در سخنرانی در کنفرانس دانشکده تجارت ، محمد بیلز ، ضمن توصیف مفاهیم رشد و توسعه و اختلافات آنها و همچنین توسعه مفهوم توسعه: مفهوم رشد اقتصادی دو یا سه قرن دارد ، اما این پیشرفت 2 تا 5 سال در نظر گرفته می شود. مسئله عدالت ، همراه با رشد اقتصادی ، از 4 سالگی مطرح شده است و این یک کلمه جدید نیست ، زیرا بیشتر نظریه پردازان شرقی با ایده جدیدی روبرو شده اند و می گویند که این موضوع تولید و توزیع نیست ، اما ما باید به دنبال این باشیم که هر انسانی از ظرفیت برخوردار است و باید احساس کند که بستر استعدادهای آن وجود دارد. این مفهوم مفهوم توسعه انسانی نامیده می شود.
استاد اقتصاد گفت: آمار توسعه را آزادی می داند و شاخص توسعه انسانی را توصیف می کند و اظهار داشت که ایران در رتبه توسعه بالای انسانی قرار دارد و در توسعه بالای انسانی ارزیابی شده است. وی ادامه داد: تا چند سال پیش ، ما مجبور شدیم از طریق ترکیه و عربستان سعودی حرکت کنیم.
Nobaht ، گرچه توصیف توسعه از دیدگاه اسناد خارق العاده کشور ، به ادبیاتی که در اسناد ایرانی در این زمینه در نظر گرفته شده بود ، اشاره کرد و گفت: “در توسعه ما در نظر داریم ، این باید یک چاه مهم باشد و این پیشرفت فقط اخلاقی نیست.” این قول امضا شده توسط کارمندان زیر است. ایجاد دموکراسی مذهبی ، امنیت ملی ، سیستم دفاعی ، ارزش های خواندن و استفاده از محیط مورد نظر ، بهداشت ، آموزش ، اولین وضعیت اقتصادی و رشد فعلی وعده هایی برای انسان است. ما توسعه انسانی را پذیرفته ایم و حتی قول بیشتری داده ایم.
رئیس سابق سازمان برنامه ریزی و بودجه گفت که بسته به آنچه که مکتب اقتصادی دولت از نقش دولت ها در توسعه ، نقش دولت و موقعیت در نظریه های سیاسی خطاب شده پیروی می کند ، افزود: “کیفیت دولت این است که ما می توانیم به اهدافی که امضا کرده ایم و دولت و شاخص های زیر” دست یابیم.
وی تأکید کرد که ایران باید توضیح دهد که کدام یک از سیستم های اقتصادی است و گفت: ایران دارای یک سیستم دولتی مختلط -pazara است. ما دولت خصوصی و غیر دولتی را با مدیریت و نظارت دولت و محیط رقابتی می پذیریم و دولت باید سیاست و نظارت را انجام دهد. این وعده هایی است که مقامات ارشد این کشور امضا کرده اند و نمی توانند خود و اقتصاد را کاملاً به بازار منتقل کنند. ما باید بازار توسعه اقتصادی را با سیستم دولت اعمال کنیم.
Nobaht گفت که نقش شرکت های توسعه از نظر اقتصاد خرد بسیار مهم است و موقعیت دانش را در مراحل مختلف تولید توصیف می کند و گفت: “این سوال نقش دولت نیست ، بلکه شرکت هایی است که باید بر اساس نوع تولید خود نقش داشته باشند.” اگر ما در جهان هستیم ، بستگی به عملکرد شرکت ها دارد. زندگی با وقفه 2 ساعته در منبع تغذیه امکان پذیر است ، اما هیچ زندگی وجود ندارد و هیچ پیشرفتی وجود ندارد. افزایش تحریم ها اقتصاد را از مرگ نجات می دهد ، اما مشکل این است که درد بدن بیمار نیز باید درمان شود که این شرط تعامل سازنده با جهان است. ما باید در اسرع وقت تحریم ها را افزایش دهیم. گاهی اوقات ترس به دلیل هوش است و گاهی ترس درک را نشان می دهد.
وی با توصیف عملکرد ایران در اجرای شش برنامه توسعه ، برخورد با رشد اقتصادی و تورم ایران از ابتدای انقلاب ، وی گفت: “بهترین سوابق توسعه اقتصادی در سالهایی بود که ما توانستیم حتی نسبتاً تحریم ها را حذف کنیم.” سپس ما هرگز نتوانستیم این اعداد را دوباره بدست آوریم. چرا ما این همه وقفه در برق داریم؟ چون ما سرمایه گذاری نکردیم. اکنون خوشحالم که مقامات به این نتیجه رسیده اند که ما باید تحریم ها را بالا ببریم.
نبوکت گفت که نرخ ارز همیشه زیر 6000 تومانی بوده است و ما در آخرین روزهایی که در سازمان برنامه ریزی و بودجه بودیم ، کمترین نوسانات را داشتیم ، وقتی می خواستیم آن را تحویل دهیم ، در گزارشی اعلام کردیم که اگر مجبور شدیم به 2 تا 5 دوره برسیم ، مجازات ها باید لغو شوند. ما دو سناریو را برای نرخ ارز با توجه به تحریم ها یا بالا بردن آنها اعلام کرده ایم. سال 2 پیش بینی می کنیم که اگر تحریم ها لغو شود ، نرخ ارز از 2000 تومانی افزایش می یابد و سال به 6000 تومانی می رسد ، اما اگر تحریم ادامه یابد ، سال به 6000 تومانی می رسد. ما این سه سال پیش را اعلام کردیم ، وقتی این مشکلات در ذهن کسی نبود ، گفتیم که در صورت عدم لغو دلار ، سال تا 4 دلار و سپس 4000 دلار نخواهد بود. ما امیدواریم که مشکلات برطرف شود و به این شماره ها نرسیم.
معاون رئیس جمهور پیشین گفت: پیش بینی های مربوط به میزان فروش نفت صادر شده و مالیات داده می شود و ابراز امیدواری می کند که این کشور از گزارش های رشد اقتصادی ایران صندوق بین المللی پول خارج شود.
نبکت با اشاره به موسسه آمریکایی مکنزی ، که به پتانسیل اقتصاد ایران در سال 2 و چالش ها و فرصت های آن می پردازد ، افزود: “معنایی که باید در نظر گرفته شود ، انتقال به اقتصاد مبتنی بر دانش است.” همچنین ، عملکرد منابع طبیعی و توسعه و تجدید زیرساخت ها و توسعه صنایع داخلی برای رقابت از نظر بین المللی باید در نظر گرفته شود.