چگونه دولت می تواند تورم را کاهش دهد؟ – تابناک


مسئله تورم در اقتصاد این روزها به مهمترین بحث در کشور تبدیل شده است ، به طوری که سایه آن بر همه شاخص های معیشت تأثیر می گذارد و وضعیت اقتصادی را مختل می کند. بنابراین ، بسیاری از کارشناسان اقتصاد ، با امید و اعتقاد به تحول مثبت برای کاهش تورم ، بسیاری از راه حل های حاکمیتی را ارائه می دهند. در مقابل ، برخی معتقدند که تورم منجر به افزایش خواهد شد ، اما راهی برای بهبود وجود ندارد.

به گزارش Tabnak ، مؤمنان احتمال تغییر اوضاع را به عنوان تصمیمات اضطراری توسط کارمندان دولت در تثبیت دوره ارز ، افزایش تولید ، احیای ظرفیت داخلی و تسهیل واردات ذکر می کنند. برخی از دیدگاه های کارشناسان اقتصادی در زمینه کاهش اضطراری تورم به شرح زیر است:

کنترل بهار نقش مهمی در کاهش تورم دارد

مهدی سارماست ، یک متخصص اقتصادی ، به اضطراری دولت در مورد کنترل تورم گفت: دلار و ارز قبلاً به یک لنگر انتظارات در جامعه تبدیل شده اند. در اقتصادهای پیشرفته بانکی در اقتصاد ریواس ، اقتصاد یک شاخص است و همه متغیرها را افزایش و کاهش می دهد و کاهش می دهد.

وی گفت: در اقتصاد ما ، به دلیل ضعف بانک مرکزی و شبکه بانکی و سایر مؤلفه های اقتصادی ، ما به یک لنگر انتظارات خود تبدیل شده ایم و این شاخص که همه فعالان اقتصادی علی رغم وابستگی کم تجاری خود به دلار می چسبند.

اقتصاددان گفت: “لازم است وابستگی به ارز در همه بخش ها کاهش یابد و سبد ارز ما متنوع تر خواهد بود و با ارزهای جهانی بیشتر در تعامل خواهد بود.” به عنوان مثال ، بسیاری از واردات ما از امارات متحده عربی است ، اما سبد ارز ما متنوع نیست و بر شرایط فعلی تأثیر می گذارد.

وی گفت: “هیچ اقدامی مؤثر برای متنوع سازی بازار ارز انجام نشده است و بخش عمده ای از فشار به دو یا سه ارز این است که اقتصاد ما آسیب پذیر است.”

وی افزود: از طرف دیگر ، ما هیچ ابزار حدس و گمان مانند مالیات بر سود سرمایه نداریم که به ثبات دارایی دارایی ها از جمله بازار ارز کمک می کند. ” ارز ، طلا ، سکه ، اتومبیل و ملک باید اصلی و مصرف شود ، اما گمانه زنی آنها تقاضای سنگین و نادرست در این موارد منجر به افزایش شدید می شود.

اقتصاددان گفت: “در این شرایط ، وام های بانکی به فعالیت های غیرمولد و در نهایت چرخه ای که برای اقتصاد مضر خواهد بود ، هدایت می شود.”

در پایان ، سارماست گفت: راه حل اصلی تورم علاوه بر تثبیت بازار نیز به موضوعاتی مانند کسری بودجه و ایجاد پول بانکی مربوط می شود ، و افزود که کنترل این موارد با نظم و انضباط در بودجه و نظارت بر بانک مرکزی در شبکه بانکی به ما امکان می دهد تا پول را کنترل کنیم تا تورم مضاعف نداریم.

موفق ترین اقدامات دولت برای کنترل تورم

محمد آمین حدیجی لانگاری ، یک متخصص اقتصادی ، گفت که فوری ترین اقدامات دولت برای کاهش تورم ، تثبیت قیمت دلار و طلا است. دولت باید قیمت ارز را تحکیم کند. دولت وظیفه تثبیت نرخ را دارد و برای ارزان تر شدن آن برای کشور ، ارز ساخته می شود.

وی افزود: جیره بندی ارز خارجی به معنای توزیع ارز ما به کالاهای لازم و اجازه دادن به هر محصول و اجازه دادن به بازار ارز جایی برای دلالان و اختصاص به کالاهای اصلی با قیمت تثبیت شده و پایدار است.

این اقتصاددان گفت: “این مهمترین گامی است که برای تثبیت قیمت بازار لازم است ، اما مهمتر از همه ، تثبیت قیمت کالاهای ارائه شده توسط حاکمیت و تثبیت محصولات بخش خصوصی ، ستون های مهم دیگری برای کنترل و مقابله است.”

حدیجی لانگاری خاطرنشان کرد: ما باید برای کلیه محصولات بخش خصوصی قیمت گذاری کنیم. یعنی قیمت کالاهای نهایی را محاسبه کرده و سود عادلانه را در نظر بگیرید و نوسان قیمت محصولات مختلف در کشور را مشخص کنید.

وی افزود: “این یک موضوع فوق العاده برای اقتصاد ما است ، که دارای یک بیماری است و نیاز به درمان دارد و درمان با تجویز ما با هدف تثبیت تمام قیمت های بخش خصوصی انجام می شود و ما در مرحله اول می گوییم که قیمت دلار ، طلا ، اتومبیل و حاکمیت را تثبیت کرده و آنها را تولید کند و تولید کند.”

