
روز شنبه 5 آوریل ، اولین دایره غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در ماسک برگزار شد و دو کشور توافق کردند که روز شنبه 2 آوریل ، دور دوم مذاکرات برگزار شود. مذاکرات ، که عمدتاً بر مسائل هسته ای و تحریم ها متمرکز است ، تأثیر قابل توجهی در بازارهای مالی ایران به ویژه در بورس اوراق بهادار تهران دارد.
طبق گفته Tabnak ، به نقل از مبلغ ؛ در این گزارش ، ما روند واکنش به بازار سرمایه را به این مذاکرات ، تجزیه و تحلیل اثرات کوتاه مدت و بلند مدت آن بر صنایع مختلف بورس و همچنین پیش بینی سناریوهای احتمالی برای آینده بازار بررسی می کنیم.
واکنش اولیه به بازار سرمایه به اخبار مذاکره
با شروع اولین خبر مثبت در مورد مذاکرات غیرمستقیم ایران ، شاخص بورس اوراق بهادار در تهران در اولین روز کاری پس از مذاکرات به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
شاخص سهام و شاخص اوراق بهادار در تاریخ 1 آوریل با افزایش 6800 ، به یک مرحله 2 میلیون و 6 هزار نفر رسید و به 2 میلیون کانال واحد نزدیک شد.
برخی از سرمایه گذاران به این امید که مذاکرات منجر به کاهش یا افزایش تحریم های بین المللی شود ، شرکتهای با محوریت شرکت را خریداری کرده اند. از آنجا که کاهش انتظارات تورم و احتمال افت دوره ارز ، در صورت موفقیت آمیز مذاکرات ، تأثیر مثبتی بر شرکتهای مبتنی بر واردات خواهد گذاشت.
برخی از تحلیلگران معتقدند که برخی از نقدینگی که قبلاً به بازارهای موازی مانند ارز و سکه به بورس اوراق بهادار منتقل شده است ، اما این روند مدت زمان زیادی طول می کشد.
سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار با چشم انداز بلند مدت به توسعه نگاه می کنند
Eliascordi ، کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه ، واکنش بازار سرمایه را نسبت به آخرین مذاکرات در ایران تجزیه و تحلیل می کند و می گوید که هرگونه تغییر در بازارها نیاز به زمان و روند نمی تواند یک شبه تغییر کند.
به گفته کارشناس بازار سرمایه ، سرمایه گذاران باید با دید طولانی مدت به توسعه نگاه کنند و از راه حل های عاطفی خودداری کنند.
وی با اشاره به آخرین مذاکرات در عمان ، تأکید کرد: حل و فصل سالها اختلافات بین ایران و ایالات متحده به زمان نیاز دارد و انتظار نمی رود که در مدت زمان کوتاهی تغییرات اساسی را پیش بینی کرد.
به گفته الیاسکوردی ، بازار سرمایه در روزهای اخیر پاسخ مثبتی به اخبار نشان داده است ، اما این روند ممکن است موقتی باشد.
کارشناس بازار سرمایه معتقد است که در چنین شرایطی ، فروشندگان بازار معمولاً ابتدا تخلیه می شوند و سپس به تدریج با ادغام اخبار مثبت روندهای جدیدی را توسعه می دهند.
چشم انداز صنعت بورس اوراق بهادار
وی در پاسخ به این سؤال که کدام صنعت بورس اوراق بهادار بیشترین تأثیر را از این مکالمات خواهد داشت ، گفت: “بازار در حال حاضر تنها یک مورد است و بین گروه های مختلف تفاوت معنی داری وجود ندارد.” با این حال ، به نظر می رسد که صندوق های معاملاتی (ETFs) ، چه اهرمی یا اهرم باشند ، رهبر رشد آینده در بازار خواهد بود.
الیاسکوردی در مورد احتمال انتقال سرمایه از طلا و ارز به بورس اوراق بهادار اظهار داشت: برای قضاوت در این مورد ، حداقل باید صبر کنیم و ببینیم که نتیجه مذاکرات چیست؟ هم سرمایه گذاران در بازار طلایی و هم سهامداران بورس سهام ، توسعه را رصد می کنند و تصمیم نهایی آنها برای گرفتن آن به نتیجه مذاکرات برای هفته آینده بستگی دارد.
احتمال جذب سرمایه خارجی چقدر زیاد است؟
وی در پاسخ به این سؤال كه آیا ما می بینیم كه سرمایه گذاران خارجی پس از افزایش تحریم ها وارد بازار پایتخت ایران می شوند ، وی گفت: “نگاه این است كه با دو مذاكره ساعت و نیم سال بحث و جدال ، او هیجان زده است ؛ تغییر در روابط ایران زمان خواهد برد و این روند روند مصرف زمان خواهد بود.
کارشناس بازار سرمایه به سرمایه گذاران توصیه می کند که در هفته های آینده مذاکرات را دنبال کنند و بر اساس یک فرآیند منطقی و نه احساسات کوتاه مدت بازار تصمیم گیری کنند.