واکنش نماینده مجلس به ادعای عجیب سیب زمینی های وارداتی/ چرا انبارها پر است ، بازار خالی است؟ – تابناک


واکنش نماینده مجلس به ادعای عجیب سیب زمینی های وارداتی/ چرا انبارها پر است ، بازار خالی است؟

افزایش بی سابقه قیمت سیب زمینی در ماه های آخر سال یکی از جدی ترین بحران ها در بازار کشاورزی بود. بحرانی که باعث شد دولت این محصول را وارد کند. با این حال ، ایران در سالهای اخیر یکی از صادرکنندگان اصلی سیب زمینی در منطقه بوده و اکنون قادر به واردات است.

گزارش خدمات اقتصادی Tabnak ؛ علیرغم وعده های مکرر کارمندان وزارت کشاورزی جهاد برای کاهش قیمت سیب زمینی پس از واردات ، این محصول هنوز در بسیاری از شهرها با قیمت های بالا در دسترس است.

اما آنچه بیش از افکار عمومی گران است ، یک زمزمه و حدس و گمان است که نشان می دهد بازگشت سیب زمینی های ایران به کشور با نام و نشان خارجی است. بیانیه ای عجیب و غریب مبنی بر اینکه برخی از سیب زمینی های وارداتی همان محصولات خانگی هستند که پس از صادرات در کشورهای همسایه واریز می شوند و دوباره شامل بازار ایران با یک برچسب شخص ثالث هستند.

ادعای صادرات رسمی و مجدد مجدد

پیش از این ، یکی از اعضای کمیسیون صنایع غذایی ایران در اتاق بازرگانی ایران گفت که این کمبود سیب زمینی را توضیح می دهد: در کشور بیش از 1.5 برابر بیشتر از نیازهای سیب زمینی تولید می شود. دلیل کمبود صادرات غیر ضروری این محصول است. وی همچنین حاکی از وجود انبارها در کشورهای همسایه است که به نظر وی ذخیره محصولات ایرانی است و در صورت لزوم ، این کالاها به نام شخص ثالث به کشور بازگردانده می شوند. بخشی از این صریح گفت که پاهای مافیا

نماینده مجلس: این درست نیست

عبدال گفور امانزاد ، عضو کمیته کشاورزی مالیل ، در مصاحبه ای با خبرنگار Tabnakاین ادعاها را رد کرد و تأکید کرد: این مورد نیست و از نظر ماده رد می شود. درست نیست که سیب زمینی های ایرانی کشور را ترک کرده و دوباره نام شخص ثالث را اعلام کرده اند.

وی با اشاره به سیاست های صادرات کشاورزی ، گفت که مازاد هر فرهنگ باید صادر شود. صادرات به معنای ارز برای کشور است. هنگامی که یک قرارداد با یک کشور بسته می شود ، به یکباره نمی توان آن را به حالت تعلیق درآورد. بنابراین ، صادرات سیب زمینی یک گام طبیعی است که براساس توافق های بین المللی است.

Amanzadeh همچنین نقش نوسانات دوره ارز را در ایجاد انگیزه در انبار محصول نشان داد ، اضافه کرد: با افزایش دلار ، صادرکنندگان تمایل به ذخیره سیب زمینی و ایجاد زمان مناسب برای کسب سود بیشتر دارند. این باعث شد بازار داخلی قیمت ها را افزایش دهد. در چنین شرایطی ، دولت مجبور شد برای تنظیم بازار واردات شود.

ذهن قدیمی واقعیت امروز نیست

نماینده مجلس ادعای بازگشت سیب زمینی های ایرانی به نام خارجی را برجسته می کند: در سالهای اخیر ، ممکن است در بعضی از مناطق مانند ورودی های گاو مواردی وجود داشته باشد ، اما این در مورد سیب زمینی صادق نیست. بخشی از ذهنیت قدیمی چنین ایده ای را در بین مردم ایجاد کرد.

وی ادامه داد: “اصل تاریخ در ماه های اخیر این بوده است که برخی از سیب زمینی های سودآوری برای استفاده از فرصت صادرات.” همین سؤال دولت را وادار کرد تا دستور کار را برای حفظ تعادل بازار قرار دهد.

انبارها پر است ، بازار خالی است

سرانجام ، یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مالیسا دلیل اصلی ادامه ذخیره گسترده سیب زمینی را شرح داد و گفت: محصول سیب زمینی در کشور کافی است اما در بازار موجود نیست. بخش اعظم این محصول در انبارها واریز شده است. بنابراین ، از موسساتی مانند طایزیر و وزارت کشاورزی انتظار می رود اقدام جدی و مقابله با سوراخ ها انجام دهند. اگر این حجم از سیب زمینی ها تهیه شود ، قیمت نیز به طور طبیعی کاهش می یابد.