
بانک رسالت که به عنوان یکی از موسسات مالی پیشرو در ارائه تسهیلات اعتباری در کشور شناخته می شود.
به گزارش «تابناک» به نقل از ناهاردر صورتهای مالی 9 ماهه خود عملکرد ضعیفی از خود نشان داده است. این بانک که در سطح شهر شعبه ندارد و بیشتر فعالیت های خود را از طریق بسترهای دیجیتال انجام می دهد، اگرچه همچنان به عنوان یکی از گزینه های اصلی تسهیلات قرض الحسنه شناخته می شود، اما با چالش های مالی جدی مواجه است.
بر اساس صورت های مالی منتشر شده، بانک رسالت در 9 ماهه امسال 79 درصد کاهش سود خالص داشته است. این کاهش به 1.618 میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش چشمگیری را نشان می دهد. این رقم نشان می دهد که بانک نتوانسته رشد مالی مطلوبی را که انتظار می رفت به دست آورد و در شرایط فعلی کاهش سود ممکن است به معنای فشار مالی جدی برای این موسسه مالی باشد.
سود هر سهم؛ 361 ریال نکته مهم دیگر در گزارش بانک رسالت این است که برای هر سهم فقط 361 ریال سود شناسایی شد. این رقم نشان دهنده کاهش 79 درصدی نسبت به سال گذشته است، زمانی که سود هر سهم بسیار بالاتر بود. این کاهش قابل توجه در سود هر سهم بیشتر بر عمق مشکلات مالی بانک تاکید می کند و نگرانی هایی را در مورد توانایی بانک برای بازگشت به سودآوری در آینده ایجاد می کند. افزایش بدهی ها و هزینه ها یکی دیگر از دغدغه های مهم بانک رسالت افزایش بدهی این بانک به سایر موسسات مالی و وام دهی است. این رقم به بیش از 8.729 میلیارد تومان رسید که نسبت به پایان سال گذشته جهش 290 درصدی را نشان می دهد.
این افزایش بدهی می تواند برای بانک رسالت و همچنین سایر بانک ها نگران کننده باشد که نشانه فشار مالی و ناتوانی در کنترل هزینه هاست.
علاوه بر این، هزینه های مختلف از جمله مطالبات مشکوک الوصول، استهلاک و هزینه های عمومی و اداری نیز افزایش چشمگیری داشته است. این مشکل بانک رسالت را با بار مالی سنگینی مواجه کرده که آثار منفی آن در ماه های آینده قابل مشاهده است. افزایش بدهی ها و کاهش بازده؛ مقدمه ای برای بحران مالی؟ با توجه به افزایش قابل توجه بدهی ها و کاهش شدید سودآوری، به نظر می رسد بانک رسالت در شرایط وخیم مالی قرار دارد.
این افزایش بدهی به سایر بانک ها و موسسات مالی به همراه کاهش قابل توجه سود نشان دهنده فشار اقتصادی این بانک است. این مشکلات مالی در کنار افزایش هزینه ها و عدم کنترل موثر منابع می تواند برای بانک رسالت به بحران تبدیل شود. بنابراین این بانک برای جلوگیری از بروز بحران های بیشتر و بازگشت به روند باثبات نیازمند بازنگری جدی در سیاست ها و استراتژی های مالی خود است.