این مرحله بعدی ، دولت باید از قیمت محصولات بخش خصوصی به عنوان حاکمیت مراقبت کند و اجازه ندهد که تا زمان ایجاد اقتصاد ، هیچ گونه محصول را افزایش دهد.

حدیجی لانگاری تأکید کرد: “ما باید این اقدامات را در شرایط فعلی انجام دهیم.” امروز ، متأسفانه ، خود دولت به دنبال این است که محصولات حاکمیت را گران کند و با تصور سود باعث کاهش ارزش ارز ملی می شود ، در حالی که حاکمیت می تواند از تثبیت ارز ملی بهره مند شود و این باید اصلاح شود.

کسری بودجه و برخورد با استراتژی های فساد سیستم بانکی برای کنترل تورم

احمد هاتامی یزد ، یک کارشناس اقتصادی در مورد اقدامات اضطراری دولت برای کنترل تورم ، گفت: “دولت باید دو وظیفه اصلی را برای محدود کردن تورم انجام دهد و اگر این اقدامات حاصل نشود ، برای همیشه باقی خواهد ماند ، یکی برای حل مشکل نقص بودجه و دیگری برای مقابله با فساد.”

وی گفت: جبران کسری بودجه به معنای افزایش درآمد یا هزینه ها کاهش می یابد. ما دائماً در بودجه خود درآمد بیشتری کسب می کنیم و چون پول نداریم ، پول چاپ می کنیم. افزایش نقدینگی ناشی از کسری بودجه یکی از دلایل اصلی تورم است.

اقتصاددان خاطرنشان كرد: اگر می خواهیم مردم در نتیجه تورم اذیت شوند ، این باید به هر قیمتی كاهش یابد. خواه کسری بودجه خود دولت باشد یا بودجه صندوق های بازنشستگی.

وی گفت: “مسئله فساد سیستم بانکی باید زودتر برطرف شود.” بانکها پول را از مردم دریافت می کنند و جایی که مجبور نیستند بیشتر از حقوق خود هزینه کنند و در نتیجه مانده آنها منفی است و مجبور به وام گرفتن از بانک مرکزی می شود و در پایان این بانک مجبور به توزیع نقدینگی می شود.

اقتصاددان افزود: “بنابراین ما دو افزایش نقدینگی داریم ، یکی برای کسری بودجه و دیگری – کسری بانک ها ، که سالها تورم را به مردم تحمیل کرده است و تورم به معنای مالیات از بیشترین کلاسهای جامعه است.” بنابراین تفاوت در کلاس هر روز در حال افزایش است.

هاتامی یزد گفت که تورم جامعه اخلاقی ، اقتصادی و سیاسی است ، اعتراف می کند: بسیاری از کشورها در این تور شرکت کرده اند ، اما راه حل آن را پیدا کرده و بهبود یافته است ، به جز ما و یک کشور دیگر.

تورم فقط در سایه کاهش هزینه های دولت کنترل خواهد شد

علی اکبر نیکو ایکبال ، یک کارشناس اقتصادی تورم اضطراری دولت در اقتصاد این کشور ، گفت که تورم در واقع نتیجه درآمد بیشتر است. در این حالت باید هزینه ها کاهش یابد. این واقعیت که ما به دنبال افزایش مالیات هستیم ، سهواً قیمت ها را افزایش می دهد.

وی گفت: عدم تعادل بودجه منجر به تورم می شود و فقط با کاهش هزینه های دولت کنترل می شود. نرخ تورم در حال افزایش است و همه راه مقابله با آن را می دانند ، اما با گذشت سالها روند گذشته ادامه دارد.

اقتصاددان گفت: “ما در بحث کنترل تورم از دنیای میانه عقب مانده ایم و هر روز در آن باتلاق قرار می گیریم.” تصمیمات مکرر باید رها شود و باید تصمیمات جدید اتخاذ شود.

نیکو ایکبال گفت: “ما باید روابط بین المللی خود را بازیابی کنیم و مشکلات خود را حل کنیم و دشمنان خود را به دست آوریم.” کشور در حال رشد ، با افرادی که سعادت دارند ، بیش از هر چیز دیگری از دشمن فتح شده است.

افزایش تولید یک استراتژی مهم برای کنترل تورم

حمزه جلالی ، یک تحلیلگر اقتصادی در مورد اقدامات اضطراری دولت ، گفت: “ما باید محصولات بزرگتری را تولید کنیم که تحت تأثیر تورم برای کاهش تورم قرار دارند.”

وی گفت: به عنوان مثال ، در زمینه کشاورزی ، هنگامی که یک فرهنگ بزرگ کاشته و جمع می شود ، نتیجه مثبتی در بازار دارد ، زیرا علت کمبود محصولات مورد نظر منجر به افزایش قیمت ها و فرهنگ های گران قیمت نمی شود. بنابراین هرچه تولید بالاتر باشد ، ما کاهش خواهیم یافت.

این کارشناس اقتصادی گفت: تأثیر نرخ ارز بر تورم قابل رد نیست. بانک مرکزی باید نرخ ارز را تحکیم کند زیرا افزایش نرخ ارز نیز منجر به افزایش قیمت بازار خواهد شد.

جلالی خاطرنشان کرد: البته دوره ارز نیز تحت تأثیر تقاضا و عرضه است. بسیاری از کالاها با تولید انبوه مقرون به صرفه تر خواهند بود و صادرات می تواند ایجاد شود و این امر باعث می شود نرخ ارز هوشمندانه تر و کنترل آن آسان تر شود.