل های چینی در بازار ایران
یک متخصص ارشد خودرو می گوید: امروزه اتومبیل های چینی در بازارهای جهانی از جمله اروپا و آمریکای شمالی به طور گسترده ای در دسترس هستند ، حتی برخی از این اتومبیل ها ، مانند اتومبیل های برقی بی قدرت ، از اتومبیل های آمریکایی پیشی گرفتند و در ایران ، شرکت های چینی به عنوان مدیر به عنوان مدیران.
با این حال ، بازار خودروهای ایران محدود به واردات اتومبیل های چینی و برخی از اتومبیل های ژاپنی و کره ای از دست دوم به دلیل محدودیت های بین المللی است ، در حالی که کشورهایی مانند پاکستان و بنگلادس به عنوان “قبرستان ماشین دوم” شناخته می شوند ، ماشین های چینی به عنوان یکی از معدود گزینه های موجود ، مکان خاصی پیدا کرده است.
چالش های صنعت خودرو ایران
“با وجود پتانسیل های فراوان ، صنعت خودروهای ایران چالش های بسیاری دارد ، تولید کنندگان بزرگ خودروهای ایرانی مانند ایران هودو و مداخله SAIP در چارچوب مداخله صنعت باعث کاهش بهره وری و کیفیت اتومبیل های خانگی می شوند.
“تولید کنندگان قطعات ایرانی قادر به طراحی قطعات با کیفیت هستند و در صورت مجازات ، می توانند بخش بزرگی از بازار قطعات ترکیه را دریافت کنند ، اما تا زمانی که بخش خصوصی کاملاً حک شده باشد و دولت فقط نقش بدنه نظارتی نخواهد بود پیشرفت چشمگیر در صنعت خودرویی ایران.
در پایان ، صنعت خودرویی ایران با محدودیت های بین المللی و چالش های داخلی روبرو است. کاهش مداخله دولت فقط در صورتی که بتواند به آینده ای روشن برای صنعت امیدوار باشد.
براساس این گزارش ، صنعت خودرو در ایران در شرایط فعلی با چالش های داخلی و بین المللی متعددی روبرو است ، از یک سو ، تحریم های بین المللی و محدودیت های ارزی امکان وارد کردن خودروها را از شرکتهای بزرگ خودرو و از سوی دیگر ، به میزان قابل توجهی کاهش داده است. از طرف دیگر مشکلات داخلی.
در همین حال ، اتومبیل های چینی یکی از معدود واردات واردات را در یک مکان ویژه در بازار ایران پیدا کرده اند ، اگرچه ورود اولیه این اتومبیل ها از کیفیت پایین برخوردار است ، اما با تحولات گسترده در صنعت خودروسازی چینی ، امروزه اتومبیل ها امروزه هستند ، اتومبیل ها اتومبیل هستند ، امروزه اتومبیل ها ، اتومبیل ها اتومبیل هستند ، اتومبیل امروزه اتومبیل هستند ، ماشین ها ماشین هستند ، ماشین ها ماشین هستند ، ماشین ها ماشین هستند ، ماشین ها ماشین هستند ، ماشین ها ماشین هستند.
بهبود صنعت خودروهای ایران نه تنها از طریق واردات خودروهای چینی امکان پذیر است و نیاز به اصلاحات ساختاری عمیق دارد و همچنین کیفیت اتومبیل های داخلی را ارتقا می بخشد و با بازارهای جهانی رقابت می کند ، بلکه از اصلی ترین اقدامات برای گسترش صنعت هستند.
آینده صنعت خودروهای ایران تا حد زیادی به بهبود روابط بین الملل ، افزایش تحریم ها و اجرای سیاست های اقتصادی پایدار بستگی دارد و تنها در این صورت می تواند به آینده ای روشن برای صنعت امیدوار باشد و رشد و رونق آن را در جهانی و جهانی ببیند سطح.