کروز، چراغ های گران قیمت با کیفیت مشکوک! / جولان در فضای بی نظیر – درخشنده


کروز، چراغ های گران قیمت با کیفیت مشکوک/جولان در فضایی بی بدیل

صنایع تولیدی کروز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قطعات خودرو در ایران است. موسسان این شرکت حدود 30 درصد از سهام گروه صنعتی ایران خودرو را در اختیار دارند.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، به نظر می رسد آنچه در فرهنگ تولید کشور رایج است در مورد کروز نیز صادق است. پس از جلب اعتماد، برندها به مرور زمان کیفیت محصولات خود را کاهش می دهند. این مشکل در محصولات کروز به خصوص در سال های اخیر نیز دیده می شود.

قیمت بالا، کیفیت پایین

یکی از بزرگترین چالش هایی که مشتریان قطعات کروز با آن مواجه هستند، قیمت بسیار بالای این محصولات است. به عنوان مثال قیمت هر چراغ پژو 207 کروز در بازار حدود 8 میلیون و 500 هزار تومان است. یعنی خرید دو چراغ جلو برای این خودرو 17 میلیون تومان هزینه دارد. این در حالی است هدلایت پژو 207 ساخت شرکت «مدرن» حدود 4 میلیون و 900 هزار تومان و شرکت «فناوران» حدود 4 میلیون تومان قیمت دارد.

اما مشکل به هزینه قطعات ختم نمی شود. کیفیت چراغ های کروز نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. برخی از مشتریان می گویند که این چراغ ها پس از مدتی کم نور می شوند و یا در صورت مجهز بودن به نور روز، نوسانات نور را تجربه می کنند.

عدم رقابت و نظارت

به گفته کارشناسان، عدم واردات و نبود رقبای باکیفیت باعث شده تا محصولات کروز همچنان در خط مقدم انتخاب مشتریان باقی بماند. تعمیرگاه های خودرو نیز اغلب احساس می کنند که کیفیت قطعات کروز نسبت به واردات قبلی «کیفیت سوم» است. با این حال قطعات تولیدی این شرکت همچنان از کیفیت بالاتری نسبت به محصولات شرکت “اعظم” برخوردار است.

یکی دیگر از مشکلات جدی بازار قطعات خودرو عدم نظارت بر قیمت است. بررسی ها نشان می دهد که در غیاب نظارت، قیمت ها به طور غیر منطقی افزایش یافته و مشتریان مجبور به پرداخت هزینه های بالا برای قطعات متوسط ​​هستند.

جای خالی برندهای باکیفیت

نبود برندهای معتبر و با کیفیت در بازار عملاً انتخاب مشتریان را محدود می کرد. با وجود تمام انتقادات، قطعات کروز به دلیل عدم وجود گزینه های بهتر هنوز قابل اعتمادتر هستند. این اعتماد به دلیل کیفیت نیست، بلکه به دلیل نبود رقیب جدی در بازار است.

در شرایط فعلی کاهش کیفیت و افزایش قیمت قطعات کروز در کنار نبود نظارت و رقبای باکیفیت، مشکلات جدی را در بازار پساب ایجاد کرده است. حل این مشکلات مستلزم نظارت دقیق تر، حمایت از تولیدکنندگان داخلی با کیفیت بالا و باز کردن فضای رقابتی برای واردات محصولات استاندارد است.