یاسر مرادی در نشست تحلیلی یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین تابناک


عضو هیأت مدیره بانک صادرات ایران با برشمردن مزایا و قابلیت‌های سامانه تأیید الکترونیکی دارایی «ست»، هدف از توسعه این سامانه را تسهیل در ارائه تسهیلات خرد و دسترسی به مردم از همه کشورها دانست. بخش هایی از کشور به خدمات سامانه های خرید آفلاین پرداخت و گفت: برای تحقق این توسعه باید رویکرد سنتی کنار گذاشته شود.

یاسر مرادی در نشست پنل در یازدهمین همایش سالانه بانکداری مدرن

به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی بانک صادرات ایران، یاسر مرادی در نشست تحلیلی «تأیید الکترونیکی دارایی» یازدهمین همایش سالانه نظام های نوین بانکی و پرداخت در تبیین این دغدغه ها گفت: انگیزه ایجاد سامانه تأیید الکترونیکی دارایی ها. که از سال گذشته در بانک صادرات ایران بوده است. با نام “ست” معرفی و راه اندازی شد و در آخرین همایش جشنواره بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت دکتر نوربخش رتبه اول را در بین محصولات برتر کسب کرد. دارایی‌های راکد مردم بلااستفاده می‌مانند، در حالی که بسیاری از طرح‌های Landtechs و خرید اقساطی و اعتباری (BNPL) که می‌خواهند تسهیلات خرد به افراد غیرحضوری ارائه دهند، فاقد وثیقه کافی هستند و نگرانی از عدم پرداخت این تسهیلات وجود دارد.

وی افزود: اگر قرار باشد با تجمیع و ادغام شعب و انعطاف بیشتر بانک ها به سمت بانکداری دیجیتال و آفلاین برویم، نمی توان مشتری را برای دریافت وثیقه دوباره به شعبه مراجعه کرد. پس باید ضمانت ها را به صورت الکترونیکی جمع آوری کنیم.

مرادی تصریح کرد: سامانه تأیید الکترونیکی دارایی که از سال گذشته با نام «ست» برای تسهیل در دریافت وجوه غیرحضوری راه اندازی شده است، یکی از سامانه های پیشرو در نظام بانکی برای تشویق و ترغیب مردم به استفاده از قابلیت احراز هویتی خود است. دارایی های راکد برای حل مشکلات او ضامن است و تجربه قابل توجهی در این زمینه کسب کرده است.

یکی از اعضای هیات مدیره بانک صادرات ایران افزود: این روند با همکاری بیشتر موسسات اعتماد مالی برای اعتبارسنجی دارایی های راکد مردم تسریع می شود. زیرا با شرط بندی سیم کارت تلفن همراه، بیمه عمر و سرمایه گذاری یا سهام صندوق های با درآمد ثابت، ارزش آنها نیز افزایش می یابد. تقویت قوانین و مقررات و آگاهی از مزایای این سیستم در نهایت برخی از مسائل را در محاکم حل می کند.

یاسر مرادی در نشست پنل در یازدهمین همایش سالانه بانکداری مدرن

مرادی با تشریح یکی دیگر از دغدغه های این سامانه، با طرح این سوال که «آیا کسی توانسته است برای وصول مطالبات نکول تسهیلات پرداختی در سامانه های غیرحضوری و احراز هویت هوشمند و الکترونیکی دارایی ها، حکم اجرایی ارائه کند؟» دادگاه ها هنوز به روش سنتی با این موضوع برخورد می کنند و مواردی مانند امضای الکترونیکی، قراردادهای الکترونیکی و مانند آن را به طور کامل به رسمیت نمی شناسند. قضات همچنان بدنه فیزیکی چک را برای رسیدگی به جرایم چک الکترونیکی می خواهند، در حالی که چک الکترونیکی بدنه فیزیکی ندارد اما دارای کد QR 16 رقمی است. سوال دیگر این است که آیا متولیان دارایی هایی مانند بیمه، بورس و صندوق ها در صورت نکول تسهیلات و پس از صدور دستور فروش دارایی های تایید شده، وثیقه را برای وصول مطالبات آن ها آزاد و می فروشند. بانک؟ اگر نوسان قیمت داشته باشد، تیکر بسته است و امکان فروش وثیقه وجود ندارد، چه سازوکاری برای همکاری با بانک دیده اند؟

وی با اشاره به دیدگاه حقوقی اولویت تعهد ضمانت نامه ناشی از قرارداد ثانویه، اهتمام محاکم رسیدگی کننده به آن را برشمرد.

یکی از اعضای هیات مدیره بانک صادرات ایران با بیان اینکه بهتر است از ظرفیت لندتک ها و اپلیکیشن های پرداخت برای تسهیل پرداخت تسهیلات خرد و کاهش تمرکز این خدمت از شعب استفاده شود، افزود: حرکت به سمت توسعه بانکداری دیجیتال و خدمات آفلاین، افزایش سود انباشته و کارمزد نیز منجر به بانک ها خواهد شد.

یاسر مرادی در نشست پنل در یازدهمین همایش سالانه بانکداری مدرن

مرادی با یادآوری اینکه بانک صادرات ایران بیش از 100 درصد سپرده های خود در قرض الحسنه را در قالب وام حمایت از قرض الحسنه به مردم از اقصی نقاط کشور بازپرداخت کرده است، پرداخت تسهیلات خرد را مهمترین اولویت عنوان کرد. بانک صادرات ایران و راه اندازی و مدیریت این بانک در راه اندازی چکنو به عنوان اولین چک الکترونیکی نظام بانکی، به سفته و برات الکترونیکی و سامانه چک الکترونیکی اشاره کرد. دارایی ها و تسهیل در پرداخت. تسهیلات کوچک برای مردم