طبق گمرک ، ممنوعیت واردات کالاهای خارجی با ایرانیان مشابه به پایان رسیده است ، این بدان معناست که دسترسی بهتر به مصرف کنندگان به کالاهای با کیفیت تر ، انتخاب بیشتر و قیمت های رقابتی تر است. با این حال ، به نظر می رسد که دولت قصد دارد در تعامل جدید با تعرفه های بالا ، استانداردهای فنی دقیق و سهمیه های جدید با واردکنندگان شرکت کند.
با توجه به سرویس اقتصادی Tabnak ، ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی خارجی با یک سال تأیید شده ایرانی با پایان شش قانون توسعه پنج توسعه به پایان رسید که این امر به مزایای اصناف و مصرف کنندگان پایان می دهد.
واردات و شرکت های تجاری هم اکنون می توانند کالاهای خارجی را وارد کنند ، که باعث افزایش حجم تجارت و سودآوری و همچنین ورود کالاهای خارجی متنوع تر می شود ، مصرف کنندگان انتخاب بیشتری خواهند داشت و احتمالاً حتی در خدمات پس از خدمات نیز به کالاهای با کیفیت تر و قیمت های رقابتی تر دسترسی خواهند داشت.
مزایای دولت از هزینه های گمرک واردات
از طرف دیگر ، افزایش حجم واردات به معنای افزایش تقاضا برای حمل و نقل ، ذخیره سازی و سایر خدمات لجستیکی است که اصناف از آنها بهره مند می شوند و حتی با افزایش وظایف و تعرفه ها ، درآمد بنادر و آداب و رسوم در حال افزایش است.
ممنوعیت 5 ساله کالاهای خارجی همانطور که اجرا شده است اعمال شده است دولت می تواند به جای ممنوعیت تعرفه واردات ، جذابیت کالاهای خارجی را کاهش داده و به جای ممنوعیت از تولید داخلی حمایت کند. رویکردی که بیشتر با قوانین تجارت بین المللی شکایت می شود. دولت همچنین می تواند واردات برخی از کالاها را با تحمیل استانداردهای دقیق واردات فنی و با کیفیت محدود کند.
به نظر می رسد که انتشار واردات تا حد زیادی به شرایط اقتصادی و مسئله تأمین ارز وابسته است. از آنجا که دولت ممکن است در شرایط خاص و برای برخی از کالاهای حساس ، سهمیه واردات را تعیین کند یا به طور موقت محدودیت هایی را برای واردات در صورت بروز بحران های شدید ارز یا آسیب جدی به تولید داخلی اعمال کند.
دولت برای رها کردن
البته انتقاد دولت این است که دولت باید در این زمینه باشد استخدام تغییر در مقررات این است که در بسیاری از کشورها نقش دولت به سادگی تنظیم و تسهیل می شود ، نه اهمیت مستقیم و واردات. بنابراین سالهایی که واردات مستقیم دولت نه تنها انحصار و ناکارآمدی بسیاری از شرکتهای فعال را ندارد ، بلکه در عمل نتیجه ای نداشتند بلکه اجاره و فساد را نیز داشتند.
رویکرد جدید دولت چیست؟
نگاه داشتن با استفاده از تعرفه های بالا ، استانداردهای فنی ساختاری بیشتر و سهمیه های جدید ، دولت قصد دارد تا رویکرد جدیدی را برای فعالان اقتصادی وارد کند. با افزایش تعرفه ها ، قیمت کالاهای وارداتی افزایش یافته و قدرت رقابت برای تولید کنندگان محلی حفظ می شود. البته البته سهمیه همچنین ابزاری برای کنترل حجم واردات و جلوگیری از تولید غیر ضروری از ارز است که احتمالاً دولت از آن استفاده می کند.علاوه بر این ، تعرفه های وارداتی منبع خوبی برای درآمد دولت است که می تواند در بخش های مختلف اقتصادی هزینه شود.
البته شفافیت در تعیین تعرفه های جدید و مقررات فنی بسیار مهم است و همچنین محدودیت های ناگهانی و شدید می تواند شوک های منفی را به بازار بیاورد ، که انتظار می رود به تدریج و برنامه ریزی انجام شود.
به گفته تابناک ، به نظر می رسد متداول ترین رویکرد دولت از تعرفه های هوشمند و ابزارهای غیر تطبیق برای مدیریت واردات و پشتیبانی از تولید داخلی استفاده می کند ، بنابراین اجرای ممنوعیت های مشترک ، اما شرایط اقتصادی و سیاسی نیز می تواند منجر به محدودیت های موقتی و موقت شود.
به طور کلی ، این رویکرد جدید بیانگر تلاش های دولت برای تعادل مزایای رقابت از واردات و پشتیبانی از تولید داخلی است. موفقیت این سیاست ها به نحوه طراحی و اجرای آنها بستگی دارد. البته انتظار می رود که دولت قبل از استفاده از این سیاست ها باید با واردکنندگان و انجمن های تولید کنندگان و سازمانها مشورت کند تا از پیامدهای احتمالی آنها آگاه باشد و سیاست های مؤثرتری را اجرا کند.